Азбучник на авторите

[А] [Б] [В] [Г] [Д] [Е] [Ж] [З] [И] [Й] [К] [Л] [М] [Н] [О] [П] [Р] [С] [Т] [У] [Ф] [Х] [Ц] [Ч] [Ш] [Щ] [Ъ] [Ю] [Я]

Св. Марк Ефески и Флорентийската уния от архим. Амвросий (Погодин)

Написана от Живо Предание

cover St Mark EugenikosВ първите дни на февруари 2019 г. беше отпечатана още една от книгите, които през изминалите години бяха публикувани на части в проекта „Живо Предание. Образци на съвременното православно богословие” – Свети Марк Ефески и Флорентийската уния от бележития руски богослов, добър познавач на светоотеческото наследство и преводач на творения на св. отци архим. Амвросий (Погодин). Историята на нейната поява в превод на български език е описана в предговорите на преводачите към българското издание, както и, по-кратко, в представянето ѝ в Живо Преданиетук. Книгата се отпечатва по инициатива и с благословението и предговор на Варненския и Великопреславски митр. Йоан, като още едно съвместно издание на Варненска и Великопреславска св. митрополия и Фондация „Двери”.

След Слова и доклади от Седмицата на православната книга – 2010-2015 г. (Варна, 2017 г.), Прародителският грях от прот. Йоан Романидис (Варна, 2017 г.), фототипното издание на Посланието на Цариградския патриарх Фотий до българския княз Борис I от Варненския и Великопреславски митр. Симеон (Варна, 2017 г.) и Въведение в православната философия на възпитанието от Захумско-Херцеговински митр. Амфилохий (Варна, 2018 г.), това е петото сериозно богословско издание на тази митрополия, осъществено през петте години на архиерейското служение на митр. Йоан, с което, както и със своите периодични и други издания, Варненската и Великопреславска епархия се утвърждава като един от водещите центрове на духовно-просветната и църковно-образователна работа в Православната ни църква.

Книгата, която е с ISBN 978-954-91187-7-3, с твърди корици и обем от 462 страници, и с корична цена от 20 лв, е резултат от преводаческия труд на д-р Златина Каравълчева, Борис Маринов и проф. д-р Иван Христов, като в печатното си издание излиза под редакцията на проф. д-р Георги Каприев.

За улеснение на своите читатели книгата е снабдена и с индекси на личните имена и на най-важните термини и понятия от гледна точка на своето съдържание.Краткък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/uduxf 

Наши партньори

Християнство и култура

HK 186Ик. Стефан Стефанов
Светците са наши приятели

Игумения Филотея
Към извора, който е Христос

Игумен Пьотр (Мешчеринов)
Самотничеството пред Бога. В памет на митр. Антоний Сурожки

Монах Николае (Щайнхард)
Възхищението на Господа

Полезни връзки

 

Препоръчваме