Мобилно меню

Welcome, Guest
Username: Password:

TOPIC: Историята се повтаря: За какъв свят мечтаят секуларистите в Европейския парламент?

Историята се повтаря: За какъв свят мечтаят секуларистите в Европейския парламент? 19 Ное 2014 23:09 #38500

nofaithshirtОбединението от европейски депутати „Платформа на Европейския парламент за секуларизъм в политиката” (EPPSP), чийто консултативен съвет се състои от 11 различни европейски неправителствени организации, проведе среща на 12 ноември, за да определи своите цели за следващите пет години на новия парламентарен мандат. Те определиха „правото на секуларизъм” за един от своите приоритети.

В идеалния свят на Европейските секуларисти либералната демокрация е постоянно под заплаха от религията. Граждани, които са вярващи, няма да имат същите права като останалите граждани да участват в обществения дебат. Те ще бъдат заглушени. И европейските секуларисти ще сметнат това за демократичен прогрес, свобода или дори политически неутралитет.

Те твърдят, че политическата сфера трябва да бъде „защитена” от всички религиозни убеждения, които продължават да влияят върху демокрацията и човешките права. Освен това, според тези, които войнствено се борят за Европа, свободна от религия, Ватикана – с „огромната му сила” – е основната заплаха за съвременното светско общество.

Как би изглеждала идеалната светска Европа? Според председателите на срещата на EPPSP, светска Европа е такава, в която изследванията на ембриони, евтаназията, сексуалните и репродуктивни права процъфтяват. Абортът по желание, като централен елемент на „хуманитарна помощ”, ще придаде завършен вид на светския рай. „Ние вече поискахме от Европейската комисия за хуманитарна помощ финансиране на абортите за изнасилени жени в Сирия”, каза председателката на EPPSP София инт Велд (D66 – Холандия), член на Европейския парламент. „Единственото нещо, което те получават от ЕС е хапчето за сутринта след секс. Толкова е тъжно”, каза тя.

Read more...
The administrator has disabled public write access.

Историята се повтаря: За какъв свят мечтаят секуларистите в Европейския парламент? 20 Ное 2014 05:43 #38501

 • kozhuharov
 • kozhuharov's Avatar
Че идеите на секуларизма ще се разпространяват все повече и повече в света – в това няма съмнение. Въпросът е дали християните предприемат нещо и ако да – какво и как. Че секуларистите няма да постигнат премахване на конституционните клаузи за свобода на съвестта, убежденията, религията и т.н. – в това също не трябва да се съмняваме. Но за разлика от католиците, православните почти нищо не правят за противодействие срещу извратените инициативи на европейските законодатели и парламентаристи, а пък протестантите (и англиканите до голяма степен) действат според както намерят за добре – едни се съгласяват с европейската политика, други не се съгласяват, но и те не предприемат кой-знае какво, защото по традиция те най-често се стремят да не противоречат на онова, което собствената им държава им налага.
The administrator has disabled public write access.

Историята се повтаря: За какъв свят мечтаят секуларистите в Европейския парламент? 20 Ное 2014 10:48 #38502

 • Иван
 • Иван's Avatar
:evil: Много пъти съм писал за секуларизма и по точно за това,че секуларизма под "благия" поглед на клира настъпва усилено и дръзко в БПЦ,пихо и подмолно като нападнато дърво от дървояди!Примери колкото щеш!Темата за секуларизацията на БПЦ е голяма и обширна и би следвало да се пише и дискутира по обстойно.Не е възможно с няколко изречения да се изчерпи.Тревожното в случая е ,че при това настървено настъпление на секуларистите в Европа,БПЦ се прави,че"нема проблем..."!А "проблем" има и то ГОЛЯМ!!!За разлика от Православието,епископ папа Римски Франциск е наясно с тези процеси и не се страхува да ги критикува на ВИСОК глас от прозореца на пл."Св.Петър"!Още повече той не се страхува да изрече на висок глас глобалните планетарни проблеми на Земята и Човешката Цивилизация!Неща които много държавни глави на големи държави не смеят да си помислят ,камо ли да ги изричат ВИСОКО НА ПУБЛИЧНО място!Пишейки това,не съм променил мнението си за този човек,но не мога на "бялото" да кажа "черно"! :sick: И на този "фон" "СПЯЩОТО ЗИМЕН СЪН"Световно Православие! :angry:
Last Edit: 20 Ное 2014 10:54 by Иван. Reason: корекция
The administrator has disabled public write access.

Историята се повтаря: За какъв свят мечтаят секуларистите в Европейския парламент? 20 Ное 2014 14:07 #38503

 • Каменов
 • Каменов's Avatar
Секуларизъм ще има винаги, когато църковните князе яхнат белите коне.
Имало е реформация, Велика френска революция, войни, схизми, всичко заради личните стремежи на 10-20 откачалки, които се правят на богове.

Достатъчно е да се прочете тази извадка:

www.trud.bg/...Id=4431499

Хайде сега, нека да няма секуларизъм!
Нали църквата била във финансова криза?
Кой плаща всичко това?
The administrator has disabled public write access.

Историята се повтаря: За какъв свят мечтаят секуларистите в Европейския парламент? 21 Ное 2014 06:57 #38506

 • ivan61
 • ivan61's Avatar
..."Но за разлика от католиците, православните почти нищо не правят за противодействие срещу извратените инициативи на европейските законодатели и парламентаристи, ..."

сигурно сте прав ако визирате бг православно пространство, но за някои други православни нации които не са членове на Европа не сте прав.

Една малка 'и незначителна правослана държавичка " като Грузия съвсем показно демонстрира негативното си отношение към онази група хора със сексуални проблеми ......известни в миналото като "обратни"
The administrator has disabled public write access.

Историята се повтаря: За какъв свят мечтаят секуларистите в Европейския парламент? 21 Ное 2014 08:00 #38508

 • Janko Dimov
 • Janko Dimov's Avatar
Без секуларизъм не може да има демокрация. Що за политик е тоя, който вярва в Бога?

Демокрацията обслужва олигархическата прослойка в обществото. Наличието на Бог предполага един абсолютен авторитет , а това не се връзва с демокрацията.

Примера може да се даде с форума на Двери, когато на редактора не му изнася коментара той го изтрива. Това е Абсолютния Авторитет и във форума няма секуларизъм.
The administrator has disabled public write access.

Историята се повтаря: За какъв свят мечтаят секуларистите в Европейския парламент? 21 Ное 2014 18:03 #38510

 • Иван
 • Иван's Avatar
:dry: Колкото и да отричат "някои",секуларизацията на Църквата започва с приемането на решенията на Първия Вселенски събор!Тогава под давлението на император Константин се изработва Догма,която поставя Църквата в услуга на държавата!Ако Църквата се върне към Исконното Христово Гностично Учение,тогава и само тогава със Секуларизма в Църквата ще бъде свършено!Но това значи Христовото Учение да служи на Човека ,не на държавата!Христос е бил Гностик Назарянин! Не от Назарет,което селище е основано 200 години след Рождество!Това не стане ли Църквата и Вярата както са тръгнали към Упадък,този процес ще придобие лавинообразен характер!Но фактите сочат ,че "съвременните" отци хич и не помислят за това,така силно обзети от МЕРКАНТИЛНОСТ!!!В такъв случай,това им е НАЧАЛОТО на КРАЯ,рано или късно!Но това "късно" не е толкова далеч!!!Колкото и да ми е трудно и криво да призная,римския папа Го е ПРОЗРЯЛ!!! :pinch:
Last Edit: 21 Ное 2014 18:07 by Иван. Reason: корекция
The administrator has disabled public write access.

Историята се повтаря: За какъв свят мечтаят секуларистите в Европейския парламент? 21 Ное 2014 19:51 #38511

 • arhimandrit Ioan
 • arhimandrit Ioan's Avatar
Иване,
ти това, че Господ е бил гностик с откровение свише ли го научи или след две гроздови ракии прозря, че се намираш в истината?
The administrator has disabled public write access.

