Мобилно меню

4.6 1 1 1 1 1 Rating 4.60 (20 Votes)

Obshtestvo snimka ReutersНа 11 януари 2017 г. жена-член на духовното общество „Небесна дъга” роди без лекарска помощ в с. Одринци, Ивайловградско. Жената е германка и член на основаното от бивш дърводелец и самопровъзгласил се настоящ шаман Ханс-Юрген Хумес ново религиозно движение от екологичен тип „Небесна дъга“. Хумес заедно с последователите си живее в България от лятото на 2015 г. Идват у нас след няколкогодишно пребиваване в африканска страна и „след проучване“ се заселват в обезлюденото ивайловградско село Одринци на около километър от  границата ни с Гърция.

Според кметския наместник на с. Мандрица, с. Одринци и с. Сив кладенец Веселин Димитров Абаджиев жената е родила сама без лекарска намеса, с помощта на друга жена от групата. Раждането при домашни условия и природолечението е характерно за редица нови религиозни общности от този тип. Според българските закони обаче всяко родено на територията на страната бебе трябва да бъде записано и да му се издаде акт за раждане в рамките на 7 дена. Затова и екип на Бърза помощ е удостоверил раждането на бебето от женски пол, а кметският наместник е съставил акта за раждането.

Simvol obshtestvoДнес броят на членовете на духовно общество „Небесна дъга“ е 24 – 18 възрастни и вече 6 деца с новороденото. Сред тях са хора с различни професии - лекар, медицинска сестра, физиотерапевт, художник, бизнес-консултант, скулптор, домашна помощница... Всички те са напуснали работата си и са избрали т. нар. природосъобразен начин на живот, тъй като вярват, че всяко място имало своя енергия.

Духовно общество „Небесна дъга“ носи всички характерни белези на нова религиозна общност от станалия модерен през последните десетилетия „екологичен тип“ с елементи на новоезичество. И съответно идеите, които то проповядва, са в пълен противовес с учението на традиционното за страната ни православно християнство. 

Засега няма информация за присъединяване на българи към сектата.

Снимки: Ройтерс


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/wypud 

Разпространяване на статията:

 

 

Нов проект

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

Какво представлява проектът?

За кого е предназначено изданието?

Kое прави това издание различно?

Как можете да помогнете:

Карикатура на седмицата