Мобилно меню

Welcome, Guest
Username: Password:

TOPIC: Папа Франциск ще посети Турция

Папа Франциск ще посети Турция 23 Окт 2014 23:24 #38281

article 19523В периода 28-30 ноември папа Франциск ще посети Турция в рамките на официално посещение по повод празника на св. ап. Андрей, покровител на Константинополската вселенска патриаршия. „Приемайки поканата на президента на републиката, на Всесветейшия патриарх Вартоломей и на председателя на (римокатолическата) епископска конференция в Турция, Негово Светейшество папа Франциск ще осъществи апостолска визита в Турция от 28 до 30 ноември, посещавайки Анкара и Истанбул”, са казва в съобщението на говорителя на Ватикана.

Първата спирка от визитата на Римския папа ще бъде турската столица, както беше и при посещенията на папа Йоан Павел II и Бенедикт ΧVI. В Анкара папата ще посети мавзолея на Ататюрк и ще се срещне с турския президент Ердоган и с министър-председателя Давутоглу, както и с министъра на религиозните дела.

Read more...
The administrator has disabled public write access.

Папа Франциск ще посети Турция 24 Окт 2014 14:24 #38282

 • arhimandrit Ioan
 • arhimandrit Ioan's Avatar
Някои откъси от текста на общото изявление на двете папи може да се прочетат в Апокалипсиса.....

Ще се признават един други, щото другите не ги признават... B)

Така започва преди години и раздаването на филмовата награда Оскар...никой в протестантска Америка тогава не признава еврейските филмови студия и те започват едни други да се хвалят, и така лека по лека успяват да убедят околните, колко са супер, и че като тях други нема...
Last Edit: 24 Окт 2014 14:26 by arhimandrit Ioan.
The administrator has disabled public write access.

Папа Франциск ще посети Турция 24 Окт 2014 22:27 #38290

 • kozhuharov
 • kozhuharov's Avatar
Не му е лесно на римския епископ (т. нар. папа) – хем да е държавен глава, хем да е църковен „глава.” В ролята си на първия трябва да се среща с президенти и министри (ама атеисти, мюсюлмани, будисти, или каквито и да са невярващи – няма значение), трябва да влиза в джамии и будистки храмове, трябва да се прегръща с кого ли не. А като църковен глава мисията му е да се опитва да „върне” в лоното на Църквата (според римокатолическото разбиране) онези, които по някаква причина са „излезли” от нея. Да, никак не му е лесно… А иначе – защо да не „присъства” по време на вечернята и сетне на литургията… интересно, какво ли „присъствие” ще да е това?
The administrator has disabled public write access.

Папа Франциск ще посети Турция 25 Окт 2014 00:07 #38295

 • ivan61
 • ivan61's Avatar
Всъщост протестанска Америка и Оскарите са далеч едни от други .

А това че европейците хвалят Оскарите и ги признават като най-доброто създадено вече от много години ,не е по причина какво американците пишат и говорят а по причина ,че нищо по-добро не се е появило по екраните създадено в световните киностудии.

И когато някой ги обсъжда американците като супер его .....си има право ,но покрай това този някой да говори ,коментира и приема ,че знаете ли те американците са глупави е ....нелепо.
Не те не са!
И Микел Анджело Антониони е правил филм тук И София Лорен продължава да е The best от чуждестранните артисти.
Те приемат по-доброто .Не го хвалят много шумно .....,но правят всичко възможно да го доведат тук и използват .
Е това е тя Америка ......и останалият свят от Япония до Англия се равнява с тях за сега!

А за папа Бенедикт не може да се говори така след като при посещението му в Бразилия милиони се стекоха да го посрещнат!!!
The administrator has disabled public write access.

Папа Франциск ще посети Турция 25 Окт 2014 00:12 #38296

 • ivan61
 • ivan61's Avatar
..."Не му е лесно на римския епископ (т. нар. папа) – хем да е държавен глава, хем да е църковен „глава.” В ролята си на първия трябва да се среща с президенти и министри..."


И си е вярно това ...но той папата има Ватикана и около 2 милиарда католици зад него.
А какво да каже Вселенският .Нито държава, нито .....
The administrator has disabled public write access.

Папа Франциск ще посети Турция 25 Окт 2014 07:48 #38297

 • despotis
 • despotis's Avatar
Вселенският Патриарх има Бога, св. Богородица и Църквата. Престолът му е изобличение за масовата, измеримата със статистика, християнска култура. И трима християни да останат в Цариград, Патриархът е свидетелството за търпение и Божията милост.
Интересно е: Какво ли прави на Богослужение Путин и некои от безбожническите му съработници - националисти.
The administrator has disabled public write access.

