Мобилно меню

Против Сатанистите

 • Arkadi
 • Topic Author
 • Visitor
 • Visitor
27 Ян 2006 23:16 #10612 by Arkadi
Против Сатанистите was created by Arkadi
Здравейте,пак съм аз.
Повдигнах този въпрос,понеже много зачестиха ,така наречените "окултни дейности" и "сатанински ритуали".Навсякъде по телевизията се пропагандират антихристиянски дейности(пример Канал 2001).Зачестява борят на младите сатанисти,които не разбират какво правят и от глупост се захващат със това извращение.Метъл музиката взима най-голямо влияние в това.Аз самият съм слушал такава музика и съм наблюдавал такива хора,които за жалост не мислят какво правят.Невъзможно е да се предложи да се забранят всякакви такива пропагандиращи дейности,тъй като ЕС ще кажат,че не сме толерантни към чуждото.Но предлагам да се отсеят хора,коит ода учат младите кое е добре и кое-не.Говоря за цивилни,които да се внедряват в такива места и да разяждат отвътре,такива ужасни организации.

Аз съм на мнение(може би прекалено радикално),че Църквата,трябва да каже своето мнение по въпрса и то да бъде прието сериозно от политиците,тъй като това разяжда нацията ни,има масов упадък на населението, и все повече хора се обръщат към подобни култове към Дявола.

Благодаря ви за вниманието.

Please Вход to join the conversation.

 • Robotron
 • Visitor
 • Visitor
28 Ян 2006 21:03 #10640 by Robotron
Replied by Robotron on topic Re: Против Сатанистите
Arkadi, аз слушам само такава музика и не смятам, че представлява някаква заплаха. Посланията й са по-скоро бунтарски, отколкото сатанистки.

Например една от най-анатемосваните песни на група Iron Maiden е The Number of the Beast. Текстът на песентта всъщност е точно антисатанистки.

Please Вход to join the conversation.

 • Arkadi
 • Topic Author
 • Visitor
 • Visitor
29 Ян 2006 15:43 #10658 by Arkadi
Replied by Arkadi on topic Re: Против Сатанистите
Човек,аз също слушам такава музика,но си отбирам групи и искам да ти кажа,че текста на тази песен е точно сатанински...
Мога даже да ти изредя групите,които харесвам,всяка една съм изследвал и знам ,че в текстове няма наличие на сатанински думи или символи.

Да си жив и здрав :D

Please Вход to join the conversation.

 • Добромир
 • Visitor
 • Visitor
29 Ян 2006 21:16 #10667 by Добромир
Replied by Добромир on topic Re: Против Сатанистите
Аркадий, сатанисти са твърде малко хора; метълистите - в никакъв случай.

И друг път сме обсъждали подобни теми във форума. Имай предвид, че мнозинството съвременни хора не са вярващи и за тях Бог или Дяволът нямат такова значение, каквато имат за теб. Един метълист, който е слушал за Бога най-много от съседката си - голяма почитателка на розови романи (например как "Бог запазил любимия на графинята от покушение"), - такъв метълист може да реши, че Бог е нещо като герой в такъв роман. И така Дяволът да стане нещо хубаво.

Не се шегувам, говоря съвсем сериозно. Хората, които слушат (или дори съчиняват) метъл; хората, които носят тениски с надпис 666; дори хората, които носят обърнати кръстове - тези хора не са сатанисти. Някои от тях може би проявяват лош вкус (например тези с обърнатите кръстове) или презрение към религията, или каквото щеш, но едва ли сатанизъм (дори да си мислят, че е така). А сред останалите съм срещал доста мили хора, независимо от дрехите и маниерите.

Сатанински символи няма. Символът има такова значение, каквото му придава човекът, който го използва.

Всъщност, не познавам нито един истински сатанист. Интересно, ако срещна такъв, дали ще го разпозная? Все си мисля, че за да бъде истински сатанист, човек трябва да е почти истински вярващ. Разликата би трябвало да е една йота. Това е само предположение. Във всеки случай не разбирам как един невярващ човек би могъл да бъде сатанист.

За "пропагандата на антихристиянски дейности" си прав: има доста големи размери. Добре де, какво те притеснява Канал 2001? За всеки влак си има пътници. Ако някой се интересува от мнението на Църквата за окултизма, тя отдавна си го е казала. Неосведомени са само тези, които не са се интересували...

Осъждането на метъл музиката от страна на Църквата би било голяма грешка. По две причини:
1) метъл музиката не е сатанинска (т.е. осъждането би било несправедливо);
2) това би отблъснало доста хора от Църквата (т.е. "дипломатически" съображения).

