Мобилно меню

Welcome, Guest
Username: Password:

TOPIC: Скандал внесе разделение във Видинска митрополия

Скандал внесе разделение във Видинска митрополия 05 Ное 2014 09:55 #38358

protosingelВчера в Монтана се проведе извънредна среща на клирици от Видинска епархия, инициирана от протосингела архимандрит Антим, която бе представена пред регионалните медии като „бунт на видински свещеници” (макар в срещата да са участвали духовници от Монтана) срещу новия Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Видинския митрополит. Според участвалите свещеници новият викариен епископ не бил в състояние да ръководи епархията и нямал необходимите качества за това.

Истинската причина за конфликта в епархията обаче е опитът да бъдат ограничени правомощията на протосингела архим. Антим, който фактически управлява финансите на митрополията. Формалният повод за акцията срещу епископ Поликарп е заповед на Видинския митрополит Дометиан, с която на архимандрита се отнема игуменството на Клисурския манастир. Конфликтът ескалира в недопустима за духовници форма, като се стига включително и до заплахи срещу епископ Поликарп. Архимандрит Антим отказва да приеме заповедта, публично я разкъсва и свиква извънредната среща на близки нему свещеници, която се проведе вчера сутринта в Монтана. На нея е поканен и Видинският митр. Дометиан, който да бъде арбитър между „народното недоволство” и викарийния епископ.

В така създадената ситуация владиката отменя своето решение за отнемане на игуменския пост, позициите на архимандрит Антим в митрополията са възстановени, а оттук и контролът му върху финансите на епархията. Взето е решение на 18 ноември да се свика епархийски съвет, на който да се разгледат исканията на недоволните свещеници срещу епископ Поликарп.

На срещата в Монтана присъства и игуменът на Троянския манастир Велички еп. Сионий, който също бе за кратко викарий на Видинския владика, но под натиска на Антим се оттегли в Лопушанския манастир. Огорчен от развоя на събитията, той напуснал срещата в Монтана. 

Read more...
The topic has been locked.

Скандал внесе разделение във Видинска митрополия 05 Ное 2014 13:10 #38359

 • Гост
 • Гост's Avatar
Бог да пази България!
The topic has been locked.

Скандал внесе разделение във Видинска митрополия 05 Ное 2014 16:17 #38360

 • sedalen
 • sedalen's Avatar
Клириците-монаси са си за червената книга. :(
Каквито и безобразия да вършат им се прощават защото има опасност от изчезването им. :dry:
Боже, Боже, ако знаеха преди почти век и половина какви ще ги забъркат сегашните, екзархистите нямаше да се борят за независима църква. Добре щяхме да си бъдем с патриаршистите! Жалко, че и този клирик се казва Антим!
В друга църква дали има подобни феномени? :woohoo:
Last Edit: 05 Ное 2014 16:18 by sedalen.
The topic has been locked.

Скандал внесе разделение във Видинска митрополия 05 Ное 2014 17:15 #38361

 • Видинска митрополия
 • Видинска митрополия's Avatar
Съгласно Етичен кодекс на Българските медии моля да публикувате Изявление на Видинска митрополия.
ИЗЯВЛЕНИЕ НА ВИДИНСКА МИТРОПОЛИЯ ОТНОСНО ПУБЛИКАЦИЯ ПОМЕСТЕНА В ИНФОРМАЦИОНЕН ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ „ДВЕРИ.БГ“
НА 05.11.2014г.

