Мобилно меню

Welcome, Guest
Username: Password:

TOPIC: Една от най-често срещаните болести на Европа днес е самотата

Една от най-често срещаните болести на Европа днес е самотата 29 Ное 2014 11:43 #38661

14hp0555На 25 ноември папа Франциск I посети Европейския парламент и изнесе пред европейските депутати забележително слово, в което сложи акцент върху най-големите проблеми на съвременна Европа.

„Една от най-често срещаните болести в Европа днес е самотата, от която страдат тези, които са лишени от връзка с другите. Наред с това се сблъскваме с егоистични стилове на живот, с излишество и безразличие към света около нас и особено към най-бедните”. Цялото слово е публикувано в портала Култура.bg.

Г-н председател и заместник-председатели,
членове на европейския парламент,
служители на тази институция,
скъпи приятели,

Благодаря за поканата да направя обръщение пред тази институция, която е от фундаментално значение за живота на Европейския съюз, благодаря за възможността чрез вас да се обърна към повече от петстотин милиона граждани от двадесет и осем страни-членки, които вие представлявате. Благодарен съм Ви, г-н президент, за топлите думи, с които ме посрещнахте от името на целия парламент.

Посещението ми днес се случва повече от четвърт век след това на папа Йоан Павел ІІ. Много неща се промениха оттогава в Европа и в света като цяло. Вече не съществуват противостоящите блокове, които разделяха континента, постепенно се превръща в реалност надеждата „Европа, надарена със суверенни и свободни институции, едни ден да достигне географските граници, отредени й от историята, и дори повече от тях”.

Read more...
The administrator has disabled public write access.

Една от най-често срещаните болести на Европа днес е самотата 05 Дек 2014 06:49 #38662

  • ivan61
  • ivan61's Avatar
Обръщението на папа Франциск към Европарламента се отнася и за останалият загниващ свят
Свободата на личноста в този свят наистина вече се превръща в свободия.....получаваш без да плащаш за това
Аз искам ,искам,искам......
The administrator has disabled public write access.

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]