Мобилно меню

Дънов и Георги Димитров

 • sandi
 • Visitor
 • Visitor
05 Сеп 2011 18:38 #31853 by sandi

Сандииии, санди,

Дънов не е мой духовен водач. Аз не съм дъновист. Аз нямам духовни водачи, защото Христос е казал: "Да нямате други идоли, освен Мене.".

:lol: Да бе да !!! Аха да ви повярвам, ама ''страстната'' ви защита нещо ме кара да се въздържа от към доверяване .:lol:

Затова, аз нямам идоли, освен Христос. Това не може да се каже, за доста "вярващи", които сляпо вярват на разни митрополити, папи, патриарси и ги идолизират. ...

Мдаа, простете, но това показва, че си нямате хал хабер от православието(за другите деноминации не нямам мнение, ... по разбираеми причини).

...Аз не съм от онези. Но, това не ми пречи да защитя човека, когато го плюят на поразия.

:lol: Изглежда доста се надценявате, след като ни взимате за "балъци" !?! :lol:


Вие в опитите си да иронизирате моите думи, сте пропуснали да ги разберете. Изобличаването ЗАДЪЛЖИТЕЛНО включва представяне на факти, каквито не видяхме от вас. Вие само иронизирате и плюете. Едва ли действията ви могат да се нарекат православни. Поради тази причина, позволете ми да се съмнявам, че сте разбрали православието.

Не сме пропуснали да разбереме думите ви, не са толкова ''сложни'' за анализ. Просто не ми се навлиза в безсмислени дебати върху очевАдни дивотии изръсени от ''учителя'' ви . А вярвам, че това е причината и останалите да се въздържат .

Впрочем ето некой от ''великите'' умозаключения на ''нужаещия се от вашата помощ'' :
"-Господ създаде света, знаете ли защо? - Защото ония духове, които бяха създадени най-първо, станаха кристали; след това се създаде нашата земя, за да се образуват нови клетки... Един кристал, един диамант трябва да стане жива клетка, за да може да се развива като растение. Ако вникнете добре в тая мисъл ще разберете, че и най-благородното растение трябва да преобърне своите дървени неподвижни клетки в месо и кръв, за да може да чувства и да се движи, както се чувстват и се движат животните" (Великден, стр. 15).
- Някои казват; искаме да видим Дух... Единственото нещо, което ние виждаме в света, то е духът. Ето това цвете, което дьржа - то е дух и ако бихте могли да видите, ще съзрете цялата човешка фигура в него. Ако можете да посадите това цвете в неговата почва, веднага ще видите, че и то е разумно същество" (Сила и живот, стр. 48, 49),

Уж разумно същество ще да е това цвете пък не може да чувства !?! :lol:


Или пък тая дивотия:
Затова, ако не беше умрял Стефан, не щеше да се роди Павел. Когато умря Стефан, душата му се всели в Павел и затова двамата започнаха да работят заедно" (Истината и Марта и Мария, стр. 6).

А какво можем да дебатираме пък върху тая му дивотия:
Ако в този живот напишете: Никаква свобода на жената не давам, във втория живот, когато ви направят жени, ще изпитате сладостите на това положение... За това мъже създавайте добри закони за жените, защото втори път, като жени, ще бъдете под тяхната сила" (Истината и Марта и Мария, стр. 10).

Ама, ще речеш, искам да стана мъж: няма да стане, ако продължаващ да искаш неща, които не заслужаващ, ако си все тъй упорита, втори път говедо ще станеш" (Словесно мляко и Стари и нови мехове, стр. 6).


Или пък върху тая:
Едно време, и мъжете, и жените раждали, но отсетне мъжът изгубил способността си да ражда и останала само жената да върши това. Библията казва: Авраам роди Исаак,а не казва, че Сара роди. Докогато мъжете раждали, светът бил в отлично положение, но когато те престанали да раждат, светът се развалил" (Учител, стр. 10).

