Мобилно меню

Welcome, Guest
Username: Password:

TOPIC: Защо наградиха с църковен орден лидера на руските комунисти

Защо наградиха с църковен орден лидера на руските комунисти 09 Юли 2014 21:11 #37706

Picturee

Преди няколко дни Московският патриарх Кирил награди с църковен орден „Слава и чест” III степен несменяемия лидер на руските комунисти Генадий Зюганов. Наградата предизвика широк отзвук в руското общество. Партията на руските комунисти се смята за правоприемник на КПСС на територията на Руската федерация, което повдигна много въпроси, като как се съотнасят заслугите на идейния наследник на Ленин и Сталин с вече дългогодишната църковна кампания за увековечаване на паметта и канонизация на жертвите на болшевишките репресии. Патриарх Кирил награди Зюганов с думите: „Бидейки един от най-известните политици на съвременна Русия, вие се стремите... да защитавате традиционните морални ценности”. Излиза, че прословутите „духовни опори” и духовни ценности на Руската православна църква и Компартията вече са общи ли?

Read more...
The administrator has disabled public write access.

Защо наградиха с църковен орден лидера на руските комунисти 10 Юли 2014 04:52 #37707

  • ivan61
  • ivan61's Avatar
"...Мнозина руснаци, които наричат себе си вярващи, и днес възприемат по подобен начин православието - като интегрална част от националната култура...."
Т.е. както и в България реагират много хора от поколението на Тато/Т.Ж./

"...Епизодът с ордена показва не само дипломатическата гъвкавост на руските църковни дейци, но отразява и поразителната еклектика на нашия обществен живот. Затова наградите тук могат да си намират най-невероятни герои. ..."
Народът ни по този повод би напомнил поговорката за близостта на приятеля и врагът.

Ето сега на ход са нашенските комунисти или както се наричат те в момента.
The administrator has disabled public write access.

Защо наградиха с църковен орден лидера на руските комунисти 10 Юли 2014 20:39 #37713

  • despotis
  • despotis's Avatar
Съобщение от 51 г. от току приключилият Апостолски събор: След като апостолите издириха Каяфа, Симон-Петър го награди със Златен Кръст за заслуги към убийството и Кръстната смърт на Иисус Христос. Ей това руснаците са пълна католическа пародия от ХVІІІ век.
The administrator has disabled public write access.

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]