Мобилно меню

Welcome, Guest
Username: Password:

TOPIC: Не позволиха на "Свидетели на Йехова" да построят молитвен дом в Добрич

Не позволиха на "Свидетели на Йехова" да построят молитвен дом в Добрич 29 Окт 2014 16:03 #38328

svideteli na_yehovaОбщинските съветници на Добрич не позволиха на „Свидетелите на Йехова” да строят молитвен дом. Те гласуваха против промяната на подробния устройствен план на имот, който се стопанисва от „Свидетелите на Йехова”, и там да се изгради молитвен дом. Вероизповеданието е придобило собственост върху сграда на ул. „Осми март” № 32 по силата на дарение от Николай и Нина Николови през 2009 г. Там и сега „Свидетелите на Йехова” извършват дейност, стана ясно по време на заседанието на местния парламент. От „Свидетелите на Йехова” са внесли искане теренът с площ около 900 м2 да бъде разделен на две. Имотът е общински, като сградата е само с отстъпено право на строеж. С предложението се искаше единият от образуваните нови имоти да се отреди за молитвен дом с площ около 547 м2, като се запазва съществуващата сграда и се предвиди надстрояване с един етаж, а другият имот да бъде оставен на общината за обществено обслужване. Общинският съвет не прие предложението за промяна на характера на застрояване, тъй като сметна, че няма основание за това. Даде разрешение само за разделяне на имота на две, като тепърва общинският съвет ще решава как да се разпорежда с новия изцяло общински имот.

Read more...
The administrator has disabled public write access.

Не позволиха на "Свидетели на Йехова" да построят молитвен дом в Добрич 29 Окт 2014 16:23 #38329

  • kozhuharov
  • kozhuharov's Avatar
Няма съмнение, че гражданската власт (да не говорим за църковната власт) няма да позволи на йеховистите да си построят молитвен дом, подобни случаи съществуват и в много други страни по света, където йеховистите са нежелани. Важно е обаче как те ще процедират оттук нататък – ще си търсят ли правата и ако да, ще стигнат ли до международни съдилища, които отново да обвинят страната ни в нарушаване на човешките права или в административни нарушения или в нарушения на конституцията ни. Ако „Свидетелите” подадат жалба в тези съдилища, въпросът е как ще реагираме и ще докажем основателността на действията си.
The administrator has disabled public write access.

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]