Църковен егоист

Дрон за рисуване на икони създава незабавни шедьоври

Написана от Талантий Технологический.

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (59 Votes)

imagesМонах, разбиращ от високите технологии и ниския контрол над тях, изобретил дрон за рисуване на икони, който създава красиви и скъпи произведения на християнското изкуство за рекордно кратко време. Предложението много се харесало на Светия Синод на Българската православна църква – Българска патриаршия и веднага се решило да се направи второ половиндневно заседание тази година, за да се вземе решение за поръчка на такива дронове за бе-пе-це-то ни.

Някои митрополити вече направили проучвания какви са възможностите многоценният дрон, който някои сравняват с печатница за пари, да започне да се произвежда в църковните производствени комплекси на РПЦ-МП, но се оказало, че там били затрупани с поръчки на дронове с някакво неясно предназначение, благословено лично от главата на ре-пе-це-то, които щели да произвеждат в течение на близките няколко години.

Друг митрополит, спец по източните въпроси, пък решил да пробва чрез български бизнесмени с небългарска локация да поръча реализацията на въпросния дрон-иконописец на ирански концерн, там обаче аятолахът се възпротивил, защото вярата им забранявала да се правят религиозни изображения и по всичко личало, че като гяури ние няма да можем да разчитаме на високите персийски технологии. Дори се говори, че персийският духовен водач възкликнал:
- Ей, тия българи не могат да разберат, че персийски килим и персийски дрон са съвсем различни неща!

Засега нещата не били съвсем безнадеждни, защото така или иначе половиндневното заседание се отложило за втората половина на годината, но затова пък СС на БПЦ-БП съставил комисия, която да придвижи въпроса.

Монахът изобретател засега от послушание се завърнал на клатушкащото се скеле в N-ския храм и се запасил с повече четки от козината на изчезналия преди векове български балкански рис (Lynx lynx balcanicus), за да може да рисува през идните години, докато комисията реши каквото реши. Иншалла!

Разпространяване на статията:

Още от последния брой: