Мобилно меню

Защо синодният сайт мълчи за Дионисий?

More
08 Дек 2014 21:44 #38786 by Форумният робот

10264138 852185404810878 8502640107181282778 oВъзлюбени в Господа братя и сестри,

Използвам официалния сайт на храм „Св. Параскева”, за да изразя своето становище относно създалата се ситуация от 28.11.2014 г. насам. Нареченият архимандрит Дионисий Мишев за епископ стана център на църковния живот в последните няколко дни. Интересен факт е, че нито една официална медия (освен dveri.bg) не отразява настъпилия „диспут”! Тази ситуация е ненормална и не е в традициите на православието. Недопустимо е случващото се да се отмине с мълчание! „Достоен” или „Недостоен” са двете думи, с които се възвежда в свещен чин или се прекратява всяка хиротония. Като клирик на БПЦ аз съм длъжен да проявявам послушание към най-висшия орган на църковната ни власт, а именно – каноничните решения на Св. Синод. Всеки член на светата ни Църква преди всичко трябва да бди за чистотата на православната ни вяра. Вяра, проявена в неизменното пазене на решенията, утвърдени от вселенските събори, съборите на поместните църкви и апостолските правила. Нека не подминаваме с безотговорно мълчание важни за светата ни Църква събития. „Безпринципната доброта подслонява злото”. Личният ми опит като свещенослужител ме научи на тази мъдрост.

Публикувано в официалния сайт на столичния храм „Св. мъченица Параскева”

Заглавието е на редакцията на Двери.

Please Вход to join the conversation.

  • ivan61
  • Visitor
  • Visitor
15 Дек 2014 05:11 #38787 by ivan61
Позовавайки се на Двери о.Иоане след като-
..." Близо три часа продължи заседанието на митрополитите, на което е била обсъждана ситуацията, възникнала след решението за хиротония на скандалния млад архимандрит. ..."

колко ли още време трябва да отдели събранието на митрополитите за да излезе с изявление по скандала в своят сайт.Като се знае ,че преди това заседание е имало друго завършило без решение по въпроса и напускане на иерарсите

Явно на вас отче редовите труженици на Хростова нива ви е дадено да бъдете лицето на БПЦ......,но и вие и ние миряните си знаем ,че не ви е за първи път.
Нима не беше така през болшивизма?
Май и по времето на капитализма е било нещо подобно.
А какво да кажем през онези 500г мрачни години .Вие сте нашата надежда и упование .Ние жив митрополит много рядко срещаме очи
в очи .А вас ви срещаме всяка неделя нали?
Вярваме ви отче.
Ние без митополити можем но те без вас и нас не.

Please Вход to join the conversation.