Мобилно меню

Welcome, Guest
Username: Password:

TOPIC: Копие на Троянската чудотворна икона ще получи българският храм в Берлин

Копие на Троянската чудотворна икона ще получи българският храм в Берлин 12 Ное 2014 11:33 #38438

10801651 763224080415725 5828962593880548933 nНа 9 ноември църквата „Св. цар Борис” в Берлин събра духовници, дарители, държавни чиновници, политици и обикновени миряни. Всички те присъстваха на обновлението след основен ремонт на митрополитския храм на Западноевропейска епархия. Събитието съвпадна с честването на една година от избирането на митрополит Антоний за епархийски архиерей на Западно- и Средноевропейската митрополия  на БПЦ.

Старозагорският митр. Галактион, Варненският и Великопреславски митр. Йоан, Величкият еп. Сионий, игумен на Троянския манастир, духовници от епархията и родината взеха участие в празничните богослужения.

Всички участници в обновлението на храма и годишнината на митрополит Антоний получиха подаръци за спомен от събитието. Архиереите бяха дарени с панагии, а останалите гости – с паметни плакети с герба на епархията и дискове с изпълнение на митрополитския хор с диригент протопсалт Марин Йорданов. За първата година от управлението на митрополит Антоний Епархийският съвет одобри знаме и герб на Западноевропейската епархия. Повече за това – тук.

По време на тържествата е било взето решение задграничната ни епархия да получи копие на чудотворната икона на св. Богородица от Троянския манастир, която да се съхранява в митрополитския храм.  

Read more...
The administrator has disabled public write access.

Копие на Троянската чудотворна икона ще получи българският храм в Берлин 12 Ное 2014 13:31 #38439

 • Janko Dimov
 • Janko Dimov's Avatar
А така!
Тия от западната епархия, нали преди не пусках Галактиката в църквите си?
Избраха си тоя нагизден фейскук-владика(или им го избраха) и цялата им работа отиде на вятъра. Гледам и шалафов там. Супер чета се е събрала. Играят си на църква иначе казано.
Това с троянаската икона си е супер маневра, народ да привличат, чудеса да стават. абе той коня отишъл в реката, те за каруцата плачат.
The administrator has disabled public write access.

Копие на Троянската чудотворна икона ще получи българският храм в Берлин 13 Ное 2014 11:12 #38442

 • kavaradosi
 • kavaradosi's Avatar
Е, това не е истина, римският папа може само да завижда на новият герб на Антоний. Момчето явно има паранои за власт, корони и гербове. Напълно сте прави, този надут паун със семинарско образование си играе на църква.Вместо да се кипри по фейсбука, да чете Библията. То бива суета, то бива чудо, но такова нещо не е било. Той накипрен, църквата празна.Върхът е присъствието на Галактион.Явно този Антоний никой не може да го трае, освен Галактион. Сега да очакваме нови Архонти, че да има парички за нови одежди и енголпия.Божият народ, вълците го яли. Да ви е честит новия Западен владика!!!! А старият да е жив и здрав дълги години!!!!!
The administrator has disabled public write access.

Копие на Троянската чудотворна икона ще получи българският храм в Берлин 13 Ное 2014 12:19 #38443

 • Каменов
 • Каменов's Avatar
Много точен коментар.
Ама не е само "параноя за власт, корони и гербове". То си е пълна лудница.
Вижда се стремеж за себеоблагородяване, който не познава граници. Важното е да сме началници, важното е да казваме и да става на нашето. Да изглеждаме по-важни от силните на деня.
Толкова е комплексарско, че олигарсите ни не са благородници, а селяни без колела дори, че сега са тръгнали да се архондисват, та барем малко да заприличат на графове и барони.
Това важи не само за олигарсите - олигофрени, а е видно и за богослова, академик-царедвореца и церемониал-майстор Шалафов, който се изживява на ипостас на Кобургите. Ако човек го снима в профил, току виж излезнал, че е дете на някоя незаконородена издънка на царската фамилия.
Някъде пишеше, че и Орешарски бил там с жена си. Просто не е за вярване, че човек, който не може да прочете символа на вярата и направи несметни поразии на държавата, сега сигурно ще бъде архонт.
А министърът постриган за иподякон - това пък е направо е откачено. Явно трябва да свикваме с простотията, че който повече навреди на държавата, толкова трябва по-бързо да бъде внедрен в църквата.
Тая игра на църква ще изиграе лоша шега на синода.
Галактиката преди години искаше с бой да превземе европейската митрополия, сега чрез троянски кон на Николай под името Антоний вече я превзеха мирно и ще се почнат архонти на конвеир. Затова са оправили и интериора на светилището на свещеноначалника на великия архонтски събор.
А гербът е темплиерски отвсякъде. Вече имаме двама свещеноначалника на архонтите.
Всеки митрополит може да се види колко струва чак като мине една година от избора. Тогава се вижда метаморфозата му като владика, дали от гъсеница е станал красива и опасна пеперуда или грозен и зловреден глезен молец.
Няма що, Двери все толерираше тоя Антоний, пишеше му дневника, къде какво пътувал, какво правил и струвал. А то сега какво стана? Ще поддържа ли Двери архонтмейкъри?
The administrator has disabled public write access.

Копие на Троянската чудотворна икона ще получи българският храм в Берлин 13 Ное 2014 15:37 #38447

 • o.Nikollaj
 • o.Nikollaj's Avatar
А защо няма снимки на многолюдното посещение от миряни? :S
The administrator has disabled public write access.

Копие на Троянската чудотворна икона ще получи българският храм в Берлин 13 Ное 2014 16:36 #38450

 • Janko Dimov
 • Janko Dimov's Avatar
Г-н Каменов, не мисля че става въпрос за двама свещеноначалника на архонтите, по-скоро ми намирисва на кражба на архонти.
Младия е по-хитър май от стария и ще му открадне архонтите под носа. Нали им предлага повече- Европата. А оня старозагорския освен чевермета и ракия, кво да им предложи?
The administrator has disabled public write access.

Копие на Троянската чудотворна икона ще получи българският храм в Берлин 13 Ное 2014 19:03 #38453

 • Каменов
 • Каменов's Avatar
Може да имате право. Архонтите сигурно са им дойни крави и може и да си ги крадат или продават.
Прав им път, да вървят за Европата и по дяволите ако искат и ако щат да се правят там на куклукскланове и циркаджии. Поне тук да не ни загрозяват пейзажа.
The administrator has disabled public write access.

Копие на Троянската чудотворна икона ще получи българският храм в Берлин 14 Ное 2014 17:21 #38465

 • kavaradosi
 • kavaradosi's Avatar
Щото многолюдно посещение няма вече, почти от ЕДНА ГОДИНА. Доста хора останаха излъгани и измамени от новия '' Властелин". Е, поне си имаме нови одежди и нов под в църквата, това е по важно:)
The administrator has disabled public write access.

Копие на Троянската чудотворна икона ще получи българският храм в Берлин 14 Ное 2014 21:52 #38469

 • Каменов
 • Каменов's Avatar
"Властелини на халките си" - мистично служение на митрополитстващи и архонти и свещеноначалници на великия архонтски събор

Боже, Боже
Last Edit: 14 Ное 2014 21:54 by Каменов.
The administrator has disabled public write access.

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]