Мисля, че това е достатъчно като фактологична обосновка ! ... за да не си губим времето с глупотевиците на ''учителя '' ви . . :mrgreen:


Всеки пълнолетен християнин има право на сватба, ако желае. Дори и тези на командно дишане в болниците. В някои случаи такива хора не могат да стигнат до църквата, затова църквата не им дава равен достъп до услугите си. Ето това е несправедливо. Други страдат от редки болести и те не могат. Трети страдат от агорафобия и те не могат да излизат от вкъщи, но все пак имат право на сватба. Ето заради такива случаи, това решение ощетява тези хора.

Теее, брате, нещата в Светото православие са си толкова простички, че чак не си и помисляме да повдигаме въпроси по разни въображаеми казуси. Тоест, когато са налице изредените от вас, пречещи на вярващия физически и психически препятствия, то тогава самите духовници отиват при тях.
Но интересното в случая е, че без да искате вие за пореден път ме убедихте, че имате толкова общо с Христа колкото общо имат и онези мъже, уличени от Дънов в хермафродизъм, със бременността и раждането . :wink: :lol:

Поздрав !


П.п: Извинявам се на четящите и пишещи тук , че им досадих с пространния си пост ! Прощавайте, нема се повтори ! :?

Please Вход to join the conversation.

 • to6ominator
 • Visitor
 • Visitor
14 Сеп 2011 14:05 #31912 by to6ominator
Replied by to6ominator on topic Re: Дънов и Георги Димитров
Сандиии, санди,
Вие сте като черно бял телевизор, неспособен да покаже света с красотата на повечето му цветове. Аз не съм дъновист, защото съм кръстен католик. Аз не съм просто католик, а вярващ в Отца, Сина и Светия Дух, без да се ограничавам само с католическа, православна или протестантска вяра, защото тези са само различни клони на 1но дърво. Това, че хората са вложили своята индивидуалност в Истината и са я ограничили по свой си начин, не значи, че други хора нямат право да търсят тяхна индивидуалност. Само, че трябва да имате определен умствен и душевен капацитет, за да го разберете. Въпрос на личностно развитие. Някой се раждат убедени в това, на други цял живот не им стига, за да го разберат. Сам Иисус Христос е наричал еврейските синагоги "Домът на Отца Ми!" Уж е друга вяра, ама не е друга вяра. Истината е, че всичко е 1на вяра, ама хората са забили носовете си в земята като мравки и не могат да видят общата картина.
Вашата православна църква е съставена от хора, които са грешни по природа. Няма нужда да изброявам скандали с духовници, кои с лимузини, кои с нестихващи желания за високи постове. Бог вижда всичко и на такива ще им каже: "Аз не ви познавам!". Те не са интересни в случая. Те въпреки, че са в православието, не са в християнството. За тях имам повече доказателства, отколкото вие за Дънов. Затова, моите приказки могат по-добре да минат за изобличаване, отколкото вашите за Дънов. Но, това не значи, че всички са като тези хора. Има много добри свещеници, които ако имат 2 залъка дават 1ния на по-нуждаещ се и ако имат 1на лимузина я продават и с парите нахранват 100 нуждаещи се или довършват някоя църква.
Вие, отново не успяхте да разберете мъдростта на Дънов, поради слабото ви развитие. Първата част от цитата включва факта, че информацията, енергията преминава от 1на форма в друга, и може различни информационни потоци от по-нисши форми на развитие да се концентрират в по-висши форми на развитие. Втората част от цитата иска да ви подскаже, че каквато и форма на материя да вземеш за пример, тя всъщност не е просто материя, а информация за материя, която реално е енергия, а не материя и като такава е проявление или резултат от Духа, дори и тази материя да е просто цвете или камъче, а не сложен животински организъм.
Относно факта, че наричате идеята за съществуването на прераждане "дивотия", това говори за вашето възпитание и лекомисленото ви отношение към такива сложни проблеми, непосилни дори и за ума на най-интелигентния учен. Дали е дивотия или не, само Бог знае, както и по-висши форми на живот от нас. Засега позицията на църквата е: понеже няма данни, че има прераждане, това значи, че няма прераждане, но тази позиция е логически погрешна. Правилно е да се кажа: ако няма данни, че има прераждане, може и да има, а може и да няма прераждане, а на този етап от развитието ни това изглежда не е важно за нас.
Относно това, че Авраам е родил Исаак, мисля, че има определен промил от човечеството, които са хермафродити: едновременно мъже и жени. Напълно е било възможно Авраам да роди Исаак, макар, че не съм бил там, за да гледам и за да знам със сигурност. Историците нямат информация в онзи момент каква част от населението са били хермафродити, затова не мога да дам достатъчно добра оценка за правдоподобност на това твърдение. За разлика от мен, вие си мислите, че знаете всичко и наричате с лека ръка всичко "Дивотия".... по същия начин, по който в началото са обиждали Коперник, който казал, че земята е кръгла и не е центъра на вселената... Всъщност, ако такива като вас обиждат дадена идея, значи има голяма вероятност да има някаква истина в тази идея...

