Мобилно меню

Welcome, Guest
Username: Password:

TOPIC: Митрополит Серафим: „Въведение Богородично” е духовното сърце на Благоевград

Митрополит Серафим: „Въведение Богородично” е духовното сърце на Благоевград 15 Ное 2014 09:12 #38471

IMG 2526170-годишнината на храма „Въведение Богородично” в Благоевград събра в града духовници, учени, политици, общественици, ученици, гости от цялата страна, както и местни хора. Честванията започнаха на 13 ноември с вечерно богослужение, на което присъстваха градоначалникът Атанас Камбитов, председателят на Общински съвет – Благоевград Радослав Тасков, областният управител Димитър Димитров, а също и произхождащият от града заместник-министърът на спорта Калин Каменов.

Честването на годишнината на най-стария православен храм в Благоевград продължи в Регионален исторически музей – Благоевград с архиерейско благословение от Неврокопски митр. Серафим. „Храмът „Въведение Богородично” през всичките 170 години е бил духовното сърце на Благоевград, което трябва да продължи да разпалва вярата в нашите деца”, каза митрополит Серафим и пожела да се обединят силите за построяване на един още по-голям и красив храм.

Read more...
The administrator has disabled public write access.

Митрополит Серафим: „Въведение Богородично” е духовното сърце на Благоевград 16 Ное 2014 17:33 #38472

  • Каменов
  • Каменов's Avatar
Защо на това тържество няма олигарси, дискредитирани политици и компрометирани и корумпирани митрополити?
Сигурно защото епархията още няма герб и знамена, защото още не е минала една година от избора на дядо Серафим за митрополит и така не може да привлече всеизвестни вредители на църквата.
Дано поне в Неврокопската епархия да не се стигне до обявяване на гербове, знамена и други архонтски афери както вече това се случи зад граница само година след избора на другия млад митрополит в Западна Европа.
Похвално, че дядо Серафим не се занимава с глупости, а събира хората на духовна основа.
The administrator has disabled public write access.

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]