Накрая един по-общ коментар. Понеже често чувам въпроси като: "защо Църквата не си каже мнението по този и този въпрос?" (като става дума за осъдително мнение, т.е. да каже, че това или онова не бива да се прави). Не се чувствам компетентен да отговарям от нейно име, затова само личното ми впечатление: по някои въпроси (които счита за важни) Църквата се е изказала много отдавна. По други въпроси тя не се изказва официално, защото има по-важна работа от това да се бори с бостански плашила. Не всички нейни противници са действително толкова силни, колкото изглеждат.

Ето, ти казваш, че са се появили толкова много окултисти. А забелязал ли си колко много са изчезнали? Защото и техният пазар е подвластен на модата. Ако един шарлатанин е интересен днес, той не е интересен утре. Да се опровергава всяко изказване на този или на онзи, би било загуба на време и на сили.

Please Вход to join the conversation.

 • nevg
 • Visitor
 • Visitor
30 Ян 2006 05:30 #10689 by nevg
Replied by nevg on topic Re: Против Сатанистите
И аз на младини се правех на нацист (ма не съм) за да дразня червените бабички :)
Понякога и на мен ми се ще да има някаква цензура или поне един православен канал (не изцяло религьозен, а изчистен от плевели и тръни).
Истинската битка срещу злото обаче се води в душата на всеки отделен човек срещу собствените му грехове.
За това трябва да се просвещават децата, младежите и въобще хората, но за съжаление няма медиа, която да го прави ...

Please Вход to join the conversation.

 • В. Каравълчев
 • Visitor
 • Visitor
30 Ян 2006 19:48 #10712 by В. Каравълчев
Replied by В. Каравълчев on topic Re: Против Сатанистите
Е, аз до 20 бях дисимен,(АС-ДС) и още си ги слушам де, но не мога да кажа, че текстът на Highway to hell примерно не е сатанински, напротив, точно такъв си. :roll:

Please Вход to join the conversation.

 • hameleona
 • Visitor
 • Visitor
09 Юли 2006 17:57 #13223 by hameleona
Replied by hameleona on topic Re: Против Сатанистите
Хехе, ще повдигна темата аз, защото съм върл метъл и не мога да подмина възможност да си изкажа мнението... а и да чуя това на по-компетентни от мен.

Добре, нека вземем lordi, например. Спечелиха евровизия. Но са всичко друго освен сатанисти. (един сатанист няма да пее тазкава песен, като devil's a loser). правят се на чудовища, но не проповядват избийте другарчетата си... за разлика от slipknot, например. знам че стиловете са различни, но не това е важно. Според мен да сложиш една метъл-група за сатанинска, само защото не спазва църковните канони е глупаво, защото тогава и поп-фолка е за сатаниско определение. Нямам К2001, но не вярвам, че магията трябва да е задължително срещу църквата. Дори и черната магия. Антихристиянски дейности... хъм, а кои са тези дейности? Магия? вече казах мнението си по въпроса. За мен магията е като меча - нито добра, нито зла... но е важно как я ползваш.

поздрави.

Please Вход to join the conversation.

More
14 Юли 2006 23:00 #13269 by hanna

Зачестява борят на младите сатанисти,които не разбират какво правят и от глупост се захващат със това извращение.Метъл музиката взима най-голямо влияние в това.


Здравей Аркади,

През месец май новосъздаденият Център за проучване на нови религиозни движения организира един семинар в гр. Бургас. На този семинар, освен дискусиите около лъжемесията Висарион и мистичната Анастасия, беше изнесен и доклад от един специалист именно по сатанистите. Той е дякон Инголф Кристиянсен от Лутеранската Църква на Германия и има над 25 год. опит именно със сатанисти. Та той каза, че тези, които наистина почитат Сатана като Бог никога не се афишират. Напротив, те са тайни общества, обикновено с 33 стенпени на посвещение и никой член на такова общество няма право да излага това на което е научен на непосветени.
Даконът подчерта, че метълите съвсем не са сатанисти, а по този драстичен начин /носейки ужасяващи блузки, обърнати кръстове и пентаграми, дори образи на Сатана/ най-често изразяват бунта си срещу обществото и по-точно несправедливостите в това общество. Разказа ни как веднъж говорил на младежи в час по религия. Повечето от младежите били метълисти, носещи съответните атрибути. Те се смеели, закачали и изобщо се държали твърде нормално и посрещнали оживено неговата лекция срещу сатанизма и окултизма. В края на часа, едно съвсем обикновено облечено момиче, прибледняло и отишло панически при него. Оказало се, че тя е сатанистка и като научила какво става в по-горните нива на посвещение се обърнала към дякон Инголф за помощ... Та, ето това е страшното, когато човек е истински сатанист и се покланя култово на дявола.

