Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (5 Votes)

sn-3На 11 април, Велики вторник, от 17, 30 ч. в малката зала на Художествената галерия в Стара Загора ще бъде открита Благотворителна изложба на детски икони. Тя се организира с благословението на Старозагорския митрополит Киприан и в нея ще участват 30 деца от Ателието по иконопис при неделните училища „Св. Игнатий Старозагорски“ и „Света Троица“ с ръководител Зорница Иванова.  Посетителите ще видят творбите на 30 автори, които са на възраст от 4 до 17 години.

Средствата от закупените икони ще бъдат използвани за възстановяването на една от сградите в храм „Св.Троица“ в Стара Загора. Ремонтираното помещение ще се превърне в дом за двете неделни училища, а Ателието по иконопис да се стане малък православен център за децата в града.

Това е третата благотворителна изложба на икони. На първите две са събрани 18 200 лв., като необходимата за ремонта сума е 30 000 лв. Другата цел на изложбата е популяризирането на каузата сред хора, които имат възможност да подпомогнат ремонтните дейности в храма, така че двете неделни училища да си имат вече свое място за срещи и обучение.

Снимки: dolap.bg

Ръководителката на Ателието по иконопис Зорница Иванова:

sn-4

Някои от творбите, включени в изложбата:

sn-1


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/wyqxf 

Разпространяване на статията:

 

 

© 2005-2016 Двери БГ и нашите автори. Препечатване - само при коректно посочване на първоизточника.