Видинска митрополия съобщава, че изнесената информация в информационен интернет портал „ДВЕРИ.БГ“ на 05.11.2014г. под заглавие „Скандал внесе разделение във Видинска митрополия“ не отговаря на истината и служи за съблазън на Църквата, гражданското общество и медиите. Така изнесената информация въвежда в заблуждение, опетнява авторитета на Видинска митрополия като религиозна институция, засяга и погазва църковните и граждански права на клириците от Видинска епархия.
Видинска митрополия съобщава, че коментираният случай не е бунт, а проведено извънредно заседание на Видинския Епархийски съвет отразено с Прот. № 6/04.11.2014г. по повод представена на Видинския митрополит Дометиан декларация за действията и статута на Белоградчишки епископ Поликарп. Декларацията е авторизирана от всички членове на епархийския съвет. Присъствието на епархийското свещенство е в знак на подкрепа към становището и искането на членовете на епархийския съвет.
С настоящото изявление Видинска митрополия се обръща към редакцията на информационен интернет портал „ДВЕРИ.БГ“ да предостави в тридневен срок имена, адрес и принадлежност към енория от диоцеза на БПЦ-БП на автора на статията или на отговорния редактор допуснал изнасянето на невярна информация по адрес на религиозна институция и служещи при нея лица, за които може на основание невярната информация да последват морални щети и да понесат обида. Изискваната по-горе информация е необходима за търсене на отговорност по административно-процесуален ред пред Църковен и Граждански съд съгласно нормата в чл. 186 ал. 1 от Устава на Българската Православна Църква – Българска Патриаршия.
от ВИДИНСКА МИТРОПОЛИЯ
тел. 094 601 867
The topic has been locked.

Скандал внесе разделение във Видинска митрополия 05 Ное 2014 20:27 #38363

 • Kosio
 • Kosio's Avatar
 • Offline
 • Administrator
 • Posts: 2255
 • Thank you received: 39
Моля изпратете съобщението по надлежния ред, чрез сканирано съобщение от Видинска митрополия, до адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.. Съобщението трябва да съдържа подписа на митр. Дометиан, защото при създалата се ситуация той е единственият човек, на който може да се има доверие каква е позицията на Видинска митрополия.

Моля Ви също така също така да приложите потвърждение, че имате благословение от дядото за откриване на акаунт в "Двери", носещ името "Видинска митрополия", за да се избегне манипулирането на читателите при създалата се ситуация. В противен случай ще се наложи да звъннем лично на дядо Дометиан, и евентуално да закрием акаунта Ви.

Редакционният ни телефон е известен, звъннете, когато получите необходимите документи.

Ако позволите да добавя личното си мнение, редно е и да не се излагате с подобни съобщения във форуми, защото така едва ли ще спечелите уважение за каузата си, каквато и е тя. Двери не е страна в спора и по-добре не ни превръщайте в такава. Много добре знаете, с кого и как в Двери бихте могъл да се свържете, ако не искахте да се криете зад анонимното "Видинска митрополия".
"Hey you, dont help them to bury the light! Don't give in without a fight.”
Pink Floyd
Last Edit: 05 Ное 2014 20:36 by Kosio.
The topic has been locked.

Скандал внесе разделение във Видинска митрополия 05 Ное 2014 20:41 #38364

 • uvajenievsekimu
 • uvajenievsekimu's Avatar
чета изявлението на "Видинска митрополия", (ужким, че е тя де, то е ясно) и изниква за мене въпросът: "Защо това изявление не е с линк към официалния документ, издаден от Негово Високопреосвещенство дядо Дометиан, където разбира се ще има и подпис на митрополита?" Но защо е необходимо това? В интернет, всеки се нарича всякък. Точно по същия начин се прави профил за няколко минути, който се казва "Видинска митрополия". И от кого се прави ли? Стига бе!!!!! Какъв е този въпрос? Разбира се, че от този, който си поиска. Важното е да има заплахи, т. е. извинете, как можах да го кажа, не заплахи, а напомняне, че има наказателна отговорност за пришита с хартийки някаква вина. А за морал моля Ви, не споменавайте! Това е нещо което е само за книгите.
Много хубаво е казано в поговорката: "Крадеца вика дръжте крадеца", че даже и го сочи. Е, дай Боже и тебе Христос да спаси о. Антиме, но това, че скъса заповедта на владиката е реалността и ти го знаеш, защото ти го направи. Дързостта ти, ще те накаже. Бог поругаван не бива. А колкото до епископ Поликарп, ако тръгнеш във Видин да се разхождаш с него в градината, него ще го поздравят и ще поговорят с радост най-малко 10 човека, а с тебе едва ли двама. Защо ли е така? А ти си протосингел и то велик (в твоите очи) протосингел - човек, който трябва да общува с хората.... Бог да ти помага и да спаси душата ти.
Всъщност ето, отговорните хора преди малко сами го казват - акаунт "Видинска митрополия" - ха ха ха
Last Edit: 05 Ное 2014 20:44 by uvajenievsekimu.
The topic has been locked.