נר לרגלי דברך

Светило за нозете ми е Твоето слово /Пс. 119/118:105/

Please Вход to join the conversation.

 • DreB
 • Visitor
 • Visitor
27 Юли 2006 15:47 #13313 by DreB
Replied by DreB on topic Re: Против Сатанистите
Здравей, Hanna, :)

Хареса ми постингът ти и съм напълно съгласна с него. Но ми се иска да те помоля да споделиш това, което знаеш за истинските сатанисти- права си, че те не се набиват на очи и точно по този начин привличат обърканите или неинформираните :cry: . Съществуват хиляди сайтове в нета, но на повечето от тях не може да се вярвa. Има много млади хора, който четат този сайт, и като един от тях, те моля да дадеш повече информация за сатанистите. Нашата възраст крие много рискове и един от тях е точно заблуждението :? .

Благодаря предварително :)

Please Вход to join the conversation.

 • engineer
 • Visitor
 • Visitor
27 Юли 2006 20:12 #13314 by engineer
Replied by engineer on topic Re: Против Сатанистите

Не се шегувам, говоря съвсем сериозно. Хората, които слушат (или дори съчиняват) метъл; хората, които носят тениски с надпис 666; дори хората, които носят обърнати кръстове - тези хора не са сатанисти. Някои от тях може би проявяват лош вкус (например тези с обърнатите кръстове) или презрение към религията, или каквото щеш, но едва ли сатанизъм (дори да си мислят, че е така).


Не може с лека ръка да омаловажаваме написаното в Светото Писание относно числото на звяра. Длъжни сме да обясним на такива хора, че се намират в опасност, носейки такива символи. Не бихте ли казали на някого, на чиято дреха пълзи скорпион, че е в опасност?


:?:

Please Вход to join the conversation.

 • dedo pop
 • Visitor
 • Visitor
29 Юли 2006 21:04 #13323 by dedo pop
Replied by dedo pop on topic Re: Против Сатанистите

дори хората, които носят обърнати кръстове - тези хора не са сатанисти.


А да сте забелязали, че при отслужването на Водосвет много свещеници обръщат кръста при потапянето му във водата?!?!?

Please Вход to join the conversation.

 • engineer
 • Visitor
 • Visitor
31 Юли 2006 14:25 #13344 by engineer
Replied by engineer on topic Re: Против Сатанистите

дори хората, които носят обърнати кръстове - тези хора не са сатанисти.


А да сте забелязали, че при отслужването на Водосвет много свещеници обръщат кръста при потапянето му във водата?!?!?


Абе намерих един линк и реших да ви го представя за коментар

[url:2hrka9e3]www.bogoslov...di/666.htm[/url]

не съм сигурен дали има нещо общо с казаното от вас, но поне да допълня темата с информация.

с поздрави

Please Вход to join the conversation.

 • Добромир
 • Visitor
 • Visitor
31 Юли 2006 17:13 #13350 by Добромир
Replied by Добромир on topic Re: Против Сатанистите
Хе-хе, дядо попе, не се бях сетил за това. :D Има ли някакъв особен смисъл, или просто е по-удобно да държиш кръста така?

Engineer, въпросът ти не съответства точно на казаното от мен. Скорпионът е реалност, а числото 666 е само символ. Аз настоявах да се прави разлика между символите и реалностите, защото хората, които лекомислено използват разни християнски или сатанински символи, рядко влагат в тях същия смисъл, който християните влагат.

Please Вход to join the conversation.

More
01 Авг 2006 21:39 #13384 by hanna

Здравей, Hanna, :)

Има много млади хора, който четат този сайт, и като един от тях, те моля да дадеш повече информация за сатанистите. Нашата възраст крие много рискове и един от тях е точно заблуждението :? .

Благодаря предварително :)


Първо трябва да се поуграмотя по въпроса, а после да пиша... Така е редно. Дяконът ни подари една книга, която разяснява именно това. Ама да намеря малко време. Даже и нещо повече. Дяконът е съгласен да преведем неговите статии на български! Има ли някой, който да знае немски с повече свободно време в нашия форум?

נר לרגלי דברך

Светило за нозете ми е Твоето слово /Пс. 119/118:105/

Please Вход to join the conversation.

