Азбучник на авторите

[А] [Б] [В] [Г] [Д] [Е] [Ж] [З] [И] [Й] [К] [Л] [М] [Н] [О] [П] [Р] [С] [Т] [У] [Ф] [Х] [Ц] [Ч] [Ш] [Щ] [Ъ] [Ю] [Я]

Молитви и размишления на св. Тереза от Лизио

Написана от Живо Предание

St Theresa_of_LisioКнигата Молитви и размишления на св. Тереза от Лизио, под редакцията на Синди Кавнар, първо издание на български език на фондация „Комунитас”, е осъществена от екип в състав: Момчил Методиев – превод, Весела Садовска – редакция, Диана Попова – коректор и Мая Георгиева – художествено оформление.

Книгата представлява молитвено пътуване с една от най-обичаните светици на Римокатолическата църква. В нея са разгледани темите за любовта към Бога и към ближния, за страданието, малкия път на саможертвата и смирението, за трудностите в молитвата. Книгата разкрива как духовността на Тереза, изградена върху смирението и жертвата, може да има пророчески смисъл и в съвременната епоха, а нейните читатели ще бъдат вдъхновени към безрезервно следване на Бога – особено в малките житейски избори.

По думите на отец Бенедикт Грошел, „Тази книга е задължителна за всички приятели на св. Тереза. Тя отстранява сантименталността, с която често е описвана тази забележителна млада жена, която реши да победи себе си и да служи на Господ и на другите хора. Пред читателя се открива невероятната дълбочина на нейното желание и борбата да обича Бог и ближния си”.

Книгата се разпространява в книжарницата за християнска литература „Анжело Ронкали”, в „Български книжици”, „Нисим”, книжарниците „Хеликон” и в Интернет. Корична цена: 8 лв.Краткък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/3pd8u 

Наши партньори

Християнство и култура

HK 186Ик. Стефан Стефанов
Светците са наши приятели

Игумения Филотея
Към извора, който е Христос

Игумен Пьотр (Мешчеринов)
Самотничеството пред Бога. В памет на митр. Антоний Сурожки

Монах Николае (Щайнхард)
Възхищението на Господа

Полезни връзки

 

Препоръчваме