Мобилно меню

Welcome, Guest
Username: Password:

TOPIC: Съобщение до медиите от Русенска митрополия

Съобщение до медиите от Русенска митрополия 20 Юни 2014 15:36 #37541

iconВъв връзка с някои манипулативни публикации и коментари на псевдожурналисти и „църковници”, относно назначения от Негово Високопреосвещенство Русенски митрополит Наум независим финансов одит в Русенската св. митрополия, имащ за цел да установи реалното финансово състояние на Русенска епархия към момента, Канцеларията на Русенската св. митрополия намира за необходимо да поясни:

Решението на Негово Високопреосвещенство Русенския митрополит Наум да назначи независим финансов одит на Русенската св. митрополия, съгласно чл. 81, т. 1 от Устава на БПЦ-БП, е продиктувано от множеството постъпили до него сигнали от страна на представители на местната гражданска власт и общественици за вероятни злоупотреби на длъжностни лица.

За хода на проверката и установените до момента факти Негово Високопреосвещенство Русенският митрополит Наум е информирал своевременно Негово Светейшество Българския патриарх Неофит.

След приключването на назначената проверка Негово Високопреосвещенство Русенският митрополит Наум ще предостави пълния доклад на одиторите на вниманието на Негово Светейшество Българския патриарх Неофит и Св. Синод.

Русенската св. митрополия, чрез компетентните органи и българската прокуратура, ще потърси отговорност от всеки дръзнал да оклевети Негово Високопреосвещенство Русенския митрополит Наум и подведомствената му канцелария на базата на лъжи, злонамерени изказвания и хули.

Read more...
The administrator has disabled public write access.

Съобщение до медиите от Русенска митрополия 20 Юни 2014 22:07 #37542

  • Bene Vobis
  • Bene Vobis's Avatar
Псевдожурналисти.
Псевдодуховници.
Псевдомитрополити.
Псевдорешения.
Псевдоцърква?
Last Edit: 20 Юни 2014 22:10 by Bene Vobis. Reason: така
The administrator has disabled public write access.

Съобщение до медиите от Русенска митрополия 21 Юни 2014 03:44 #37545

  • iwan
  • iwan's Avatar
Църквата няма как да е "псевдо" - Тя просто си е на Бога (част от Тялото и Кръвта Му)! А това, което ние правим в нея, винаги си е и ще си остава за наша сметка. Драги Bene Vobis, във Вашия стил - "псевдо" - "псевдо" се молим и вероятно затова "псевдо" ни и чуват... Колкото до конкретната тематика - последният абзац за търсенето на помощ от компетентни органи и прокуратура за всеки дръзнал... Меко казано ме втрещи! Моля сърдечно Всеподателя за вразумление на писалите тези невнятни слова! Които и да са - нека си препрочетат житието на св. Стефан с акцент върху последните му земни думи... Защото, очевидно, текстът на "Отче Наш" и Евангелските слова не им въздействат достатъчно...
The administrator has disabled public write access.

Съобщение до медиите от Русенска митрополия 21 Юни 2014 11:22 #37548

  • kozhuharov
  • kozhuharov's Avatar
Напълно подкрепям iwan: Църквата не може да бъде „псевдо,” нито пък някой от митрополията трябва да използва държавната власт (прав е iwan, че някой трябва да си припомни думите на св. Стефан); разбира се, когато някъде в държавата са налице престъпления или други деяния, описани в наказателния кодекс, тогава властта може да се намеси в делата на всяка организация, било тя светска, християнска, мюсюлманска или друга някаква.

Вземайки повод от думите на iwan, искам да допълня само това, че Църквата не е част от Тялото и Кръвта Господни, защото тя е Пълнота и Невеста Христова, поради това не може да бъде част от нещо. И разбира се, Църквата не е на Бога, в смисъл „само на Бога” (макар тя да е Божия Църква), а тя е богочовешка: тя е на Бога и на човеците, и едното не може да бъде мислено от другото при определянето на това що е Църква. И наистина, човешкият елемент в Църквата е този, за който понякога говорим като за „псевдо” – било духовници, било „обикновените” християни, било конкретни църковни дейности, за които си мислим, че са истински християнски и църковни, пък сетне се оказва, че са стояли далеч от християнството и от Църквата.
The administrator has disabled public write access.

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]