 • dedo pop
 • Visitor
 • Visitor
02 Авг 2006 18:13 #13417 by dedo pop
Replied by dedo pop on topic Re: Против Сатанистите

Хе-хе, дядо попе, не се бях сетил за това. :D Има ли някакъв особен смисъл, или просто е по-удобно да държиш кръста така?

Не знам какъв смисъл има. Но по нашия край практиката е такава. Гледах веднъж някакъв репортаж от Бачковския манастир, отслужваха Водосвет и не обърнаха кръста. В един филм за иконата "Неупиваемая чаша" и Висоцкия манастир също видях отслужване на Водосвет, при който кръста се потапяше изцяло, без да се обръща.
И тъй като всички свещеници в пазарджишко обръщат кръста, напук реших да не го правя, защото така ми се струва правилно, а и за да ги провокирам.

Please Вход to join the conversation.

 • DreB
 • Visitor
 • Visitor
02 Авг 2006 19:35 #13419 by DreB
Replied by DreB on topic Re: Против Сатанистите
Здравейте, hanna,

Благодаря за положителния отговор и добротата да се отзoвете на молбата ми въпреки натовареното ежедневие. С удоволствие бих помогнала, ако е на английски и особено на френски. Ако ли не с нетърпение ще чакам изнасянето на информацията.

С най- добри пожелания :)

P.S. Ако някой наистина има възможност да помогне за превод от немски на български, се присъединявам към молбата на hanna. :)

Please Вход to join the conversation.

 • ekaterina0909
 • Visitor
 • Visitor
04 Ян 2008 15:44 #21349 by ekaterina0909
Replied by ekaterina0909 on topic Искам да кажа.
Много скоро се колебах дали да пусна един постинг тук, на това място, за да ви осведомя именно за ритуалите на сатанистите. Но се притесних, честно казано, от това, че тези неща може да са прекалено плашещи...
Можете да потърсите в библиотеката книгата по този въпрос на Нийл Андерсън "Разчупване на окови".
Организацията на сатанистите е изключително тайна. Имат световен съвет от 50 души, който стои начело.
Ритуалите са свързани с принасяне на човешки или животински жертви. Някои от сатанистите раждат деца само с цел жертвоприношения или пък, за да ги правят лидери /свещеници/ в тази организация.
По принцип, много малко са тези, които се осмеляват да говорят за преживяванията си. Често ритуалите са свързани с ритуален секс, например. А пък, ако проговорите за всичките тези безобразия, може да ви бъде изпратена негативна енергия, от която да си изпатите /така твърдят някои/.
Друго, възможно е при някой от тези ритуали да бъде предаден на човек-участник някакъв т. нар. дух-водач, който да го ръководи какво да прави, как да се държи, и този дух да го тормози, без човекът да успее да се освободи. Освобождението става, разбира се, само чрез молитва. Или пък, другото зло е да ви бъде определен чрез ритуал някой от сатанистите за духовен наставник или духовен родител.
Но, :!: много е важно да помните следното: Самите сатанисти признават, че единственото оръжие на християните против тях са истинското посвещение към Бог и молитвата.
Сигурно звучи налудничаво, но това са нещата, които лично съм чела.

Please Вход to join the conversation.

 • ekaterina0909
 • Visitor
 • Visitor
04 Ян 2008 15:53 #21351 by ekaterina0909
Replied by ekaterina0909 on topic И още.
До колкото знам, всичко при тях, т. е. изкачването в йерархията се базира на страх - ти трябва да ставаш по-силен и по-силен, защото иначе, ако другите те задминат, за теб ще стане лошо...
Чувала съм и за неща, като...че някои хора във висшите йерархии могат да виждат Сатана в плът и да имат сексуален контакт с него...Забавно, нали? И ужасно страшно.
Основното тук е: прави каквото искаш. Което е в противоречие с християнството.
И целта е да станеш по-силен - да имаш сила и власт. :shock: :x

Please Вход to join the conversation.

 • Ksenia
 • Visitor
 • Visitor
04 Ян 2008 16:22 #21353 by Ksenia
Replied by Ksenia on topic Re: И още.

...изкачването в йерархията се базира на страх


Да - страхът парализира волята. Има едно ужасяващо стихотворение на Кафка за този тип страх...направо смразяващи стихове.

Снощи четох ст.Порфирий, който обобщено казано ни съветва да се прилепим към Бога и да не обръщаме внимание на "този, който ни дърпа за ръкава".

Защото, ако се прилепим към Бога, този страх полека-лека се претворява в един светъл страх - страх от това да не наскърбим с нищо Бога - нашия Небесен Отец.

Please Вход to join the conversation.