Мобилно меню

Welcome, Guest
Username: Password:

TOPIC: Властта

Властта 08 Окт 2014 11:26 #38207

Biz mosaic Christ „Давам ви власт да настъпвате на змии и скорпии и на всяка вражеска сила; и нищо няма да ви повреди” (Лука 10:19). Такава власт е дал Иисус Христос на Своите ученици – над силите на злото. Дал им е също и защита от силите на злото. Тази защита е осигурена тогава, когато дадената власт се употребява по волята на Този, Който я дава, т. е. Иисус превръща Своите ученици в Свои служители – служители на доброто, на правдата, на истината. Дава им тази власт, защото служението на Божията кауза може да се извършва само с Божия власт. Дава им и защитата Си, защото змиите, скорпиите и вражеските сили не са нито пасивни, нито слаби, нито безопасни.

Цитирам тези думи на Христос, защото в тях се съзира и нещо, което не е казано пряко – не ви давам власт да настъпвате на човеци, не ви давам власт да властвате над хората. Напротив – по отношение на хората съвсем друго ви заповядвам: „Знаете, че князете на народите господаруват над тях, и велможите властвуват върху им, между вас обаче няма да бъде тъй; но който иска между вас да бъде големец, нека ви бъде слуга; и който иска между вас да бъде пръв, нека ви бъде раб” (Мат. 20:25-27). И дава за пример, за мерило Самия Себе Си: „Както Син Човеческий не дойде, за да Му служат, но да послужи”. Поставя за мерило най-висшето и себеотрицателно служене – Своята кръстна смърт.

Read more...
The administrator has disabled public write access.

Властта 11 Окт 2014 01:47 #38208

  • sedalen
  • sedalen's Avatar
Ето как един човек, писател, който не е богослов, прадполагам по образование, но достатъчно културен и възпитан, може да бъде по-добър християнин отколкото самите "богослови"! И какво е нужно? Истинска вяря в Христа Спасителя и любов към Него и хората. Това е! Ако има правилно (църковно) мислене, вяра и любов, има правилния мироглед и преценка: към властта, живота и всичко останало. Бог да й помага!
The administrator has disabled public write access.

Властта 16 Окт 2014 06:30 #38242

  • ivan61
  • ivan61's Avatar
..."Ако има правилно (църковно) мислене, вяра и любов, има правилния мироглед и преценка: към властта, живота и всичко останало. Бог да й помага!..."
А изобщо има ли нужда от това да мислим па макар и църковно ?
..." Учителю, коя заповед е най-голяма в закона?
А Иисус му отговори: възлюби Господа, Бога твоего, с всичкото си сърце, и с всичката си душа, и с всичкия си разум: тази е първа и най-голяма заповед;
а втора, подобна ней, е: възлюби ближния си като себе си;на тия две заповеди се крепи целият закон и пророците.
Матай 22:36-40
The administrator has disabled public write access.

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]