Мобилно меню

Welcome, Guest
Username: Password:

TOPIC: Във Варна представят книга за родители: „Превенция на хомосексуалността“

Във Варна представят книга за родители: „Превенция на хомосексуалността“ 16 Ное 2014 16:44 #38477

thumb4 kopy prevencijaНа 17 ноември, понеделник, от 18 ч. в Духовно-просветния център „Св. архангел Михаил” на ул. „27 юли” № 9, Варна, ще бъде представена книгата на Джоузеф и Линда Николози „Превенция на хомосексуалността – наръчник за родители”.

Д-р Николози е бивш президент на Националната асоциация за изследвания и лечение на хомосексуалността в Америка, създадена през 1992 г. В организацията се включват учени, лекари, психиатри, които не приемат решението на Американската психиатрична асоциация, взето през 1973 г., с което отричат, че хомосексуализмът е болест и подлежи на лечение. Д-р Николози е основател и директор на клиниката „Тома Аквински” в Енсино, Калифорния, в която чрез т. нар. репаративна терапия помага  на хората да преодолеят хомосексуалните си наклонности. Като клиничен психолог той определя хомосексуализма като „дефицит на полова идентичност” вследствие на отчуждението от собствения пол и твърди, че е психично заболяване, което вреди както на болния, така и на тези около него.

Read more...
The administrator has disabled public write access.

Във Варна представят книга за родители: „Превенция на хомосексуалността“ 16 Ное 2014 17:51 #38478

  • Каменов
  • Каменов's Avatar
Тази брошура трябва да се преподава и в семинариите и в синода, защото се наслушахме и даже НАГЛЕДАХМЕ на клирическа перверзия по манастири.
The administrator has disabled public write access.

Във Варна представят книга за родители: „Превенция на хомосексуалността“ 16 Ное 2014 19:51 #38481

  • o.Nikollaj
  • o.Nikollaj's Avatar
Интересно, защо не се пишат книги за превенция на, безбожниците, идолопоклонниците, богохулниците, нецърковните, изхвърлящите родителите си, убийците, прелюбодейците, клептоманите, лъжците, пожелаващите чуждото?! Вярно, че е модерно и най-паче пикантно да се занимаваме с 4% от населението, но все пак споменатите по-горе нарушават най-важните Божии закони. Защо не се подготвят децата да не правят аборти(да убиват) като пораснат, а толкова сме загрижени, че две момчета няма да създадат живот като следствие на любовта(греха) си?!
А по отношение на намека на Каменов, бих допълнил, че в семинариите, факултетите, синода трябва да се преподават брошурки по психология, защото във "Вяра и общество" от 15.11 блесна колко неподготвени сме православните свещеници в това отношение.
Last Edit: 16 Ное 2014 22:36 by o.Nikollaj.
The administrator has disabled public write access.

Във Варна представят книга за родители: „Превенция на хомосексуалността“ 17 Ное 2014 04:54 #38484

  • ivan61
  • ivan61's Avatar
Така-така.Типично по нешенски.

Излиза книжка .Опитват се хората да помогнат на родителите да възпитават децата си правилно за да не "потънат" в хомосексуалността ......ама извинете моля ви.....нищо интаресно. Къде е сензацията?Къде е скандалът ?Кой го е грижа ?

"Дежурният " виновник обаче e винаги тук.На първа линия-църквата ....те онези там.....всички ги знаем какви ги вършат.....и все в този дух.

Пък да вземе този порицател "да извади гредата от окото си......."
Last Edit: 17 Ное 2014 05:15 by ivan61. Reason: допълнение
The administrator has disabled public write access.

Във Варна представят книга за родители: „Превенция на хомосексуалността“ 20 Ное 2014 05:27 #38499

  • kozhuharov
  • kozhuharov's Avatar
Разбира се, че е необходима превенция срещу всякаква сексуална перверзия. А що се отнася до „превенцията” срещу изброените от о. Nikollaj грешници, то за нея съществуват много книги и хиляди лекове – достатъчно е да четем евангелието и светите отци. Същевременно не съм сигурен, че тъкмо книгата на Джоузеф и Линда Николози е най-подходяща за българския читател и родител, ама като няма кой да напише такава от православна гледна точка с оглед на българските условия – какво да правим, и тази, както се казва, може „да свърши работа.”
The administrator has disabled public write access.

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]