Мобилно меню

Welcome, Guest
Username: Password:

TOPIC: Доц. Хинков: „Църквата да бъде по-активна и да каже, че самоубийството е грях”

Доц. Хинков: „Църквата да бъде по-активна и да каже, че самоубийството е грях” 04 Ное 2014 20:13 #38354

13-12-30-02027След поредния случай на самозапалване в центъра на столицата специалисти коментират причините за тези трагедии. Те очакват и подкрепа от страна на Църквата, която да подпомогне усилията за намаляване на самоубийствата. Личните и семейните проблеми, а не социалните са на първо място сред причините за самоубийства в България – това сочат данните на експертите в Националния център по обществено здраве и анализи (НЦОЗА). Ръководителят на сектор „Психично здраве” в центъра доц. д-р Христо Хинков съобщи за радио „Дарик”, че данните през последните пет години показват леко повишаване както на опитите, така и на реализираните самоубийства в страната. Друга тенденция е падането на възрастта на българите, които посягат на живота си.

„Страшна трагедия – започнахме да обръгваме на тези неща, колкото по-чудовищни стават, толкова по-вяла е реакцията”, коментира в предаването на „Дарик” „Междуредие” психиатърът с 30 годишен опит. „За нещастие изгледах клипа в интернет – това е нещо чудовищно! Всеки един елемент от този клип беше чудовищен! Той със сигурност ще трябва да се анализира от разследващите органи, не изключвам така конспиративната теория в това, което става”, коментира д-р Христо Хинков.

Read more...
The administrator has disabled public write access.

Доц. Хинков: „Църквата да бъде по-активна и да каже, че самоубийството е грях” 05 Ное 2014 01:14 #38355

  • ivan61
  • ivan61's Avatar
...."Личните и семейните проблеми, а не социалните са на първо място сред причините за самоубийства в България..."

Почти щеше да е вярно ако лични и семейни проблеми нямаше в другите страни по света .
Но такива проблеми си има навсякъде + социални и някъде са в много по-голема степен нерзрешими от колкото в България.И самоубийства си има също. С една доста съществена разлика .
Самоубийствата не са толкова "жестоки" и не така се опитват да ангажират обществото.Което в България за съжаление.....реагира така-

..."Страшна трагедия – започнахме да обръгваме на тези неща, колкото по-чудовищни стават, толкова по-вяла е реакцията”,..."


... „Църквата се е оттеглила –призовавам нашите архиереи да бъдат по-активни в това, да кажат „Смъртен грях е това!”...

Така-така и все в този дух .Не ние психиатри и психолози ,не училище и семейство ,не медиите и политиците са виновни а някой друг .Някога бяха мръсните капиталисти и западняраи .Но сега се намерихме по близко виновник.
Църквата .Колко е лесно само.
И след трагедията в Нови Лом пак се чуваха подобни упреци към БПЦ.
The administrator has disabled public write access.

Доц. Хинков: „Църквата да бъде по-активна и да каже, че самоубийството е грях” 05 Ное 2014 23:34 #38372

  • vladikov
  • vladikov's Avatar
Прав е човека, но Църквата не е само епископите, а целият лаос.
The administrator has disabled public write access.

Доц. Хинков: „Църквата да бъде по-активна и да каже, че самоубийството е грях” 06 Ное 2014 03:51 #38375

  • iwan
  • iwan's Avatar
Случилото се не е изненадващо. Като цяло напоследък (2-3 години) се забелязва загуба от радостта на живота. Хората вече не се веселят заедно, все по-рядко се усмихват. Забравиха и да пеят заедно. Споровете са повече, нервите са повече. Всеки иска да убеди другия (себе си), че "контролира ситуацията". А е ясно, че не е така. То и земята взе да дава по-малко плод. Защо ли? Май забравихме за ЛЮБОВТА - тази най-висша ценност. А тя е, която с Него ще ни спаси, а без Него ще ни доведе до... Него!
The administrator has disabled public write access.

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]