Скандал внесе разделение във Видинска митрополия 05 Ное 2014 20:52 #38366

 • Kosio
 • Kosio's Avatar
 • Offline
 • Administrator
 • Posts: 2255
 • Thank you received: 39
uvajenievsekimu wrote:
акаунт "Видинска митрополия" - ха ха ха

Не е смешно, тъжно е. Очевидно е, че според устава на БПЦ (чл. 81), митрополията се представлява от митрополита, а не от телефонни номера и акаунти в "Двери". В опита да бъдем сплашени по такъв начин наистина има нещо гротескно ... Не може да ядоса, а да предизвика въздишка. Наистина, какво стана с тези деца от това поколение клирици, не мога да си отговоря. Лично аз съм се засичал с Антим още по времето, преди да се замонаши, изглеждаше читав младеж, пееше хубаво, понякога правеше смешни езикови грешки и показваше забавни пропуски в общата култура, но имаше потенциал да се развива, наистина несъмнено го имаше. Да, имаше склонност към суетност, леко се радваше на себе си докато пееше, но нищо необикновено за младостта му - беше симпатяга и със сигурност можеше да стане добър клирик. Може би проблемът на цялото това поколение (освен липсата на духовни наставници, които да са си на мястото) е, че твърде много надежди възлагахме на тях, твърде много бързахме да ги хвалим и... те си повярваха.

Не, не е смешно, никак даже.
"Hey you, dont help them to bury the light! Don't give in without a fight.”
Pink Floyd
Last Edit: 05 Ное 2014 20:59 by Kosio.
The topic has been locked.
The following user(s) said Thank You: uvajenievsekimu

Скандал внесе разделение във Видинска митрополия 05 Ное 2014 20:54 #38367

 • arhimandrit Ioan
 • arhimandrit Ioan's Avatar
Тази декларация, независимо от кого е, казано по хасковски е абсолютен "кьор фишек"...целта е да се отклони вниманието от основния проблем, именно, че митрополит Дометиан е на 82 години и все още е правещ митрополит. Това е главата на рибата....пък да си говорят каквото си искат....
The topic has been locked.

Скандал внесе разделение във Видинска митрополия 05 Ное 2014 21:15 #38369

 • Sultanov
 • Sultanov's Avatar
Любопитно е, че преди 1-2 часа на официалния синоден сайт по-горе цитираното "Изявление" беше "официално"(със и без кавички) публикувано в рубриката "Православна мисъл" и отразено отляво на осн. пилот в рубриката "Лествица". Сега, 21:13, вече го няма. Вместо това има празен кадър в лентата "Лествица".
The topic has been locked.

Скандал внесе разделение във Видинска митрополия 05 Ное 2014 22:41 #38370

 • Svestenik Mihail Stankovic
 • Svestenik Mihail Stankovic's Avatar
Браво на вас как сте хитри на право човек да не повярва какво ви пречеше обявата ви на профила в фейсбук та я премахнахте маи не са ви по вкус коментарите? Но за да има справедливост ще напиша и тук същия коментар който беше и там."Срам и позор как можете да публикувате дезинформации и после казвате че ние сме подвеждали хората. Интересно ми е кои ви каза да напишете тая статия? Та дядо Сиони на края прегърна сестрите от Клисурски манастир и отец Антим а вие го тук искарахте изгонен. Срам и позор не отива на такъв сериозен сайт да се занимава с интриги."
The topic has been locked.

