Азбучник на авторите

[А] [Б] [В] [Г] [Д] [Е] [Ж] [З] [И] [Й] [К] [Л] [М] [Н] [О] [П] [Р] [С] [Т] [У] [Ф] [Х] [Ц] [Ч] [Ш] [Щ] [Ъ] [Ю] [Я]

Прародителският грях от прот. Йоан С. Романидис

Написана от Живо Предание

Cover bg Ancestral SinОт началото на септември 2017 г. на книжния пазар е нова книга на прот. Йоан Сава Романидис – Прародителският грях. Книгата е издание на Варненска и Великопреславска митрополия и излиза на български език с благословението и предговор от Варненски и Великопреславски митр. Йоан. Първоначално тя беше публикувана на части в Интернет – в проекта на Двери на православието: Живо Предание. Образци на съвременното православно богословие (виж – тук), а вече е налична и като печатно издание. След Кратка православна светоотеческа догматика („Манастирско издателство”, 2007 г.) това е вторият труд на отец Йоан, който е достъпен за българоезичната аудитория.

Прародителският грях е докторска дисертация на изтъкнатия православен богослов на отминалия век прот. Йоан Романидис, защитена през 1957 г. в Богословския факултет на Атинския университет и представлява догматическо изследване върху библейското и ранното светоотеческо учение за грехопадението на прародителите. На български език тя излиза в превод на Борис Маринов и под редакцията на доц. д-р Светослав Риболов – богослов, класически филолог и преподавател по патристика в Богословския факултет на СУ „Св. Климент Охридски”, водещ у нас специалист в тази област.

Книгата, с обем от 251 страници, ISBN 978-954-91187-4-2 и корична цена от 12 лв. ще се разпространява във верига книжарници „Сиела” и други книжарници в столицата и страната. Подробна информация за новата книга, за историята на нейното написване и за нейния автор, както и за нейния първи превод на български може да бъде прочетена тук.Краткък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/u3kkp 

Наши партньори

Християнство и култура

HK 186Ик. Стефан Стефанов
Светците са наши приятели

Игумения Филотея
Към извора, който е Христос

Игумен Пьотр (Мешчеринов)
Самотничеството пред Бога. В памет на митр. Антоний Сурожки

Монах Николае (Щайнхард)
Възхищението на Господа

Полезни връзки

 

Препоръчваме