Мобилно меню

Welcome, Guest
Username: Password:

TOPIC: Жители на две села щели да протестират пред Старозагорска митрополия

Жители на две села щели да протестират пред Старозагорска митрополия 24 Окт 2014 09:51 #38279

66 bigЖителите на селата Обручище и Мъдрец от община Гълъбово щели да протестират в понеделник пред митрополията в Стара Загора, ако техните кметове не получат в рамките на тази седмица подписания от митрополит Галактион анекс към договор с Държавен фонд „Земеделие” за ремонт на църквите в двете села, съобщи за Българското национално радио кметът на Обручище Илия Марков.

Договорите за ремонт на храмовете са по 322 мярка от Програмата за развитие на селските райони и са на обща стойност около 1 милион и 200 хиляди лева.

Митрополит Галактион обаче твърди, че секретарят на митрополията отец Михаил Михайлов е подписал договорите още на 2 октомври 2013 г. Сега митрополитът отказва да подпише анексите към тях поради промяна в банковите сметки. Според кмета на Обручище от Старозагорска митрополия настояват парите за ремонта на църквите да постъпят в специалната банкова сметка „Църкви и манастири” на Старозагорска митрополия, открита в ДСК.

Поради проточилия се спор има опасност средствата по програмата да бъдат загубени и двете църкви да не бъдат ремонтирани. От друга страна има вече редица случаи на злоупотреби от фирми-изпълнители на проекти, които целят да усвоят възможно повече средства, но не и да изпълнят задачите си коректно. Това прави църковното ръководство по-строго към различни промени на договорените отношения, които фирмите обикновено правят с прословутите анекси към подписаните договори. От посочените по-горе данни за средствата се вижда, че това са твърде големи суми за ремонт на 2 селски храма.

Read more...
The administrator has disabled public write access.

Жители на две села щели да протестират пред Старозагорска митрополия 24 Окт 2014 14:17 #38280

  • arhimandrit Ioan
  • arhimandrit Ioan's Avatar
Който се върти около бурето с меда, рано или късно ще си оближе пръстите...
Сега е времето "митрополита" да им каже, че сребролюбието е в основовата на всяко зло...хе хе хе......
The administrator has disabled public write access.

Жители на две села щели да протестират пред Старозагорска митрополия 25 Окт 2014 09:48 #38300

  • dari
  • dari's Avatar
Само да подушат хиените "европейски пари", "ремонти" и "църковни имоти" нещата толкова загрубяват, че пускането на кръв между глутниците на клира и цивилните е неизбежно...
The administrator has disabled public write access.

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]