Скандал внесе разделение във Видинска митрополия 06 Ное 2014 03:22 #38374

 • Ricardo Rodrigues
 • Ricardo Rodrigues's Avatar
От вас, свещенството, зависи дали църквите ще са пълни с хора, но не се сърдете и не прехвърляйте вината върху авторите на статията, когато вие сте се уплели в собственото си лицемерие и фарисейщина.
Излезте и кажете като мъж г-н Антим, защо след като има заповед от митрополит не се оттеглихте тихо в някое друго манастирче, а? Както направи Сионий - прие с послушание дадения му подвиг. Или има друго.. Да, не ви се оставя Клисурския манастир, който е една печатница за пари, една уродлива машина, създадена от самия вас! Да разказваме ли за поп Евгени с жена си, брат си и неговата жена и децата им, за майка ви и нейния любовник, и брат й, за "отшелника" който има фейсбук (не, не искате да му разглеждате фейсбука... Горазд Отшелник -схимонах :D :D), за сестра ви.. Всичките тия хора карат скъпи служебни коли, живеят там.. че даже взимат и заплати сигурно! Отделно бизнес мафиоти държат земи под аренда около манастира и си спят там все едно им е хотелче.. Зад всичкото това стоят сестрите монахини, които са поставени там и са някакси не на мястото си, различават се от всичката тази смрад(само за справка за силата на църквата там - в Македония се подвизават 200 монаха, в България са само 100...) обаче явно нямат избор и приемат тихо послушание. Аджеба, сега разбирам защо не искате да напуснете Клисурския манастир, и сигурно искате да станете епископ? И ще попитам защо бе, в гроба ли ще ги носите тия пари, тия титли и санове... стига вече с тая фарисейщина, защото хората виждат всичко и единствената крепост на българина,запазила го 500 години под робство, в момента е разграбвана! Да иска човек да се нахрани духовно, навсякъде гледа ламтеж за пари и лицемерие...
Last Edit: 06 Ное 2014 10:13 by Ricardo Rodrigues.
The topic has been locked.

Скандал внесе разделение във Видинска митрополия 06 Ное 2014 07:12 #38378

 • Kosio
 • Kosio's Avatar
 • Offline
 • Administrator
 • Posts: 2255
 • Thank you received: 39
Svestenik Mihail Stankovic wrote:
Браво на вас как сте хитри на право човек да не повярва какво ви пречеше обявата ви на профила в фейсбук та я премахнахте маи не са ви по вкус коментарите?"
Точно коментар с подобен правопис едва ли е заплаха за някого, по-скоро предизвиква жал. Линкът във фейсбук го махнах аз, появата му там е неправилна преценка на един от нашите админи. Ако не сте забелязъл, във фейсбук се стараем да таргетираме малко по-широка аудитория, някои от тези хора съвсем в периферията на църковните среди. След като тъй наречените "попски истории" не могат да бъдат разрешени, поне да не отблъскваме хората извън Църквата. А ние вътре, многострадалният Божи народ, може би издържаме малко повече на това, но повярвайте, не безгранично! Подобни неща не бива да се преекспонират, но не бива и да се премълчават, защото ако владиката ви не направи някакъв опит да вземе нещата в свои ръце, да поеме отговорност и да реши най-накрая кое е право и кое криво, ще става все по-лошо, от ден на ден. Изобщо не ми се мисли какви циркове сте на път да направите, да ни се радват отново по всички телевизии и вестници.

Разбрахте ли ме? Естествено, че не! Да направим още един опит: проблемът не е в Поликарп или Антим, а в това, че Църквата не може без владици, но на доста хора това им изнася.
"Hey you, dont help them to bury the light! Don't give in without a fight.”
Pink Floyd
Last Edit: 06 Ное 2014 07:44 by Kosio.
The topic has been locked.

Скандал внесе разделение във Видинска митрополия 06 Ное 2014 10:16 #38379

 • Видинска митрополия
 • Видинска митрополия's Avatar
Уважаеми господа,

изпратете на имейл адреса на Видинска митрополия имената на автора на публикацията "Скандал внесе разделение във Видинска митрополия" като отговор на настоящото писмо. След вашата реакция ще получите надлежно оформените документи утвърдени с подписа на Видинския митрополит. След като получим поисканата информация ще получите в отговор сканирани документите с подписите на Епархийския митрополит. Радваме се, че този път подхождате сериозно и демонстрирате зачитане на митрополита, който в статията си го обвинявате в безсилие.

Като се надяваме на бързите ви реакции, със заинтересованост очакваме да получим коректна информация.
.........................................................................................
Видинска света митрополия
гр. Видин 3700
ул. "Баба Вида" № 11
Тел. +35994601880
The topic has been locked.