Ако не знаете, вашите умни църковни глави са забранили ВСЯКАКВИ сватби извън храма: няма Ако някой не може да дойде в храма става еди какво си.

Please Вход to join the conversation.

More
14 Сеп 2011 20:36 #31913 by Kosio

защото Христос е казал: "Да нямате други идоли, освен Мене."

Верно ли така е казал? Аз пък си мислех, че идолопоклонничество към Бог също не бива. :-) )

"Hey you, dont help them to bury the light! Don't give in without a fight.”
Pink Floyd

Please Вход to join the conversation.

 • plamen sl
 • Visitor
 • Visitor
25 Окт 2011 01:47 #31998 by plamen sl
Replied by plamen sl on topic Re: Дънов и Георги Димитров
Относно факта, че наричате идеята за съществуването на прераждане "дивотия", това говори за вашето възпитание и лекомисленото ви отношение към такива сложни проблеми, непосилни дори и за ума на най-интелигентния учен.


ЗА нас грешните по природа православни,където свършва интелекта и логиката ,започва полето на вярата. Аврам който стана Авраам,наш баща по вяра,не по логика,защото неговата вяра е над всяка логика заради това което напрви,и бе оправдан заради нея и стана приятел божий .Да го наричаш херма..незнам кво си трябва наистина дръзновение.Всяка принасяна жертва е била БЕЗ НЕДОСТАТЪК,МЪЖКА,ЖЕНСКА и още стотици детайли,и накрая Господ да си избере херма.. за приятел.
Според теб Христос като какъв ще се прероди?Страх ме е от отговора.
А за Коперник като ,че ли католиците са имали спор с него,не съм чел да е минавал по нашенско ония дни,но не съм сигурен.Ако може малко инфо. за унисона между кръстените католици и прераждането,защото много ме заинтригува този феномен.Линкове ,статии,видео,всичко би ми било полезно да се просветля.Искам най накрая да вдигна заровеният си нос от земята,за което горещо предварително благодаря.

Please Вход to join the conversation.

 • Uliks
 • Visitor
 • Visitor
27 Мар 2012 12:05 #32269 by Uliks
“Защото ще дойде време, когато човеците не ще търпят здравото учение, но, водени от своите похоти, ще си насъберат учители да им гъделичкат слуха; те ще отвърнат слуха си от истината и към басни ще се обърнат” (2 Тим. 4:3-4)
“Чудя се, че тъй скоро преминавате от Оногова, Който ви е призвал чрез благодатта Христова, към друго благовестие; не че има друго благовестие, но има някои, които ви смущават и искат да изопачат благовестието Христово. Но ако дори ние, или Ангел от небето ви благовестеше нещо по-друго от това, що ние ви благовестихме, анатема да бъде. Както по-горе казахме, и сега пак казвам: който ви благовествува нещо по-друго от това, що приехте, анатема да бъде” (Гал. 1:6-9)
Нямам нищо против дъновистите, нека вярват в каквото поискат. Но не и да твърдят, че имат нещо общо с християнството и Светото Православие.

Please Вход to join the conversation.