Църковен егоист

За империите и знаците

Написана от Херодот Знаколюбов.

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (10 Votes)

Размисли на един православен историк от христоцентричната школа

Всеки благочестив православен християнин знае, че истинският живот е бил в миналото... Благодатни времена, не като днешните. Как ни се случи на нас  да живеем в това сложно време, когато всеки сам си преценя… Едно време всичко е било ясно – хората си имали светии и старци, откровения. Даже видения имали, за да им се доизяснят нещата. Ето, на, светият император Константин Велики имал видение: „С този знак ще победиш“, и сложил кръста на щитовете на своите войници. Те взели, че победили и така императорът разбрал, че този знак има сила. А за царете, знаете, това си е най-важното, армията им да има сила, желателно и свише. Така започнала историята на християнската Империя. Оттогава ние, истинските и задълбочени християни, много държим на империите. Имперското мислене ни е в кръвта, така да се каже. Понеже за един християнин е непристойно да живее в нещо по-малко от империя. Ако граничи само с Бога, още по-добре.

chi rho shield 1Също така по предание много държим на знаците, още от времето на споменатия свети император Константин – всеки благочестив православен първо става специалист по знаците, преди всичко на последните времена и на антихриста, но също по необходимост и на светите знаци на спасението и победата. Ето сега Бог не ни забрави и ни сподоби с най-православен президент, който поведе метафизична война с грешниците. (Ние бихме предпочели думата „цар“ пред този неологизъм, но, разбирате, в безблагодатни демо(но)кратични времена живеем и трябва да се преструваме). Сърцето на всеки христоцентричен историк и верен православен тръпне от благочестив възторг, гледайки как грешниците мрат като мухи. Пада им се, като не разбират от метафизика… Но да не се отклоняваме към конкретиката на злободневието, думата ни беше за знаците и тяхната сила.

original

Та на нашия боголюбим президент, като същи наследник на Константин Велики, бе даден знак за победа и спасение. На всички свои танкове заповяда да сложат свещения знак „Z“ като нова хризма, за която неговият пророк Дугин (да се свети името му), му рече „С този zнак ще победиш“. Несъмнено Z е издълбан и в сърцето на всеки верен православен, който разбира от метафизика. По този zнак ще се разпознаем – от коя страна на метафизиката сме. Сега, не се заяждайте, защо на нас християните ни трябва нов zнак, като си имаме кръста, пък този не сме го чували, че и малко плашещо изглежда. Оставете на нас, специалистите, които гледаме на всичко христоцентрично, по-добре да ги разбираме метафизичните zнаци. Вие се съсредоточете върху пъпа си и другите важни неща от свещеното наше предание. Защото инак, не че метафизиците сме лоши хора, но нали знаете, на всяка война, дори и метафизична, падат и мирни жертви…

По знаците ще се познаем.

Разпространяване на статията:

Още от последния брой: