Login

   Църковен егоист

Край на войната: Владимир Путин се оттегля в български манастир

Написана от Катеринка Пухлева.

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (7 Votes)

boyko borisov gives vladimir putin a dogВойната на Русия срещу Украйна завърши - неочаквано, както и започна. Съобщението за това завари неподготвени руските военни и те останаха по местата си, до официалното изявление на Путин. Едночасовото обръщение на руския президент по националната телевизия изненада света повече отколкото онова, с което започна войната. Руският президент обяви, че досега си е губил времето в родината, където се надявал да развие и разкрие пред света огромния си потенциал, но ограничеността на хората около него се е оказала непреодолима пречка.

„Провал след провал! И всичко това заради некадърността на другите. Заобиколен съм от посредственост, еднопластовост, липса на инициативност…. Вече се чувствах сам и неразбран, докато не открих, че има място за мене и то не е в Русия, нито в Украйна, а в България", заяви в обръщението си президентът.

По-натам Путин разказа за дългите самотни безсънни нощ в бункера, където нито арменският коняк, нито речите на други диктатори са му носели утеха. Докато преглеждал подбраните томове в бункерната библиотека, между томовете на Ленин, Хитлер, Мао и др. той открил с изненада 10 тома духовна литература на български език, с кадифени корици. Издание на български православен манастир край София.

„Бях шокиран, – заяви Путин. – Тези книги обърнаха живота ми. Не съм ги чел, не знам този варварски език, но си представете каква предприемчивост са проявили тези монаси: книгите им да стигнат до бункера ми в… няма да ви казвам къде…!

Проучих манастира, забележително място: Няколко човека, без особено образование, грозни и космати, юродиви, а какво вършат, каква инициативност… Ясно е, че този манастир не е обикновено място и то може да стане по-добра отправна точка за завладяване на света от… от мястото, на което се намирам…

Няма да го завземам, говорих с игумена, той призна веднага, че само аз съм достоен за ръководител на манастира. Кой по-добре от мене ще се справи с управлението на такова място… Колко мъдро постъпва човекът, не като Зеленски…, да, с евреите трудно се общува.

Накратко: Оправяйте се. Аз вече не се занимавам със светски дела и занапред ще общувам единствено със себеподобни – хора с потенциал и идеи, хора с визия за успех… С българските монаси започваме подготовка за кръстоносен поход. Трепери, Йерусалиме!

Switch to Desktop Version
Разпространяване на статията: