Мобилно меню

Welcome, Guest
Username: Password:

TOPIC: Местоблюстителят на Киевската катедра призова сепаратистите да сложат оръжие

Местоблюстителят на Киевската катедра призова сепаратистите да сложат оръжие 11 Юли 2014 23:03 #37727

Onuphrius BerezovskyМестоблюстителят на Киевската митрополитска катерда Черновицкият и Буковински митрополит Онуфрий призова участниците във въоръжения конфликт в Украйна да сложат оръжие, съобщава Интерфакс.

„Ситуацията в източна Украйна продължава да е напрегната. Във връзка с последните събития в региона се обръщам към всички, които незаконно държат в ръце оръжие, да го свалят и да прекратят кръвопролитието”, се казва в заявлението, което митрополит Онуфрий направи от името на Всеукраинския съвет на църквите, съобщава пресслужбата на УПЦ.

Съветът призова също да бъдат освободени всички заложници, включително и свещенослужителите и да се оказва всестранна помощ на всички пострадали във въоръжения конфликт.

„Отново подчертаваме заявената и по-рано от нас позиция, че териториалната цялост на Украйна, чиято независимост ни е дарувана от Бога, е ценност за нашия народ. Затова нямаме право да допускаме нейното разделяне, понеже това е грях пред Бога и пред бъдещите поколения на нашия народ”, се казва в документа.

Също така в обръщението се осъжда дискриминацията на вярващите в Донецка и Луганска области, превземането на религиозни сгради и използването им във въоръжения конфликт, „независимо как се мотивира това”.

Read more...
The administrator has disabled public write access.

Местоблюстителят на Киевската катедра призова сепаратистите да сложат оръжие 12 Юли 2014 14:21 #37728

  • arhimandrit Ioan
  • arhimandrit Ioan's Avatar
Поредното Бла..бла..бла...

Сложат ги за два месеца да блюстят на свободната катедра и започват с политически инициативи, типа...вижте колко съм загрижен за украинския газ и тръбопровод.....

Наистина май трябваше католишко-нацистката клика да ги завладее без бой и да ги смачка така, че да се сетят от къде изгрява слънцето.....

Попска му работа....
The administrator has disabled public write access.

Местоблюстителят на Киевската катедра призова сепаратистите да сложат оръжие 13 Юли 2014 12:21 #37735

  • Zhelev
  • Zhelev's Avatar
  • Offline
  • Moderator
  • Posts: 217
  • Thank you received: 57
Правилният израз е "владишка му"! Да не сме несправедливи към свещениците!
The administrator has disabled public write access.

Местоблюстителят на Киевската катедра призова сепаратистите да сложат оръжие 13 Юли 2014 13:16 #37736

  • despotis
  • despotis's Avatar
Монашеска му работа! Не! Съветска му работа. Каква е разликата между католишко-нацистката клика и "православно" -комунистическата орда, която живее и крепне. Даже са първи в инициативите. На некои хора, свободата в Австрия им е повредила погледа и преценката.
Last Edit: 13 Юли 2014 13:17 by despotis.
The administrator has disabled public write access.

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]