Азбучник на авторите

[А] [Б] [В] [Г] [Д] [Е] [Ж] [З] [И] [Й] [К] [Л] [М] [Н] [О] [П] [Р] [С] [Т] [У] [Ф] [Х] [Ц] [Ч] [Ш] [Щ] [Ъ] [Ю] [Я]

Пътища Господни

Написана от Живо Предание

Puti GospodniПрез 2012 г. руското издателство „Сатисъ” е отпечатало книгата Пути Господни – спомени на Ксения Кривошеина, художник и публицист, изследовател на творчеството на преп. Мария (Скобцова) и автор на посветения на нея сайт mere-marie.com.

За своята нова книга авторката пише: „Човекът е неразривно свързан с времето, живее във времето, във времето се разкрива неговата историчност. Половината от своя живот преживях в Русия, а другата половина – във Франция и, както би казал св. Йоан Златоуст, дойде време да се съкруши сърцето ми, да преброя времето на своя живот и да кажа на самата себе си: бягат дните и отминават, свършват се годините, много от пътя изминах и какво добро извърших? Ето защо и аз се реших да споделя тук своите наблюдения, да си спомня това-онова от детството, да разкажа за това, как живяха нашите родители, какво успяха да опазят въпреки всичко и да го предадат – вече в емиграция – на деца и внуци… Кои бяха тези хора? И защо те през целия си живот, въпреки всичко, вярваха в завръщането в родината и в бъдещето на Русия. И така, скъпи читателю, сега те хващам за ръка и заедно с теб, преодолявайки времето, ще пресечем реалните и виртуалните граници на миналото, настоящето и бъдещето”.

Книгата се издава с благословението на Санкт-Петербургския и Ладожки митр. Владимир. Откъси от новата книга могат да бъдат прочетени тук.Краткък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/aaf63 

Наши партньори

Християнство и култура

HK 186Ик. Стефан Стефанов
Светците са наши приятели

Игумения Филотея
Към извора, който е Христос

Игумен Пьотр (Мешчеринов)
Самотничеството пред Бога. В памет на митр. Антоний Сурожки

Монах Николае (Щайнхард)
Възхищението на Господа

Полезни връзки

 

Препоръчваме