Папа Франциск ще посети Турция 25 Окт 2014 09:47 #38299

 • kozhuharov
 • kozhuharov's Avatar
Казвам, че не му е лесно на римския епископ, тъй като църковната история ясно ни посочва, че е много трудно да съчетаеш светската с духовната власт. Разбираме, че като епископ, папата трябва да обладава преди всичко духовна власт (както православният епископ е обладател на духовна власт), но като глава на Ватикана той е натоварен с административните функции на държавен глава и иска-не-иска – ходи при когото трябва да ходи (щото политиката му налага) и се прегръща с когото трябва (щото политиката му го налага). Иначе като епископ и глава на християнската община с най-голям брой християни в света (само че римокатолиците са 1.2 милиарда, а не 2 милиарда), то е ясно, че цяла Бразилия ще се стече да го посрещне – но „цяла” Бразилия означава католиците, сигурно е, че протестантите и православните (доколкото ги има там) не са се стекли на площада.

Правилно казва despotis: и трима верни (в смисъл истински вярващи) християни да останат на едно място, то Христос е сред тях и там е Църквата. Не е важно колко последователи има папата и дори Вселенския Патриарх – важно е колко от тях истински вярват в Христос и изпълняват Неговата воля. От 2.2 милиарда човека, определящи себе си като християни, приблизително 1.52 милиарда ходят на църква, веднъж или повече пъти на година (от тях 1.1 милиарда католици), от тях приблизително 630 милиона водят редовен църковен живот (всяка неделя са на служба, причестяват се редовно и по един или друг начин се опитват да живеят в Църквата), а от тези 630 милиона колко действително живеят в Христа – един Бог знае. За да съм още по-прям, ще посоча, че от 279 милиона православни по света, еди колко си ходят на църква (веднъж или повече пъти годишно), еди колко си са редовни членове на енориите си и се опитват да живеят църковен живот, а колко от тях наистина познават Христос и са Го приели в себе си – един Бог знае.

А че останалият свят, от Япония до Англия се равнява по американците – това, разбира се, просто не е вярно.
The administrator has disabled public write access.

Папа Франциск ще посети Турция 26 Окт 2014 20:28 #38306

 • Иван
 • Иван's Avatar
:evil: На снимката са си ЛИКА-ПРИЛИКА!Двама продали се на ДЯВОЛА!!! :evil: Няма какво да ги коментирам!Всичко става както го пише в "Откровението"!И в гл.12 в"Книга на Пророк Данийла"с.10,11 и 12!:"Мнозина ще се очистят,избелят и ще бъдат оплавени в искушение;а нечестивите ще постъпят нечестиво,и няма да разбере това никой от нечестивите,а мъдрите ще разберат. :evil: От времето,когато се прекрати всекидневната жертва и се постави мерзостта и запустението,ще минат хиляда двеста и деветдесет дена. :evil: Блажен,който очаква и достигне хиляда триста трийсет и пет дена. :evil: Съберете сега двете числа и извадете 595,годината в която е сринат храма на Соломон в Ерусалим и ще получите годината на КРАЯ на ВРЕМЕНАТА!!! :woohoo: :woohoo: :woohoo: "Приятно"РАЗМИШЛЕНИЕ!!!УНИКАЛНА СНИМКА-Последния папа и "Вселенски" "патриарх" на НИЩОТО -ИКУМЕНИСТ и МАСОН!!! :sick: А дали има "ПРАВОТО" да служи с римския епископ,вижте ПРАВИЛАТА от СЪБОРИТЕ!!! :lol:
Last Edit: 26 Окт 2014 20:31 by Иван. Reason: допълнение
The administrator has disabled public write access.

Папа Франциск ще посети Турция 27 Окт 2014 13:44 #38311

 • kozhuharov
 • kozhuharov's Avatar
E, браво на Иван!!! Добре, че от известно време насам протестанти и сектанти престанаха да гадаят кога точно да очакваме „края на времената,” защото се бях зачудил какво стана с гаданията им след 2012 година. Та те престанаха, но на православна почва сега си имаме още един гадател… Не се ли сеща Иван, че предсказването на „края на времената” е дейност на някои вярващи (при това някои от тях са искрено вярващи в Христа!), която дейност стои твърде далеч от православието…. не чете ли Иван светите отци и евангелието? Няма и две години, откакто шумно се проповядваше в края на 2012 г. за „края на времената”, е сега Иван ни убеждава, че през 2030 година (според неговите изчисления: 1290+1335-595) вярваме-не-вярваме – ще видим този „край”? Струва ми се, че Иван трябва да се запознае по-добре със светоотеческото наследство що се отнася до края на времената, да погледне православните исагогични изследвания на Стария Завет (и особено тълкуванията на кн. Даниил и кн. 1 Макавейска), събитията около Антиох Епифан – и въобще събития между 145 и 148 година, а също така да отчете 1260-те дни, упоменавани в кн. Откровение, да погледне православната „Толковая Библия” за кн. Даниил, стр. 75-77, и тогава отново да се върне към 12 глава на кн. Даниил (където, впрочем, е добре да разсъди и върху стих 7-ми – относно „свършека на времето и времената и полувремето”) и отново да се опита да умува дали 2030 година е годината на „края на времената.”

Всеки от четящите тук разбира ревността на Иван за чистотата на православната вяра, и в тази ревност няма нищо лошо, стига тя да не излиза извън учението и практиката на православната църква. От писаното от него по-горе човек може да съди, че с нещо той като че ли е излязъл от разбирането на православието за тълкуванията на „края на времената” и като сектантите той също се опитва да ни посочи дори конкретната година. Е, то бива ревност, но чак пък толкова…..!
The administrator has disabled public write access.

Папа Франциск ще посети Турция 28 Окт 2014 08:23 #38315

 • Иван
 • Иван's Avatar
:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Last Edit: 28 Окт 2014 18:14 by Иван. Reason: корекция
The administrator has disabled public write access.

Папа Франциск ще посети Турция 28 Окт 2014 16:05 #38318

 • kozhuharov
 • kozhuharov's Avatar
Първата ми реакция на думите на Иван „приятно спане” щеше да бъде да му пожелая „приятно спасение”! Но сетне размислих и се отказах да пиша каквото и да било, защото тая в себе си надеждата, че дори и при този език, тон и отношение към другите хора (в случая към мен) Бог все пак вижда и ревността на Иван по Него и Неговата Църква и ще му прости грубостта и безцеремонното поведение тук във форума. Но щом като Иван счита, че има пророчески дар да ни каже кога ще бъде края на времената – е, тогава други вярващи, по-умни и по-духовни от мен, а не толкова глупави, заспали и с тесен кръгозор (както Иван ме описа) нека да поразсъдят заедно с него и да очакват датата. Бъдете (духовно) здрав и дерзайте, и Бог няма да остави дерзанието Ви без внимание!
The administrator has disabled public write access.

Папа Франциск ще посети Турция 29 Окт 2014 02:43 #38324

 • ivan61
 • ivan61's Avatar
Пък нека да ви разкажа тази историйка г-н Кожухаров.
Нашият свещеник Серафим провежда беседи обикновенно в сряда по домовете на хората.
Една вечер едининият от нашите еноряйши беше поканил млад мъж като този Иван.
За първи път на мен ми се случи да видя от близо такъв многознайко .
На всяко изречение на о.Серафим този започваше да цитира части от Ивангелието за да докаже ,че видите ли не е точно така и ние знаем по-добре от вас.
Наложи се да помолим гостенина да спре да прекъсва о.Серафим .
Дойде време за въпроси.Ние останалите тихо и кротко си мълчахме .Започна този млад човек да пита.....и много често сам да си отговаря .О Серафим или мълчеше или учтиво отговаряше ,че това не касае темата и не е негова работа да коментира св.Ивангелие.
На мен лично никой не ми бече казъл как да се държа .....а аз много обичам да питам и споря.И какво направих ?Просто подражавах на о.Серафим както и всички останали.
Това беше и поуката от нея вечер.Търпение .
Беседа всъщност нямаше .И се наложи о.Серафим да я повтори на следващата сряда.
The administrator has disabled public write access.