Скандал внесе разделение във Видинска митрополия 06 Ное 2014 10:19 #38380

 • Видинска митрополия
 • Видинска митрополия's Avatar
Обявеното по-горе писмо от Видинска митрополия е изпратено по електронна поща на имейл адрес на редакторите от "ДВЕРИ.БГ"
от Видинска митрополия
The topic has been locked.

Скандал внесе разделение във Видинска митрополия 06 Ное 2014 11:47 #38381

 • Kosio
 • Kosio's Avatar
 • Offline
 • Administrator
 • Posts: 2255
 • Thank you received: 39
Видинска митрополия wrote:
Обявеното по-горе писмо от Видинска митрополия е изпратено по електронна поща на имейл адрес на редакторите от "ДВЕРИ.БГ"
от Видинска митрополия

Здравейте,

Тъй като адресът, претендиращ да е от името на "Видинска митрополия" е в услугата за безплатна електронна поща "Абв.Бг", а не в официалния синодален домейн, имаме сериозно основание за притеснение,че разговаряме със самозванец, използващ името на Негово Високопреосвещенство митр. Дометиан. За да продължим нататък по преписката Ви, моля изпратете на редакционния адрес подписаните от Негово Високопреосвещенство документи, както следва:

1) Подписаното от Негово Високопреосвещенство искане по-горе за предоставяне на данни за автор.

2) Подписано благословение, за отваряне в Двери БГ на акаунт, носещ името "Видинска митрополия".

3) Подписано удостоверение, че Видинска митрополия използва акаунт в услугата за безплатна електронна поща Абв.бг, а не в утвърдения официален синодален домейн. Документът трябва да споменава точното име на акаунта, както е на латиница.

Без да представите исканите три документа, с подпис на Негово Високопреосвещенство, печат и дата, за съжаление на преписката, започната от Вас не може да бъде даден ход.

Преписката Ви получава номер 2 от 6 ноември 2014. При нужда от още пояснения, звъннете на редакционния телефон, като не забравяйте да споменете номера на преписката.

Поздрави,
Косьо
"Hey you, dont help them to bury the light! Don't give in without a fight.”
Pink Floyd
Last Edit: 06 Ное 2014 12:23 by Kosio.
The topic has been locked.

Скандал внесе разделение във Видинска митрополия 06 Ное 2014 13:03 #38382

 • Видинска митрополия
 • Видинска митрополия's Avatar
Уважаеми господа,

моля да изпратите коректен физически адрес на редакцията на "ДВЕРИ.БГ" и трите имена на упълномощен представител да получава кореспонденция, за да изпратим изискваните от вас документи с обратна разписка, тъй-като за нуждите на съдебното дирене са необходими точен адрес и имена, а не интернет домейни и прочее. Лицата Kosio, Ricardo и други, няма да послужат за предприетото от Видинска митрополия.

.........................................................................................
Видинска света митрополия
гр. Видин 3700
ул. "Баба Вида" № 11
Тел. +35994601880
The topic has been locked.

Скандал внесе разделение във Видинска митрополия 06 Ное 2014 13:07 #38383

 • uvajenievsekimu
 • uvajenievsekimu's Avatar
Чест Ви прави г-н Администратор, Косьо, (извинете, но не знам фамилията Ви) за достойният и последователен отговор на акаунт "Видинска митрополия". Аз няма да се учудя, ако има опит за фалшифициране на подписа на дядо Дометиан в създалата се ситуация, защото както написа един човек по-горе - за жалост Клусурският манастир е превърнат в средство за печелене на пари от определения кръг хора. Бог да дава сили на майка Таисия и на сестрите!
The topic has been locked.

Скандал внесе разделение във Видинска митрополия 06 Ное 2014 13:36 #38384

 • Kosio
 • Kosio's Avatar
 • Offline
 • Administrator
 • Posts: 2255
 • Thank you received: 39
Видинска митрополия wrote:
Уважаеми господа,
моля да изпратите коректен физически адрес на редакцията на "ДВЕРИ.БГ" и трите имена на упълномощен представител да получава кореспонденция, за да изпратим изискваните от вас документи с обратна разписка, тъй-като за нуждите на съдебното дирене са необходими точен адрес и имена, а не интернет домейни и прочее. Лицата Kosio, Ricardo и други, няма да послужат за предприетото от Видинска митрополия.
Здравейте,

Новата Ви молба бе разгледана от редакционната колегия, надлежно обсъдена и отхвърлена.

