Мобилно меню

Митрополит Йоан спря строежа на хотела към манастира „Св. Константин и Елена”

More
24 Ное 2014 14:07 #38532 by Форумният робот

5e wtpqegВарненският и Великопреславски митр. Йоан спря строежа на хотела, който се изгражда на територията на манастира „Св. Константин и Елена” в едноименния морски курорт. Причина за тази мярка са множеството неясноти около документацията на проекта, който се реализира съвместно от Митрополията и частна фирма.

„Юлиян Гендов и Данаил Добрев (представители на частната фирма и бивши епархийски съветници – бел. авт.) са дали немалко средства за изграждането на хотела, но колкото са дали те, толкова е дала и Църквата”, обясни владиката пред Topnovini.bg. „Смятам, че трябва да имаме яснота относно този обект – какво печели храмът от него. Въпросът трябва да се реши между две неща – да видим какви средства са необходими за завършването, но при наличие на цялата документация, и как би се ползвал и управлявал хотелът. В момента правя своите постъпки и се надявам, че ще се снабдя с необходимите документи”, допълни Варненският митрополит. Това е и причината владиката да отхвърли молбата на игумена на манастира, отец Стоян Махлелиев, с която той настоява Варненска митрополия да изтегли 400 хил. лв заем, за да се довърши градежът.

Read more...

Please Вход to join the conversation.

  • Каменов
  • Visitor
  • Visitor
24 Ное 2014 23:08 #38533 by Каменов
Множеството неясноти са в отношенията между новия владика и старите съветници, които той изхвърлил със синодна наредба. Тия двамата явно не му дадоха линкълна и сега са аут от играта с манастирските хотели. Няма да има за тях повече келепир. Било каквото било. Да са плували с Кирил, за да му дадат кислород.

Да видим колко ще изкара новият владика на Варна.

Хайде сега и владишки лекции да четем как покойният Кирил хем е одобрявал скандални заемки, хем го били подвели, много е плоско това цитатче:

„Ако някой се е опитал да го заблуди и това се докаже, ще си носи отговорността по силата на Устава”.

Явно на владиците мнението е напълно непогрешимо. Дори когато ги заблудят и те одобрят нещо пак няма да носят отговорност.
Тези, които са ги заблудили, те са виновни. Тези, които им дадоха всичко, те са им виновни.

Целият свят разбра за заменките на Кирил, за перверзиите на дедо Боре, за любовницата на Дометиан, за страховата невроза на Йоаникий, за парите на Григорий, който скубе от Николай като пера от коледна пуйка, а сега се търси вариант "да приключи по най-безболезнения и запазващ авторитета на Църквата начин."

Да се мълчи и да се прикрива истината, важното е да няма скандал, за да не пострада имиджът на борците за следващ патриарх.

Ей, Богу!

Please Вход to join the conversation.

More
25 Ное 2014 11:35 #38534 by Kosio
Респект за дядото, в случая е важно какво прави, а не какви са акцентите на изказванията му пред медиите.

"Hey you, dont help them to bury the light! Don't give in without a fight.”
Pink Floyd

Please Вход to join the conversation.

  • Димов
  • Visitor
  • Visitor
25 Ное 2014 18:30 - 26 Ное 2014 10:18 #38538 by Димов
Дядо Йоан надявам се чувства, че има невидимата и мощна подкрепа на всички онези хора,които излязоха в студените декемврийски вечери преди около една година и категорично отказаха Борис да стане митрополит на Варна.

Същите тези хора сега си стоят тихо всеки на своето място,там където Бог ги е призвал и Му благодарят за подарения от Него кириарх.Тези хора днес , трудно успяват дори и благословия да вземат от владиката,защото винаги е обиколен от "слагачи".

Надявам се вече на всички е ясно, че този митрополит ще тропа по масата,няма да позволи неизгодни и неясни сделки , ще отстранява всеки който се е самозабравил и по някъква причина е преминал на другата страна,ще милее за нашата епархия.Всички добри начинания на дядо Йоан, ще бъдат посрещани с тихо oдобрение от всички(освен от онези"на които изчезна надеждата им за печалба")
Last edit: 26 Ное 2014 10:18 by Kosio.

Please Вход to join the conversation.

  • vdimitrova
  • Visitor
  • Visitor
26 Ное 2014 18:03 #38544 by vdimitrova
Митрополит Йоан е духовник с административен опит,почтен човек и варненци би трябвало да оценяват
това и да подкрепят своя нов ръководител на църквата.Ясно е ,че той получи тежко наследство изпълнено с
далавери и като всеки нов ръководител ще има трудности.Затова още повече трябва да го подкрепяме и подпо-
магаме в трудното дело.Дерзай,владико!Истината ще възтържествува.Желаем ти здраве и сили!

Вяра Димитрова

Please Вход to join the conversation.