Мобилно меню

Welcome, Guest
Username: Password:

TOPIC: Християни по света искат забрана на Хелоуин

Християни по света искат забрана на Хелоуин 31 Окт 2014 21:08 #38344

photo verybig_983768Международният медиен обмен тези дни обръща внимание на становища относно празнуването на Хелоуин в западното общество. У нас от националните медии веднага се разпространи писменото мнение на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан за печалното пренебрегване на чисто българския празник Ден на народните будители, както и на съвпадащата тази година Задушница, когато поменаваме и падналите за свободата и независимостта на Отечеството ни воини. Всичко това смислено и ценно за нас като народ се заменя с вносната бутафория на реанимиран езически празник със симнителни качества. Същевременно чуждите медии разпространяват и становища, изказвани от висши представители на различни християнски вероизповедания за опасността от увлечението по този „празник”, възпитаващ у децата, дори сред най-малките, странни до недопустимост действия и изрази. Протестантски и римокатолически представители все по-силно надигат глас срещу комерческото насърчаване на не само безсмислени, но и вредни за възпитанието на малките деца обичаи и дори ритуали. Методисткият пастор Крис Бриг казва, според в-к „Дейли мейл”, че според неговите наблюдения през последните години редица действия и изказвания на деца, които се обличат като вещици и дявола на Хелоуин, представляват „далеч по-голямо зло” от неонацистите и терористите.

Римокатолическата църква дори иска забрана на празника Хелоуин и замяната му с друг празник, от който да се изключат елементите на злото. Затова призовава първата официална конференция на екзорсистите във Ватикана.

Тревогите на Ватикана са, че покрай празника се засилва активността на секти и окултни организации. Асоциацията на екзорсистите получавала по 40 обаждания на ден, предимно от разтревожени родители, които се притесняват, че децата им се въвличат в такива неща.

„Мнозина казват, че Хелоуин е просто карнавал, но всъщност няма нищо невинно или смешно в това. Винаги има ритуали на злото, жертвоприношения на животни, осквернявания на гробища около 31 октомври”, посочват екзорсистите. Затова от Църквата предлагат празникът да се замени с друг, в който вместо хората да се обличат като чудовища, да се маскират като светци и да четат молитви.

Read more...
The administrator has disabled public write access.

Християни по света искат забрана на Хелоуин 31 Окт 2014 23:15 #38345

  • ivan61
  • ivan61's Avatar
В края на краищата Хелоуин си е чисто американски празник .....макар и дошъл от Англия .
Промъкнал се някак инкогнито в Америка празника няма нищо общо с християнството а е дело на антихриста.
Съмнявам се някой даже и да се опита да го забрани.......въпреки ,че няма да е никакъв проблем за която и да е държава да забрани празнуването в у-ще .....просто защото училищата са на държавна издръжка,нали?
Въпреки ,че в по-голямата част на САЩ е забранено да се ходи на училище в Хелоуинска "униформа"и да се празнува то като се обърнеш наоколо в банки,магазини и някои учреждения и болници служителите са облечени на днешният ден с такива "униформи"....Това е "добре " за бизнеса казват ....,но смешното е ,че почти всяка година някой преоблечен в тази "униформа" се опитва да ограби банка или магазин.
Преди да се обвиняват институциите май е по-добре да се запита -А къде е семейството ?
Не вярвам някой родител в Бг , Италия или където и да е аргументирано да обясни какво е това Хелоуин.
Разрастването на този празник и в Азия само показва как антихриста се опитва да "удави" този грешен свят.
Съветвам православните братя и сестри да прочетат разказа на Пропан Бутан в Двери.Невероятен е!
The administrator has disabled public write access.

Християни по света искат забрана на Хелоуин 01 Ное 2014 11:23 #38346

  • vdimitrova
  • vdimitrova's Avatar
Християните по света,както и ръководителите на църквите им,постъпват по-умно и далновидно,имайки предвид вредното влияние върху душевността и мирогледа на подрастващите и неукрепнали поколения на такъв "празник"като Хелоуин.А ние ,както винаги ,чуждопоклонници , сме склонни с лека ръка да загърбим хубавите български празници и традиции.Особени виновни са в това отношение както семействата,така и училищата,които би трябвало да са най-просветени.А после,когато се случи някое злощастие се чудим и си скубем косите ,откъде ни се е изсипало това на главите.Когато се забравя доброто, вярата в доброто и старите християнски традиции,нищо добро не може да се очаква.
The administrator has disabled public write access.

Християни по света искат забрана на Хелоуин 03 Ное 2014 23:14 #38351

  • ivan61
  • ivan61's Avatar
това казвам и аз ,че тук в Америка празнуването на този празник и носенето на маскарадни косюми в училище е забранено.
Ако някое дете въпреки всичко си позволи тази волност да отиде с такъв костюм то първо не се приема никък добре от самите си съученици/не защото се е показало ,че по-голям тарикат а защото е нарушило правелника/ а у-щната администрация повиква родителите на разговор за нарушение на правилата
The administrator has disabled public write access.

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]