Историята се повтаря: За какъв свят мечтаят секуларистите в Европейския парламент? 22 Ное 2014 08:31 #38512

 • Иван
 • Иван's Avatar
:angry: Трудно и невъзможно е на такива "люде"с промити мозъци и херметически затворили се,изостанали тотално в своята "еволюция",хванали се за една ДОКАЗАНО "измислена" догма да им се "обясняват" неща които нито искат,нито могат да "видят" нито да "чуят",камо ли да я РАЗБЕРАТ!Какво участие има Църквата в Духовната Еволюция на Човека от Петата раса?Отговора е "НИКАКВО",затова е в Упадък и ще прдължава да е!Пита се:Къде са Книгите писани преди 425 година?Отговор:Каквото са догопали са Го ИЗГОРИЛИ и УНИЩОЖИЛИ!Да ,ама не,Евангелието от Петър е намерено,също това от Мария Магдалина(препис),Първоапостолна,евангелистка и НАЙ-БЛИЗКА съратничка на Христос!Евангелието от Юда!ВСИЧКИ книги писани преди 325 година са обявени за ЕРЕТИЧЕСКИ! ЗАЩО?Само този ДОКАЗАН факт е повече от достатъчен за да "ЛЪСНЕ" Истината!Къде са богослужебните книги на БЦ от преди 865 г.?За "някои" е нямало такива ,но за мене и не само за мене те са УНИЩОЖЕНИ!Да ,ама НЕ!Отворете си УШИТЕ и чуйте,че във подземията на Ватикана има такива книги!Има и в България!СКРИТИ,забулени в легенди!НАРОЧНО!За да не се намерят! :cheer: Нямам намерение да споря с "люде" ,които толкова са "изостанали" ,че всяко продължение на такива "МОНОЛОЗИ" е БЕЗСМИСЛЕНО и СМЕХОТВОРНО!!!За такива "представители" на "верващите"е най-сполучлива книгата:"Нощните бдения на поп Вечерко"! :evil:Защото Истините за Мирозданието са много по дълбоки и сложни ,за да бъдат обяснявани с опростенческо и невежо мислене служещо на "НЯКОГО"! :sick:
Last Edit: 22 Ное 2014 08:51 by Иван. Reason: корекция
The administrator has disabled public write access.

Историята се повтаря: За какъв свят мечтаят секуларистите в Европейския парламент? 22 Ное 2014 09:03 #38513

 • arhimandrit Ioan
 • arhimandrit Ioan's Avatar
Иване, преди да спреш да ми отговаряш, искам да те попитам...ти приемаш ли за достоверни посланията(писмата) на апостол Павел? Той е писал преди 325 година...той гностик ли е ?
The administrator has disabled public write access.

Историята се повтаря: За какъв свят мечтаят секуларистите в Европейския парламент? 22 Ное 2014 09:38 #38514

 • Иван
 • Иван's Avatar
arhimandrit Ioan wrote:
Иване,
ти това, че Господ е бил гностик с откровение свише ли го научи или след две гроздови ракии прозря, че се намираш в истината?
:woohoo: Много ЯСНО и ТОЧНО съм го написал,а това ,че "НЯКОЙ" не може и не желае да го разбере,това си е негов проблем!На "кьоравия" и ДЕСЕТ чифта очила да му се сложат ,все тая!Още по малко ,да го викам за СВИДЕТЕЛ или да се впусна в "дискусия" с овцата ДОЛИ!! B) B) B)
Last Edit: 22 Ное 2014 10:08 by Иван. Reason: корекция
The administrator has disabled public write access.

Историята се повтаря: За какъв свят мечтаят секуларистите в Европейския парламент? 22 Ное 2014 10:06 #38515

