Мобилно меню

Welcome, Guest
Username: Password:

TOPIC: Почина свещ. Стоян Стоянов от Добрич

Почина свещ. Стоян Стоянов от Добрич 27 Юни 2014 13:42 #37587

Picture1hСлед тежко боледуване в ранните часове на 27 юни на 56-годишна възраст се престави в Господа иконом Стоян Стоянов, председател на църковното настоятелство на храм „Света Троица” гр. Добрич, съобщи Варненска митрополия. Иконом Стоян Стоянов беше епархийски съветник и дълги години архиерейски наместник на Добричка духовна околия. Преди повече от 10 години той основа и приют за бездомни хора и социална трапезария към духовния център в храма. Неговите събратя разказват, че до последния си ден в софийската болница „Св. Анна” е поддържал връзка с тях и се е грижел за текущите дела на поверената му енория.

Отец Стоян беше от онази голяма група свещеници в България, които бяха възпитани, насочени към Духовната семинария и Духовната академия от отец Георги Стоянов Пейчев от с. Жегларци, Добричко. Този о. Георги, който - слава Богу! - все още е жив, макар и немощен, благодарение на силната си вяра и преданост на Божията Църква като истински старозаветен патриарх стана физически и духовен баща, чичо и дядо на сигурно двайсетина свещеника на БПЦ из всички епархии, включително и в Страсбург. От него и племенникът му о. Стоян е получил първите си безценни уроци, които го направиха изряден свещенослужител, предан на Иисус Христос до сетния си миг. Добрите дела, които ще го следват и пред Божия престол, нямат изброяване. Сестрите и братята в Христос, получили неговите съвети, обич, духовна и материална подкрепа, няма никога да го забравят!

Бог да го прости и настани при Себе Си в Своето вечно царство!

Опелото ще се отслужи на 28 юни събота от 14:00 ч. в добричкия храм „Света Троица” от Варненския и Великопреславски митр. Йоан. Храмът ще бъде отворен през цялата нощ, за да може всеки, който желае, да се прости със свещеника. Свещеникът ще бъде погребан от южната страна на църквата, в която служеше, съобщи неговият събрат о. Велико.

За приюта за бездомни и социалната трапезария в Добрич вижте „Приютът към храм „Света Троица” в Добрич разширява стопанството си”.

{jcomments on}

Read more...
The administrator has disabled public write access.

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]