Редакцията ни не предоставя лични данни за сътрудниците си на анонимни лица.

Поздрави,
Косьо
"Hey you, dont help them to bury the light! Don't give in without a fight.”
Pink Floyd
The topic has been locked.

Скандал внесе разделение във Видинска митрополия 06 Ное 2014 14:52 #38385

 • Видинска митрополия
 • Видинска митрополия's Avatar
Уважаеми господа,

Видинска митрополия не е анонимно лице и се легитимира с адрес на регистрация и оправомощени лица чиято правосубектност произтича от актове на надлежната църковна власт. Молим да отговорите на юридическия субект чиято електронна преписка регистрирахте по описа на редакцията на "ДВЕРИ.БГ" под № 2/06.11.2014г. и го обявихте в единствения имейл на Видинска митрополия и в единствения информационен интернет портал "ДВЕРИ.БГ".
Видинска митрополия няма да прекрати да отстоява правата си.

Очакваме от вас християнско поведение и съдействие при защита достойнството на Църквата и клира при неправомерни клевети.
.........................................................................................
Видинска света митрополия
гр. Видин 3700
ул. "Баба Вида" № 11
Тел. +35994601880
The topic has been locked.

Скандал внесе разделение във Видинска митрополия 06 Ное 2014 15:16 #38386

 • Kosio
 • Kosio's Avatar
 • Offline
 • Administrator
 • Posts: 2255
 • Thank you received: 39
Видинска митрополия wrote:
Уважаеми господа,

Видинска митрополия не е анонимно лице и се легитимира с адрес на регистрация и оправомощени лица чиято правосубектност произтича от актове на надлежната църковна власт.

Здравейте,

Според Устава на БПЦ, Видинска митрополия се представлява само и единствено от епархийския й митрополит (а не от безплатната електронна поща Абв.БГ). При нужда за разясняване на устава на БПЦ, обърнете на редакционния ни телефон в приемния ни час - всеки втори вторник на месеца, между 10:00 и 11:00 часа сутринта.

Поздрави,
Косьо
"Hey you, dont help them to bury the light! Don't give in without a fight.”
Pink Floyd
Last Edit: 06 Ное 2014 15:22 by Kosio.
The topic has been locked.

Скандал внесе разделение във Видинска митрополия 06 Ное 2014 16:49 #38387

 • Видинска митрополия
 • Видинска митрополия's Avatar
Уважаеми господа,

благодарим ви, че предлагате на Видинска митрополия услугите си за разясняване на Устава на БПЦ-БП. Разяснете ясно и точно как да се обслужи правния процес и нормата в чл. 186 ал. 1 от Устава на БПЦ-БП.

Молим да представите на видно място във вашия информационен портал Административния акт за наличието на права за дейност на "ДВЕРИ.БГ", Административен акт за състава на редакционната колегия и основанието по силата на което черпят правата си, наличието на образователна степен в областта на Православното богословие на редакторите и всичко без което не може да се възприемат публикациите ви за компетентни и достоверни.

.........................................................................................
Видинска света митрополия
гр. Видин 3700
ул. "Баба Вида" № 11
Тел. +35994601880
The topic has been locked.

Скандал внесе разделение във Видинска митрополия 06 Ное 2014 17:19 #38389

 • Видинска митрополия
 • Видинска митрополия's Avatar
Уважаеми господа,

ако желаете да се запознаете с официалното изявление на Видинска митрополия представлявана от Видинския митрополит Дометиан прегледайте официалният сайт на Българската Православна Църква - Българска Патриаршия и изпълнете призива. В официалния сайт на БПЦ-БП са публикувани имената на всички отговорни редактори и контактите с тях.

Ако вашето благочестие ви позволява да се криете от истината то няма как тя да бъде при вас.

