Мобилно меню

4.741935483871 1 1 1 1 1 Rating 4.74 (62 Votes)
7.jpgСедмичникът "Родово имение", който е издание на руската секта "Анастасия", съобщава (тук), че камерният състав на православния хор към църквата "Св. Кирил и Методий" в София с диригент Боряна Найденова е участвал в представянето на книгата "Алманах" на издателската къща на сектата "Новата цивилизация" в читалище "Райко Алексиев" в София. Според електронното издание камерният състав на православния хор е изпял „Аве, Мария” и една френска песен. На представянето Атанас Панчев, издател на "Родово имение" и учредител на едноименна партия, е изразил радостта си от издадената книга с думите: "Нашето и на света бъдеще е в ръцете ни. Тоест, всеки гражданин на страната е отговорен за превъзпитаването на себе си и обществото пред прага на Новата епоха".  

Новото религиозно движение „Анастасия” (което съществува у нас от 2005 г., но не е регистрирано по Закона за вероизповеданията в България) привлича членове за затворен живот в комуни, т. нар. родови имения, чрез пропаганда на "екологичен начин на живот", проповядва отказ от образование в „светски” институции, отказ от традиционна медицина и широко пропагандира раждането в „естествени условия”. То заяви и претенции за участие в политическия живот на страната чрез формиране на политическа партия. Разпространява дейността си чрез организиране на "читателски клубове" в страната.
 
Според нас е притеснително участието на един православен църковен хор в прояви с активното участие на „Анастасия” и други подобни нерегистрирани религиозни движения, защото по този начин чрез традиционните религиозни общности новите религиозни движения търсят легитимация в обществото. Неуместното участие в сектантската инициатива не може да бъде оправдано с липса на информация и подвеждане (каквото без съмнение организаторите от "Родово имение" са целели чрез привличането на много гости), тъй като към въпросния софийски храм работи широко рекламираният Център за религиозни изследвания и консултации 'Св. св. Кирил и Методий'. Неотдавна там бяха проведени серия лекции срещу окултизма по повод книгата на монах от Зографското братство за Ванга и Дънов.

Вижте също: Руската секта "Анастасия" си постави за цел да влезе в българския парламент

Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/3pcu9 

Разпространяване на статията: