Църковен егоист

Църквата продава рекламно място върху одеждите

Написана от Дизайн Шивачев.

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (45 Votes)

Protoier.x85046 2В спорен (според някои, но не според всички) ход Църквата ни най-сетне започва да продава рекламно място върху одеждите на свещениците. Решението било взето от известното синодно мнозинство на несъстояло се заседание на Светия Синод на Българската православна църква – Българска патриаршия. Тази идея досега не била идвала на никой повсюду (навсякъде по света) православен и затова бизнесориентирани архиереи абие (веднага) тръгнали да регистрират поне в Европейския съюз патента за предоставянето на рекламно място върху свещеническите одежди. Ако не ни изпреварят някои други ЕС-църкви, има голяма вероятност СС на БПЦ – БП да започне да печели огромни средства. Така се очертавала възможност владици да спрат да взимат пликове от свещениците за своите високопреосвещени нужди.

Като при всяка бляскава идея и тук се появили някои проблеми. От една страна, архиереи запитали с официално писмо СС на БПЦ – БП (тоест себе си) защо да се продава рекламно място върху одеждите само на свещениците, а не и на архиереите и дали с това не се снижава високопреосвещеното им достойнство. Очаквало се днес, 1 април, да дадат отговор по въпроса от Свещеническия съюз, но още в първите часове на деня се разбрало, че той не съществува. Така засега този въпрос остава висящ.

От друга страна, същите тези много питащи архиереи запитали ще има ли тематично ограничение за рекламите върху свещеническите одежди или може да се ракламира „всичко, което не е забранено със закон“.

От трета страна, имало и неяснота като колко ще струва квадратният сантим рекламна одеждна площ. Там до ценовите предложения нашият екип до приключването на броя не можа да се докопа.

Четвъртата страна пък е, че не е ясно и никой нищо още не бил мислил по двата въпроса (два са, за да не се получи петолъчка и да си останем в квадратния формат):
1) Как ще се фиксира върху плата на одеждите въпросният рекламен текст и/или изображение?
2) Какви материали ще се използват за безвъпросния рекламен текст и/или изображение?

Изобщо, както виждате, драги читатели и непочитатели, не е лесно да си синоден член – с толкова много и толкова трудни въпроси имате да се сблъсквате, така че не се стремете натам, където не ви е мястото.

Четете "Църковен егоист" – това е достатъчно и много полезно за душата ви страдна!

Разпространяване на статията:

Още от последния брой: