Мобилно меню

Папа Франциск: Не вярвам богословите да постигнат съгласие за обединението на църквите

More
01 Дек 2014 20:59 #38620 by Форумният робот

151c8053c1След завръщането си от Турция папа Франциск коментира пред журналисти основното послание за единство между двете църкви, което излъчиха заедно с Вселенския патриарх Вартоломей след края на неделната св. Литургия в Истанбул. Папата заяви: „Ние вървим по този път, но трябва да изчакаме, докато богословите постигнат съгласие помежду си. Никога няма да стигнем до този ден, уверявам ви. Аз съм скептичен”, заяви Франциск, цитиран от БТА.

По този повод пред Vatikan insider той цитира думи на Патриарх Атинагор: „Нека оставим богословите на един остров да дискутират помежду си, а ние ще се оправим с нещата”. Според папата, отделните хора, а не само богословите, трябва да работят за постигането на единство, споделяйки своя опит, участвайки заедно в благотворителни инициативи, молейки се и работейки заедно.

Read more...

Please Вход to join the conversation.

  • petar1878
  • Visitor
  • Visitor
02 Дек 2014 10:39 - 02 Дек 2014 10:43 #38621 by petar1878
"споделяйки своя опит, участвайки заедно в благотворителни инициативи, молейки се и работейки заедно." - Не, благодаря. Молитвата заедно с еретици и разколници не е разрешена от каноните. Аз ще изчакам католическата деноминация да се върне към Православието. Единственото сътрудничество с тях виждам в политическата сфера - обща позиция срещу консумеризъм, аборти, гей пропаганда, промискуитет...
Last edit: 02 Дек 2014 10:43 by petar1878.

Please Вход to join the conversation.

  • Иван
  • Visitor
  • Visitor
03 Дек 2014 17:19 #38636 by Иван
:S Т.н. "вселенски патриарх",епископ Константинополски Вартоломей е готов на ВСЯКАКВИ отстъпки и кощунства в мечтата си да стане "източен папа"!Икуменист и масон не се спира пред нищо в тази си цел!За разлика от него Епископ папа Римски Франциск много добре познава ситуацията в света и говори неща,които други видни личности не смеят да кажат на глас!Така е и при последното му посещение в ЕП.Но той прави генерална грешка в това,че иска да се промени света в т.ч. и Източното Православие ,но Той и РКЦ НЕ!!!Е, така НЯМА как да стане!Явно си дава сметка за отпора който ще получи и затова приказва така!Последния папа има ДОСТАТЪЧНО информация и не е толкова глупав за да не Го разбере! :ohmy:

Please Вход to join the conversation.