Мобилно меню

Welcome, Guest
Username: Password:

TOPIC: Патриарх Неофит получи нотариалния акт за „Св. Александър Невски”

Патриарх Неофит получи нотариалния акт за „Св. Александър Невски” 08 Окт 2014 15:11 #38197

33333333Днес в „Гранитна зала” на Министерския съвет на тържествена церемония Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит получи нотариалния акт за собственост върху патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски”. На връчването присъстваха президентът Росен Плевнелиев, представители на БПЦ в лицето на Тивериополския еп. Тихон, председател на църковното настоятелство на катедралата, Браницкия еп. Григорий, викарий на Софийския митрополит, главния секретар на Св. Синод архимандрит Герасим, ставроф. ик. Ангел Ангелов, протосингел на Софийска епархия, и членовете на служебното правителство.

„Въпросът за собствеността на храма намери логичното си решение благодарение на последователните усилия както от страна на служебното правителство, така и на Църквата. С този акт държава и Църква си подадоха ръка и демонстрираха пред българския народ, че с добронамерен диалог и със споделени усилия всеки въпрос може да намери своето решение”, каза министър-председателят проф. Георги Близнашки при връчването на документа. „Изключително съм удовлетворен и се надявам примерът, който даваме, да бъде последван, защото това е държавническо отношение към духовните устои на нашата нация”, подчерта проф. Близнашки.

В словото си при получаването на документа за собственост Негово Светейшество подчерта огромното значение на храм „Св. Александър Невски” за българите. Той „символизира националната ни историческа памет и православното християнско самосъзнание на българския народ”, каза той.

Read more...
The administrator has disabled public write access.

Патриарх Неофит получи нотариалния акт за „Св. Александър Невски” 09 Окт 2014 05:58 #38198

  • ivan61
  • ivan61's Avatar
Бог да Би благослови г-н Президент ,г-н Близнашки и всички от служебният кабинет спомогнали в това дело.
С този акт успяхте да "измиете срамът " от толкова предишни - демократични , много "народни " а и всички останали правителства от новата Бг история.
The administrator has disabled public write access.

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]