Мобилно меню

Днес е 21 декември

More
21 Дек 2014 09:16 #38850 by Форумният робот

350px-Ignatius of AntiochВ навечерието сме на Рождество Христово. Едва вчера беше Игнажден – денят на св. Игнатий Богоносец, епископ на древната Антиохия, който бил пламенен свидетел на Христовата вяра и доброволно станал мъченик, за да се разпростре тя по цялата земя. Епископ, който жертва себе си, за да помогне Църквата да продължи да спасява душите на хората. Епископ за пример на всички през следващите векове – най-вече на епископите.

Днес е 21 декември. На този ден по твърде странни „стечения на обстоятелствата” се планираше ръкополагане на един епископ на поместната Българска православна църква, който нямаше да има много общо с оня богоносен старец, пропътувал от Антиохия до Рим, за да принесе себе си в жертва. Понеже св. Игнатий вярвал и служил на Оня, Който принесе Себе Си за изкупване на греховете на всички хора по целия свят. И единствената му облага от епископството била той самият да стане жертва за Изкупителя. Да стане за пример!

Read more...

Please Вход to join the conversation.

  • sedalen
  • Visitor
  • Visitor
21 Дек 2014 14:52 #38851 by sedalen
Replied by sedalen on topic Днес е 21 декември
Добре де, г-н Димитров, той все пак ще става ли епископ.
Синодът е решил а пък после патриархът си е оттеглил предложението. Това какво значи? Важи ли рещението или не? Утре могат да го ръкоположат някъде си, без ние да разберем, на основание решение на Синода.
Могат да го сторят именно тези които са гласували за него (болшинството), а пък другите... (знаете за супата).
Какво предвиждат правилата на Църквата в този случаи или ние пак ще сме новатори и ще занимаваме православния свят със себе си (т.е. с него: Д.М.).

Please Вход to join the conversation.