Църковен егоист

Из най-новите писма на Душевадеца

Написана от Душегуб Старши.

4.5555555555556 1 1 1 1 1 Rating 4.56 (9 Votes)

2022 04 01 00 22 54Драги ми Многозъбко, като стар дявол имам все още какво да те науча, макар че вие, младото поколение, много ме радвате с находчивостта си. Искам да ти кажа няколко думи за православните. Както знаеш, ние с тях много векове сме воювали, ние тях в петата, те нас в главата – знаеш я тая история… Знам, че са ти скучни и не са предизвикателство за уменията ти, но все пак трябва да спазваме традицията, понеже и ние държим на традициите.

Ти вече знаеш, православните са лесна плячка. Техният Христос колкото и да им казва, че гордостта ще ги погуби, те все своето си знаят: ние сме най-великите, най-достойните, най-близо до небесата и най-далеч от ада (ха-ха!). Но понеже са инатливи като магарета, някои от тях продължават да четат книгите на онези противни хора, дето им казват подвижници. Тези книги им размътват главите и те започват да си мечтаят за благочестие и други такива нескверни неща, които току виж отрезвили и смирили някои от тях. За щастие повечето четат само постове във фейсбук, не по-дълги от две изречения, и това им стига напълно, за да казват, че са православни. Знаеш, нас това ни устройва.

Сега обаче ще ти споделя една технология, за да можеш да съблазняваш и избраните – нали знаеш, че така казва Врагът: щели сме да съблазним и избраните. Избраните са тези, дето четат повече от две изречения в православните групи. За целта трябва да съставиш авторитетно пророчество. Православните много обичат пророчествата. Те за това живеят, за да прочетат някое пророчество и да го разкажат на другите.

И така, най-важното е да ги убедиш, че си благочестив. Както ти казах, имат сантимент към тия работи. В началото смело опиши нещата, дето си ги знаем: как целият свят лежи в зло, грехът властва навсякъде, сложи акцент върху сексуалните грехове – изневери, блудство. Православните много се вълнуват от секса, знаеш; ще речеш, че техният Господ дойде да им даде правилно сексуално възпитание... Но нека така си мислят, нас това ни устройва. Особено наблегни на содомията – там можеш да се развихриш с конкретни примери. Много им харесват и много се възмущават. С това вече си извършил половината работа.

Защото колкото и да ти се струва невероятно, но като опишеш всички грехове, спечелваш доверието им. Веднага те разпознават като един от тях.

След това пристъпваш към втората част от пророчеството. Тук също бъди смел и нямай никакви задръжки. Дай им откровение. Те си имат Евангелието, но не го четат. Винаги са жадни за нови откровения, така че давай смело. Предложи им откровение от техния Бог Отец, защото с Христос са свикнали. Друго си е сам Отец да им говори. Тук можеш да кажеш каквото си искаш – няма значение, те на всичко ще повярват. Гледай само да звучи застрашително, понеже те само на такъв Бог вярват, който иска да ги изпепели като Содом и Гомора. Ако ти стане забавно и се увлечеш в откровението, не се притеснявай – няма да се усетят. Вече съм го изпитвал: дадох им откровение уж от техния Бог – пет-шест страници. То да събереш всичко казано от техния Христос в Евангелието, няма да събереш толкова много текст, но те не се усещат, понеже са много горделиви и се считат достойни за такива извънредни откровения. А и както ти казах, Евангелието им е скучно. Аз в това пророчество, дето им дадох, не можах да се въздържа да ухапя Врага и си сложих едно богохулство – така, за цвят и за кеф, да видя дали ще се усетят. Все пак и на мене ми се иска достоен противник. Но не се усетиха….

Тук вече почти цялата работа е свършена. Ти си авторитет за тях, а православните умират за авторитети.

Накрая следва същинската наша част. Вече можеш да ги убедиш да направят каквото искаш – направи, например, едно „гео-политическо пророчество“ за бъдещата световна война. Те много я обичат и чакат с нетърпение. Няма да се съпротивляват, няма да мислят, защото вярват, че благочестието е да се възмущаваш от грехове, а откровението е дърдорене с цел сплашване. В тази заключителна част на делото ни обърни нещата в наша полза – накарай ги да казват на бялото черно и на черното бяло. Не се притеснявай, те ще приемат за нормално и насилието, и лъжата, ще си затворят очите и ще си запушат ушите. Ще гледат и няма да виждат, ще слушат и няма да чуват. То това техният Христос им го е казал, но те от Него не се поучават. Искат нещо по-вълнуващо… Е, нека им дадем каквото търсят. Макар да ми е много неприятно, ще трябва да цитирам тяхната Книга: където е съкровището им, там ще са и сърцата им. 

Разпространяване на статията:

Още от последния брой: