Мобилно меню

Welcome, Guest
Username: Password:

TOPIC: Патриарх Вартоломей и папа Франциск подписаха съвместна декларация

Патриарх Вартоломей и папа Франциск подписаха съвместна декларация 30 Ное 2014 19:07 #38598

article 19907 81822Днес завърши тридевното посещение на Римския папа Франциск I в Турция, което той осъществи по покана на турското правителство и Вселенския патриарх Вартоломей І. Папа Франциск посети Анкара и Истанбул, като кулминация на визитата му бе днешният ден, когато Вселенска патриаршия чества своя патронен празник: св. апостол Андрей Първозвани. Тържествената св. Литургия в Патриаршеския храм „Св. Георги” в квартала Фенер бе отслужена от патриарх Вартоломей и членове на Св. Синод на Константинополската патриаршия, а Римският папа Франциск и придружаващите го висши духовници присъстваха на богослужението. Присъстваха също и външният министър на Гърция Евангелос Венизелос, гръцки депутати и бизнесмени. Веднага след това двамата предстоятели подписаха обща декларация.

Патриарх Вартоломей се обърна към Римския папа с думите: „С дълбока любов и уважение Ви прегръщаме сърдечно с прегръдката на мира и любовта”. В словото си патриарх Вартоломей подчерта общата отговорност и на двамата за единството между християните.

Read more...
The administrator has disabled public write access.

Патриарх Вартоломей и папа Франциск подписаха съвместна декларация 01 Дек 2014 09:14 #38599

  • arhimandrit Ioan
  • arhimandrit Ioan's Avatar
Стълба на падението:
първо Папата отиде с брата си масон Ердоган да се срещне.

После с главния Мюфтия на Истамбул да се помоли в джамията.

След това при православния патриарх на Истамбул да помоли .

Жалко, че е нямало индианци та и с тях да се поклони на техния бог.

Не ми харесва такава Папа...иска ми се да е такава каквато си я предатавят Опус Дей.
The administrator has disabled public write access.

Патриарх Вартоломей и папа Франциск подписаха съвместна декларация 03 Дек 2014 17:37 #38637

  • Иван
  • Иван's Avatar
:evil: Този хитрец,знае,че е ПОСЛЕДНИЯ папа и се готви за Седемте Тръби от Откровението!Че знае МНОГО неща е видно от посланията които отправя към Световния Елит от прозореца на пл.Св.Петър във Ватикана!За разлика от Източно Православната Църква спяща дълбок зимен сън! :evil: Това е положението!Затова обикаля по света! :lol: Какво са си говорили с Вартоломей не знаем и най-вероятно няма никога да узнаем,но съм сигурен,че папата му е казал за глобалните земни проблеми!Няма начин! :ohmy:
The administrator has disabled public write access.

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]