Разчитаме на вашата съвест и благоразумие да намерите начин да предоставите исканата от Видинска митрополия информация. Ако се страхувате да я предоставите на вашия портал "ДВЕРИ.БГ" представете я официално чрез сайта на БПЦ-БП.
The topic has been locked.

Скандал внесе разделение във Видинска митрополия 06 Ное 2014 18:21 #38395

 • стоянов
 • стоянов's Avatar
Видинска митропоия: Уважаеми архим. Антиме, Поместеното във сайта на БПЦ е твое дело без благословението на Видинския Митрополит, престани да злобееш, да интригантстваш. Яд те е, нали? Не се ли нахрани повече от колкото е необходимо?? Постъпката ти братска лие? Това постъпка на духовник ли е? Не те ли е поне мъничко срам за делата, които вършиш? Нямаш ли страх от Бог? Злобата те яде от вътре, злоба, която не е от нашия обичан Господ, предполагам знаеш. Нещата които вършиш, дали са угодни на Бог? Като монах, който се врича да служи на Бог, защо служиш на дявола? Нали знаеш, че печата на Бог е любовта! Ти имаш ли такава? Или петното което имаш върху себе си е знак за нещо друго? Знаеш за кое петно говоря! Има и поговорка за това! Опитваш се да всееш страх и да затвориш устата на медиите ли с това изявление? Смири се и се моли Бог да ти прости, защото сам знаеш на къде си тръгнал! Престани да сееш злоба а се грижи за паството си , ако греша ме поправи!
Last Edit: 06 Ное 2014 18:53 by стоянов.
The topic has been locked.

Скандал внесе разделение във Видинска митрополия 06 Ное 2014 19:42 #38396

 • Marin Hristov
 • Marin Hristov's Avatar
„Пазете се от лъжливите пророци, които дохождат при вас в овча кожа, а отвътре са вълци грабители: по плодовете им ще ги познаете. Бере ли се грозде от тръни, или смокини от репей? Тъй, всяко добро дърво дава добри плодове, а лошо дърво дава лоши плодове: не може добро дърво да дава лоши плодове, нито лошо дърво да дава добри плодове. Всяко дърво, което не дава добър плод, отсичат и хвърлят в огън. И тъй, по плодовете им ще ги познаете“.


Не знам какви точно са плодовете на видинското епархийско дърво, но смрадта им се носи надалеч.
The topic has been locked.

Скандал внесе разделение във Видинска митрополия 06 Ное 2014 21:36 #38400

 • nikola
 • nikola's Avatar
 • Offline
 • Administrator
 • Posts: 59
 • Thank you received: 6
На нашия потребител "Видинска митрополия" правописът му куца като на недоучил семинарист.
The topic has been locked.

Скандал внесе разделение във Видинска митрополия 07 Ное 2014 00:54 #38401

 • Джазмечо
 • Джазмечо's Avatar
И правната култура му куца на този потребител ама дано наистина да не е Митрополията, че...
Но както и да е. Моля, спрете вече, че заразихте и другите статии, а сайтът наистина се чете.
The topic has been locked.

Скандал внесе разделение във Видинска митрополия 07 Ное 2014 03:01 #38402

 • iwan
 • iwan's Avatar
Потребителят "Видинска Митрополия", който и да е, е най-добре да опита да промени поне малко стила и формата на изказа си. Не вярвам и не смея даже да си представя факта, че зад подобни реплики (написани и изказани по точно този начин) сериозно стои която и да е Митрополия на БПЦ-БП. Ако греша - Бог да ни пази! А че ще ни съди е повече от сигурно!
The topic has been locked.

Скандал внесе разделение във Видинска митрополия 07 Ное 2014 17:24 #38403

 • Kosio
 • Kosio's Avatar
 • Offline
 • Administrator
 • Posts: 2255
 • Thank you received: 39
Заключвам дискусията по причини, които ще станат явни скоро. Моля другите модератори да не променят по никакъв начин нишката по-горе, включително да не трият съобщения и да не поправят правописни грешки.
"Hey you, dont help them to bury the light! Don't give in without a fight.”
Pink Floyd
The topic has been locked.

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]