Църковен егоист

Светият Синод най-после щял да заседава на първи април

Написана от Ченка Всеосведомената.

4.125 1 1 1 1 1 Rating 4.13 (8 Votes)

Holy Synod Palace SofiaТова ми го каза под секрет една моя позната, която е много набожна и не пропуска на Коледа и Великден да иде на черква, даже и когато служи нейният любим владика. Аз не че й вярвам много, ама не мога да й го кажа това, затуй рекох все пак да го споделя само с вас, защото пък ако излезе вярно, да не се стори на някои, че не съм много информирана. Пък то днес това си е истински резил, нали? Амчи тъй де! Както ми казваше една моя друга позната, ама хайде да не се отвличам...

Значи, синодът щял да се събере най-после на заседание, защото не се били събирали повече от година и хората се питали дали нашата църква има синод или няма. Всъщност, значи, аз да ви кажа, синод си има и аз онзи ден или миналия месец, не помня точно, като минавах по улица „Париж”, видях, че синода си го има, даже продават много икони там около него. А щом там продават икони, значи си има синод и не са направили сградата спа-център или бинго-зала.

Да ви кажа откровено, аз им се чудя на тия владици: не им ли плащат заседателни или са много дребни заседателните пари, та не ги мотивират да дойдат на заседание? Защото, иначе, за някои владици, като им гледам коприните и чепиците, и маникюра (до педикюра им досега не съм стигала, признавам си) и фейса им, и другите там работи, дето не ни се изплъзват на нас, опитните жени, мога да кажа, че тия хора в черните рокли заседателни пари хич не ги вълнуват. Но това са си техни работи, да не помислите, че аз много се интересувам, просто съм повече наблюдателна и ща, не ща, на!

Та чух от тази моя позната, която за мене е много сигурен човек, че щели да се събират в петък, 1 април, за отлаганото с много месеци и много сесии заседание. Така че, ако това утре се окаже истина, да помните, че аз съм ви го казала – Ченка Всеосведомената.

Разпространяване на статията:

Още от последния брой: