Мобилно меню

Welcome, Guest
Username: Password:

TOPIC: Митрополит Серафим с обръщение по случай Деня за борба с наркоманиите

Митрополит Серафим с обръщение по случай Деня за борба с наркоманиите 26 Юни 2014 21:02 #37583

 MG 8794По повод на Световния ден за борба с наркоманиите, 26 юни, Неврокопският митр. Серафим излезе със свое обръщение. В него се казва:

„Най-ценното, с което Бог е надарил човека, е свободата на волята, която му дава възможност свободно и самостоятелно да избере своя житейски път. Господ Иисус Христос, който е „пътят, и истината, и животът” (Иоан 14:6), като знае колко слаба и немощна е човешката природа, всячески се стреми да ни окуражи, напъти и помогне в този наш избор. Той ни призовава да познаем истината, защото: „истината ще ви направи свободни” (Иоан 8:32). Предупреждава ни, че „всеки, който прави грях, роб е на греха” (Иоан 8:34). Няма грях, който да не води до някаква степен на зависимост. Няма грях, който да не ни заробва. Няма грях, който да не ни отдалечава от Бога и нашите ближни. Ако съзнателно и доброволно се поддаваме на греха, то ние съзнателно и доброволно се отказваме от свободата, с която Бог ни е надарил.

Употребата на наркотични вещества поражда зависимост, която е истинско и реално духовно и телесно робство, от което страдат не само самите зависими, но и техните най-близки роднини и приятели. Тя е не само физически, но и духовен проблем, защото е тежък грях. Но грехът не е само на тези, които по някакви причини са се поддали и са станали зависими. По-голямата вина и отговорност е на онези, които работят за разпространението на тези наркотични вещества, с което допринасят за унищожаването на най-ценния и прекрасен Божи дар – живота!

Нека бъдем хора с будна гражданска съвест и да работим, според силите и възможностите си, за да ограничим разпространението на тези унищожаващи човека вещества. Да съдействаме със загриженост и любов на тези, които се борят да се освободят от погубващата ги зависимост, защото слаба е човешката воля и немощни са човешките сили. Но нашата надежда са думите на Христовия апостол: „Всичко мога чрез Иисуса Христа, Който ме укрепява” (Фил. 4:13). Да ги подкрепим и им дадем възможност за нов живот. Човек в своята борба никога не е сам. Христос – нашият Господ и Спасител, е редом с нас. Той ни окуражава. Той ни подкрепя. Той ни спасява!

Призоваваме в молитва Божията всемогъща десница да закриля и пази всички и най-вече младежите и децата на България, които са най-податливи на нападенията на врага на човешкото спасение”.

Read more...
The administrator has disabled public write access.

Митрополит Серафим с обръщение по случай Деня за борба с наркоманиите 27 Юни 2014 12:17 #37584

  • ОбСНВ Благоевград
  • ОбСНВ Благоевград's Avatar
Благодарим Ви, Ваше Високопреосвещенство!
The administrator has disabled public write access.

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]