Мобилно меню

Welcome, Guest
Username: Password:

TOPIC: Архиереите на Донбас призоваха за строг пост до Петдесетница

Архиереите на Донбас призоваха за строг пост до Петдесетница 04 Юни 2014 17:00 #37462

nАрхиереите на Донбас – митрополитите на Донецк Иларион и на Славянск Митрофан – благословиха своите клирици и всички вярващи да постят строго в дните до Петдесетница – от понеделник, 2 юни, до събота – 7 юни. Строгият пост ще е съпроводен с усилени покайни богослужения и молитви за мир и прекратяване на военното противопоставяне.

В обръщението на Донецкия митр. Иларион се казва: „Въпреки многобройните увещания на Църквата към страните в политическия конфликт, в нашия общ дом дойде войната. А заедно с нея се появиха убити и ранени, бежанци и хора без дом – болка и скръб за дълги години за много съотечественици. За съжаление всички страни в днешния конфликт смятат своите действия за правилни, но за вярващите хора ценностен ориентир е една Истина – нашият Господ Иисус Христос, Който е казал, че над всичко друго е любовта на Бога към човека, а на човека – към ближния. Затова Църквата няма право да подкрепя и не подкрепя никого в тази братоубийствена война. Няма да има Божие благословение за тези, които нарушават заповедта „Не убивай”, извършвайки Каиновия грях... Обръщам се към паството в Донбас: не унивайте и не се отчайвайте, не се поддавайте на многобройните провокации, усилете молитвата и поста, подкрепяйте се взаимно, пазете живота на своите деца, роднини и близки. Вярвам, че Бог ще чуе нашата съвместна молитва и мирът отново ще се възцари в нашия край”.

Read more...
The administrator has disabled public write access.

Архиереите на Донбас призоваха за строг пост до Петдесетница 05 Юни 2014 00:36 #37463

  • Николов
  • Николов's Avatar
Нека Бог изпрати мир на нашите православни братя.
The administrator has disabled public write access.

Архиереите на Донбас призоваха за строг пост до Петдесетница 05 Юни 2014 04:50 #37464

  • iwan
  • iwan's Avatar
Ако се замислим - нищо повече не се иска от нас - да се смирим (в поста), да се молим заедно с надежда (дори в отчаянието и негодуванието си) и сърдечно да желаем мир и любов за всички (без да търсим своето и човешката си правда). Думите и действията на архиереите ми звучат искрено и смислено. Вярвам, че Бог ще помогне!
The administrator has disabled public write access.

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]