Папа Франциск ще посети Турция 29 Окт 2014 09:31 #38325

 • Иван
 • Иван's Avatar
ivan61 wrote:
Пък нека да ви разкажа тази историйка г-н Кожухаров.
Нашият свещеник Серафим провежда беседи обикновенно в сряда по домовете на хората.
Една вечер едининият от нашите еноряйши беше поканил млад мъж като този Иван.
За първи път на мен ми се случи да видя от близо такъв многознайко .
На всяко изречение на о.Серафим този започваше да цитира части от Ивангелието за да докаже ,че видите ли не е точно така и ние знаем по-добре от вас.
Наложи се да помолим гостенина да спре да прекъсва о.Серафим .
Дойде време за въпроси.Ние останалите тихо и кротко си мълчахме .Започна този млад човек да пита.....и много често сам да си отговаря .О Серафим или мълчеше или учтиво отговаряше ,че това не касае темата и не е негова работа да коментира св.Ивангелие.
На мен лично никой не ми бече казъл как да се държа .....а аз много обичам да питам и споря.И какво направих ?Просто подражавах на о.Серафим както и всички останали.
Това беше и поуката от нея вечер.Търпение .
Беседа всъщност нямаше .И се наложи о.Серафим да я повтори на следващата сряда.
:sick: :sick: Войната с НЕВЕЖЕСТВОТО е много трудна,да не кажа БЕЗМИСЛЕНА!!!Въпреки това те съветвам:Не се "захващай" с мен!Не знаеш ской си имаш "работа"!!!За разлика от теб ,аз поне съм НАЯСНО колко НЕ ЗНАМ!!!А ти и това не знаеш!Та не разбрах на "беседа" ли си бил, или на "ПРОПОВЕД"???Доколкото знам с моите "скромни" знания "БЕСЕДАТА" предполага ДВУСТРАНЕН диалог! :sick: :sick: :sick:Само споменаването на датата 31.12.2012г-,говори за дълбоко ЗОМБИРАНО НЕВЕЖЕСТВО!И за НАЙ-ЕЛЕМЕНТАРНО "мислене"!В главите на такива "индивиди" вилнее БИТОВИЗМА и СЕКУЛАТИВНОСТТА , а се ПРАВЯТ на "ДУХОВНИ"!Най-жалкото е ,че си "ВЕРВАТ"!Затова казвам ,че са "ЗАСПАЛИ"!"Събуждането", вярно е мъчителен процес за този който не го иска и с всички сили се противопоставя и търси причините ВЪН от себе си!Насила не става! Всичко зависи от "СВОБОДНАТА ВОЛЯ"! :woohoo: :woohoo: :woohoo:
Last Edit: 29 Окт 2014 09:55 by Иван. Reason: допълнение
The administrator has disabled public write access.

Папа Франциск ще посети Турция 29 Окт 2014 15:59 #38327

 • kozhuharov
 • kozhuharov's Avatar
„Търпение”, както Ivan61 пише, и смирение – мисля, че това е необходимо на Иван. Като виждам езика и тона му, пък и „пророческото” му богословстване, вече ми домилява за него и затова искам да го уверя, че ще се моля за него; сам Господ ни е заръчал да се молим един за друг. Искрено вярвам, че Бог чува сърдечната молитва и не я оставя без отговор. Същевременно се надявам, че Иван живее редовен църковен живот, редовно участва в богослуженията, изповядва се и се причестява (дано да има и духовен отец да го наставлява) и доколкото му позволяват силите се опитва да помага и на другите вярващи (ако не помага на невярващите). Отново ще кажа – дерзайте, Иване, и Бог няма да остави дръзновението Ви по Него и Неговата Църква!

А за да продължа темата за папата и посещенията му къде ли не по света, трябва да си кажем тук, че и наши епископи и митрополити на БПЦ ходят къде ли не, срещат се с римокатолици и протестанти и взаимно си правят реверанси….. Та да не се взираме само в двора на комшията, а да видим и какво става в нашата къща. Не казвам, че епископите ни не трябва да се срещат с инославни – напротив, диалог с инославните трябва да се провежда, но само казвам, че всичко трябва да се върши в рамките на православното разбиране за този диалог и за тези срещи, т.е. винаги право-славието (правилното славене на Бога) да е ръководител на мислите и делата ни.
Last Edit: 29 Окт 2014 16:00 by kozhuharov. Reason: Добавяне на една пропусната дума
The administrator has disabled public write access.

Папа Франциск ще посети Турция 31 Окт 2014 00:43 #38333

 • sedalen
 • sedalen's Avatar
Иван: Въпреки това те съветвам:Не се "захващай" с мен!Не знаеш ской си имаш "работа"!!!За разлика от теб ,аз поне съм НАЯСНО колко НЕ ЗНАМ!!!А ти и това не знаеш!

От горната фраза човек може да си направи извода, че Иван е не само незнаещ, но и агресивен и неграмотен. :dry:
The administrator has disabled public write access.

Папа Франциск ще посети Турция 31 Окт 2014 02:26 #38335

 • ivan61
 • ivan61's Avatar
А още ,че "замириса на барут"

Така де знанията се оказват наистина скромни.

...."Доколкото знам с моите "скромни" знания "БЕСЕДАТА" предполага ДВУСТРАНЕН диалог!.."

Аз казах -"Беседа всъщност нямаше .И се наложи о.Серафим да я повтори на следващата сряда."

Може би трябва да допълня все пак-Беседа нямаше защото имаше монолог от страна на гостенина, който си питаше и сам отговаряше а това не касаеше никого от нас и още по-малко темата на вечерта.
The administrator has disabled public write access.

Папа Франциск ще посети Турция 31 Окт 2014 05:41 #38336

 • ivan61
 • ivan61's Avatar
Ако и да се страхувам от много Божии творения по Неговото небе ,най-малко се стряскам и страхувам от човеци.
Моля се за вас Иван .Потърсете Господа .Той е милостив и прощава ....,но...говоря за ..истинският Господ а не "онзи" който вие си мислите ,че Е!
Last Edit: 31 Окт 2014 05:43 by ivan61. Reason: грешка
The administrator has disabled public write access.

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]