Мобилно меню

Welcome, Guest
Username: Password:

TOPIC: „Вяра и общество”: Има ли радикален ислям у нас

„Вяра и общество”: Има ли радикален ислям у нас 28 Ное 2014 19:34 #38576

viara i obshtestvo 400x225-200x112В новия брой на „Вяра и общество” по БНТ гости на предаването ще бъдат Бирали Бирали, заместник на главния мюфтия, и политологът Антоний Гълъбов, експерт по делото в Пазарджик за радикален ислям. Те ще дискутират въпроса, има ли у нас привърженици на Ислямската държава в Ирак и Леванта и вярно ли е, че първо в европейска България трябва да се развее „великото” черно знаме на халифата. Защо войнстващият политически ислямизъм лесно покълва в гетата? Има ли превенция и дали държавата я осъществява? Какво мисли мюсюлманската общност за случващото се в Пазарджик? И накрая – какъв е проблемът – религиозен, социален или политически? По скайп в дискусията ще се включи и руският анализатор Михаил Крутихин, който ще говори за променената тактика за разпространение на влияние на ИДИЛ, както и за това защо роми-мюсюлмани в България се идентифицират с нея и трябва ли да се засили държавният контрол над религиозните общности.

Екипът на предаването ще припомни и „църковната” биография на новия председател на парламентарната комисия по култура и медии Слави Бинев.

Може да изпращате своите мнения и въпроси по обсъжданата тема предварително на страницата във фейсбук „Вяра и общество”, на електронния адрeс viara@bnt.bg или на страницата на предаването в сайта на БНТ www.bnt.bg. Може да се включите и пряко в ефир по време на излъчването на телефони 02 9 444 999 и 02 814 25 51 след 17:20 ч.

Read more...
The administrator has disabled public write access.

„Вяра и общество”: Има ли радикален ислям у нас 29 Ное 2014 01:30 #38577

  • morpheus
  • morpheus's Avatar
Г-н Благоев би трябвало да попита и архиерейския наместник в Пазарджик- архим. Яков, какви са мерките, които той и свещениците са предприели за катехизиране на населението. Само че, откакто той е наместник и председател на катедралата, богомолци в нея няма. Бяха изгонени всички свещеници от нея и са назначени други такива, които си нямат и хал-хабер от катехизис и проповед. Да, в катедралата се проповядва рядко. Даже и на Спасовден о. Спас не проповядва. Но той и още някои, в т.ч. бивш полицай, са приятели на архимандрита и на тях им е разрешено. По моему на такива места се назначават хора, доказали се с рутина и проповед, а не като архимадрит, който говори само за "поднебесните сили на злото". В същото време има двама секретари в наместничеството, от които единият е само "дисциплинарен".
The administrator has disabled public write access.

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]