 • Иван
 • Иван's Avatar
:evil: Ако приложим в отношенията си писанията на "Вехтия Завет",ще настъпи етническо изтребление и отмъстителни акции!Стария Завет ни е "пробутан"от "други" сили с цел възприемането му като Граждански Наказателен Кодекс!Св.ап. Павел служи на тези сили!Всеки опит за замяна на Христовото учение ,дори и в днешния му вид,с това на Св.ап.Павел е КОЩУНСТВО!Но,Истината е ,че Св.ап.Павел е ПОКРЪСТИТЕЛЯТ на Българите!Посланието му до филипяни е до жителите на ФИЛИПИЯ(Пловдив),а не до митничарите на селото(махала)Филипи на Вия Егнатия!!!Да,да ФИЛИПИЯ,както АЛЕКСАНДРИЯ,както БЕЛА(не пела или пелапополис)!ПЕРПЕРЕК ,а не перпериКОН!!!Св. ап.Павел хиротонисва Първия епископ на Филипия ,Св.ап.Ерм в 62г.(ФилиПОПОЛИС е романизирано и погърчено по късно име)!"НЯКОЙ" пращат Св.ап.Ерм в рим!Какво КОЩУНСТВО и ИЗОПАЧЕНИЕ на Истината! :whistle: Знам КОЙ е пратил Св.ап.Павел,КОЙ е бил той и по точно какъв,но тука НЯМА да го пиша защото е твърде шокиращо за примитивното "мислене"!Още повече ,че представителите на тези "сили"и вднешно време мечтаят за СВЕТОВНО господство!И СИГУРНО ще Го постигнат ,благодарение на "овчото" "мислене" на 7 млрд."мислители"!Крайно време е да се разбере,че човешката раса живее във ВТОРОТО ТЪМНО Средновековие по отношение на ПОЗНАНИЕТО!Затова ВСИЧКО ,РАЗЛИЧНО от "ОВЧОТО" мислене се приема с реакция и присмех!Както в Първото Средновековие са гледали на Галилей!Килиините училища на монасите ТАКСИДИОТИ са били в ПЪТИ по ефективни от сегашните места за затъпяване на хората наречени "училища"! :evil: :cheer: ЕДНОЗНАЧНИ отговори НЯМА!Всеки такъв е МНОГОЗНАЧЕН!!! :sick: :sick: :sick:
Last Edit: 22 Ное 2014 17:06 by Иван. Reason: корекция
The administrator has disabled public write access.

Историята се повтаря: За какъв свят мечтаят секуларистите в Европейския парламент? 23 Ное 2014 04:31 #38518

 • ivan61
 • ivan61's Avatar
..."НАЧАЛОТО на КРАЯ,рано или късно!Но това "късно" не е толкова далеч!!!..."

Ако с това Иван визира сегашният видим свят аз съм 100% съгласен с него ......,че Краят е "на прага"

Е ако можеше човек да спре да расъжждава до тук всичко ще бъде ОК.,но ако не спре и започне да вещае дати и години - кога и как това щяло стане ....

..."нищо ново под слънцето"...Ексилиаст 1:9
The administrator has disabled public write access.

Историята се повтаря: За какъв свят мечтаят секуларистите в Европейския парламент? 24 Ное 2014 20:41 #38529

 • kozhuharov
 • kozhuharov's Avatar
europeandign...ament.html
History repeats itself: How secularists dream their world at the European Parliament

Покрай всичките искри, които тук прескачат между някои от участниците в този форум, е добре да се върнем към темата и да разсъждаваме върху нея. А тя ни посочва, че някои си секуларисти в Европа виждат идеалния секуларен свят без религия. Това е един вид секуларизъм – този на атеистите. Но се надявам, че се знае, че съществува и църковен (или християнски) секуларизъм и че все още помним какво означава самата дума: отделяне на църквата от държавата и тяхното разделно функциониране. Та църковният секуларизъм твърди, че действително църквата трябва да бъде отделена от държавата, тъй като това е полезно за самата църква и за вътрешния й живот, без държавата да се меси в нейните работи. Но този църковен секуларизъм също се проявява в различни модификации. Затова тези, които пишат за секуларизма в БПЦ, са прави, че такъв съществува (и той не може да не съществува), но не съм сигурен дали те знаят какво точно той представлява. Християнският секуларизъм е характерен за всяка църква и за всяка християнска общност в днешно време, без изключения.

Разбира се, църковният секуларизъм съществува и в Грузинската православна църква (това, за да отговоря на ivan61), от една страна, а от друга страна – и много други православни църкви, а не само Грузинската, издигнаха глас срещу настъплението на хомосексуалистите. По-важното е църковният секуларизъм как се проявява в една или друга християнска общност и дали неговото действие е в ущърб на църковния живот и на вярата на християните или ги подпомага. Защото е повече от ясно, че когато една църква в днешно време е държавна, няма как тя да е независима и да не й стане роб в една или друга степен. Когато пък една църква не зависи от държавните структури, тя може да съсредоточи усилията си върху духовното издигане на членовете си. Но коя църква прави това успешно в днешно време?

Надявам се, че се разбира защо пиша думата църква с малка буква.
The administrator has disabled public write access.

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]