Мобилно меню

Welcome, Guest
Username: Password:

TOPIC: Слава на Бога за всичко!

Слава на Бога за всичко! 12 Дек 2014 10:44 #38772

Deesis Pantocrator closeupСлава на Бога за всичко!

Ние, членовете на Инициативния комитет, създаден с цел да се иска преразглеждането на решението за епископската хиротония на архимандрит Дионисий (Мишев), от дълбината на сърцата си благодарим на Бога, че ни удостои заедно със Светейшия Български патриарх Неофит и Високопреосвещените митрополити да съпреживеем радостта от възтържествуването на Божията правда и съхраняването на църковния  ред.

Благодарим на Негово Светейшество, че със съборната братска подкрепа на Св. Синод взе решение, което е в съответствие с духа на светоотеческата ни Православна вяра. Дълбоко убедени сме, че това решение не само съхрани църковния мир, но и ще допринесе за благото и доброто на нашата св. Църква.

Благодарим на Светейшия Български патриарх Неофит за ценния духовен архипастирски пример. Пример, който ни задължава да му подражаваме в мъдростта, смирението и любовта.

Read more...
The administrator has disabled public write access.

Слава на Бога за всичко! 12 Дек 2014 18:58 #38773

  • arhimandrit Ioan
  • arhimandrit Ioan's Avatar
Господа от инициативния комитет,

Истина е, че за всичко Слава на Бога, не се опивайте с Пирова победа. Войната едва започва. Този човек е наречен за епископ, занчи рано или късно ще стане.

СС (свети Синод) не забрани хиротонията!

Искам и да ви попитам, ако в нашата епархия(западнозападно- и средноевропейска) бъде хиротонисан въпросния индивид, вие ще бъдете ли отново инициативен комитет?
The administrator has disabled public write access.

Слава на Бога за всичко! 13 Дек 2014 11:00 #38775

  • sedalen
  • sedalen's Avatar
Разбира се, въпреки че ще ни е трудно да стигнем до Западна Европа, но мисля, че в Източна ще му бъде трудно да стане.
Не е вярно, че е "наречен" за епископ!
Патриархът е оттеглил предложението си и "наречение" не е имало.
При оттеглена кандидатура предишното решение на Синода не би трябвало да важи, тъй че в Западна Европа ще трябва да има ново предложение, а това зависи повече от вас!
Ще трябва обаче пак Синода да взима решение относно новото предложение и нещата май ще се повторят.
Споко! Диониската е вече два пъти "бита карта", но понеже е наглец, нищо чудно да има трети път. Все по-трудно ще бъде обаче, пък нищо чудно и пак да се забърка в архонтства и тамплиерства. Нека си кротува В Синода като началник на себе си и да не се тресе от реваншизъм! Ако покаже смирение (за покаяние не смея да пиша), може Бог да го издигне, някога и някъде... Ако не, небесната му награда ще стане още по-голям мираж!
The administrator has disabled public write access.

Слава на Бога за всичко! 14 Дек 2014 19:09 #38780

  • Иван
  • Иван's Avatar
:woohoo: Диониската не знам колко е "наглец",но е един "пухльо"дето заслужава една хубава ГЬОСТЕРИЦА и МОТИКА!!! :sick:
The administrator has disabled public write access.

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]