Мобилно меню

Welcome, Guest
Username: Password:

TOPIC: Архимандрит Симон става редовен игумен на Бачковския манастир

Архимандрит Симон става редовен игумен на Бачковския манастир 12 Юни 2014 15:34 #37509

Image 3834062 126Св. Синод на Българската православна църква в пълен състав продължава да решава административни въпроси, които се бяха натрупали с времето и чакаха своето решение. Така на днешното си заседание Синодът е взел решение досегашният изпълняващ длъжността игумен на Бачковската обител архимандрит Симон да бъде утвърден като редовен игумен и да продължи и занапред управлението на ставропигиалния манастир.

„В периода, в който след отстраняването на Агатоникийски еп. Борис архим. Симон пое ръководството на Бачковския манастир, той се прояви като грижовен стопанин и добър духовен ръководител на братството му, с което си спечели доверието Св. Синод”, се казва в съобщение от съответния отдел на БПЦ, което засега не е публикувано на синодния сайт.

Със своето поведение и с действията си през изминалите няколко месеца новоназначеният игумен е успял до голяма степен да възстанови доброто име на древната обител, която от векове е силен притегателен център за християни от страната и чужбина, търсещи духовна подкрепа и утеха под сводовете му и пред чудотворния образ на Пресвета Богородица – Бачковска.

Въдворяването на новия Бачковски игумен по решение на Св. Синод ще извърши Главният секретар на Синода, Русенският митр. Наум, на 22 юни.

Снимка: в-к „24 часа”

Read more...
The administrator has disabled public write access.

Архимандрит Симон става редовен игумен на Бачковския манастир 13 Юни 2014 12:31 #37510

  • Николов
  • Николов's Avatar
Тежък е кръста, но се носи леко с Божията милост. Да помага Бог и да благославя тази света обител за слава на Господа наш и полза на Христолюбивият български народ.
The administrator has disabled public write access.

Архимандрит Симон става редовен игумен на Бачковския манастир 15 Юни 2014 04:06 #37511

  • iwan
  • iwan's Avatar
Да дари Бог чрез Милостта Си напътствие, подкрепа и успех в делата на новия отец-игумен! Дано скоро видим отново този чудесен манастир като оазис на духовността, какъвто известно време като че ли не беше... На отец Симон лично сърдечно пожелавам мъдростта и търпението на св. Симеон Богоприимец и духовната ревност на св. ап. Симон Зилот!
The administrator has disabled public write access.

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]