Мобилно меню

Welcome, Guest
Username: Password:

TOPIC: Историческа среща на папа Франциск и Вселенския патриарх

Историческа среща на папа Франциск и Вселенския патриарх 25 Май 2014 23:32 #37400

655-402-papa-francisk-i-vartolomej-pyrviПара Франциск се срещна днес с Вселенския патриарх Вартоломей в Йерусалим, съобщава Франс прес. Срещата беше определена като историческа и се състоя в базиликата на Божи гроб.

Ръководителите на Римокатолическата и на Вселенската патриаршия (като старша сред православните църкви) подписаха и декларация, призоваваща за напредък в сближаването на двете църкви близо десет века след голямото разделение между тях.

Папата е на тридневното посещение в Близкия Изток, в което централно място заема срещата с Вселенския патриарх. По тази причина главата на Римокатолическата църква не взе участие в традиционните чествания на Деня на св. Кирил и Методий в Рим и отложи аудиенцията си с българските официални лица за края на месец май.

Преди 50 години се състоя историческатасреща на папа Павел VI с патриарх Атинагор, когато се положи началото на сближаването между двете църкви след отделянето на Западната църква от Източната 11 век.

Папа Франциск и патриарх Вартоломей подписаха обща декларация да продължат съвместния диалог, която потвърждава общите ценности на Римокатолическата и на Православната църква. „Нашата братска среща днес е нова и необходима стъпка в пътуването към единството... на една общност с легитимно разнообразие”, се казва в декларацията.

Read more...
The administrator has disabled public write access.

Историческа среща на папа Франциск и Вселенския патриарх 26 Май 2014 16:17 #37402

 • Иван
 • Иван's Avatar
:evil: Среща на Антихристи!!! :evil: :sick: Позволявам си да внеса някои пояснения и допълнения към репликата публикувана от мен.Първо от тези двамцата не очаквайте нищо добро! :sick: Второ ако смятате,че това ,което твърдя не е така направете справка в материал публикуван на 18 януари 2010г."Хроника на събитията от началото на 20 век касаещи Православната църква и отстъплението он нея"Линк към нея:http//dostoinoest.com/bg-Календарният въпрос. :woohoo: :woohoo: :woohoo: "Приятно" четене!!! :evil: :evil: :evil:
Last Edit: 29 Май 2014 21:52 by Иван. Reason: корекция
The administrator has disabled public write access.

Историческа среща на папа Франциск и Вселенския патриарх 26 Май 2014 18:39 #37404

 • Zhelev
 • Zhelev's Avatar
 • Offline
 • Moderator
 • Posts: 217
 • Thank you received: 57
Иване, всеки е свободен да изразява мнение. Но две неща не разбирам:
1) Ти по-православен ли си от светогорската монашеска общност, която почита и поменава патриарх Вартоломей като свой духовен отец и началник? Ако пък си на позициите на есфигменци, тогава си оттеглям въпроса.
2) Какво удоволствие ти доставя използването на емотикони, които не приличат на нищо православно?
The administrator has disabled public write access.

Историческа среща на папа Франциск и Вселенския патриарх 26 Май 2014 22:03 #37406

 • Иван
 • Иван's Avatar
Zhelev wrote:
Иване, всеки е свободен да изразява мнение. Но две неща не разбирам:
1) Ти по-православен ли си от светогорската монашеска общност, която почита и поменава патриарх Вартоломей като свой духовен отец и началник? Ако пък си на позициите на есфигменци, тогава си оттеглям въпроса.
2) Какво удоволствие ти доставя използването на емотикони, които не приличат на нищо православно?
Г-н Желев,писах на друго място за лицето Вартоломей и за това какво представлява и какво прави.За неговата отстъпническа дейност е писано много с цифри,факти,снимки и клипове.Ако желаете мога да сваля някои и да Ви ги пратя,но са на руски!Лицето Вартоломей е Г-н Никой,затова се чуди какви пиари да измисли,та да видим,че е още жив!Учудвам се ,че заемате такава позиция,след като съм сигурен,че много добре познавате и следите нещата на т.н. "Вселенска патриаршия"!Да,разбирам Ви ,след като бяхте "неофициален"представител като консултант на Патриарх Неофит в Истамбул!Т.н."Всеправославен събор" ,няма да реши нищо!Това което иска Вартоломей, Дядо Неофит няма да Го подпише!Да не говорим за Ерусалимската и Александрийската!Много добре знаете нещата,по добре от всички и недейте го увърта с такива въпроси!Моля Ви!За Неговите(на Вартоломей) "игри" и далавери с Атон е писано не на едно място и аз се учудвам,че се хващате на това,че Го споменавали на Литургиите!?Зилотите ,да не Го споменават,но това НЕ беше ИСТИНСКАТА причина с полиция да Ги влачат извън манастира им!Истинската причина е че не желаят да участвуват в далаверите на Вартоломей!Недейте смесва нещата!Та като започнахме,да Ви подсетя така от чисто любопитсво се поинтересувайте на бул."Егнатия" в Солун сградата на "макдоналд" чия е,какво има по етажите и какво има на най горните етажи!Много е любопитно и интересно!!!Истината е твърде нелицеприятна и за пред народа!Ами крайбрежието отдадено от Зограф на французите!?Върнаха ли го?Минаха ли 20 години!Рано или късно Истината излиза г-н Желев,за съжаление на някои!
Last Edit: 27 Май 2014 07:33 by Иван. Reason: допълнение
The administrator has disabled public write access.

Историческа среща на папа Франциск и Вселенския патриарх 29 Май 2014 21:50 #37431

 • Zhelev
 • Zhelev's Avatar
 • Offline
 • Moderator
 • Posts: 217
 • Thank you received: 57
Иване, много обвинения сипеш, а не знам откъде черпиш информацията, зад която заставаш, макар и с ник-нейма си, а не с имената си, както правя аз поне. Ако си чул нещо за някакви злоупотреби на Зографския манастир в стопанисването на имотите им в Солун или не знам на кое крайбрежие, най-добре иди и питай самия игумен, архим. Амвросий, той тия дни трябва да е в сградата на Зограф в София на Женския пазар. Така ще избегнеш някой и друг грях в клеветене на независимо кого. И в крайна сметка не мога да разбера какво общо може да има стопанисването на зографските имоти с някакви (както ти се изразяваш) далавери на Вартоломей. Вероятно не знаеш, че светогорските манастири са напълно автономни в делата си и не питат никого, кой имот как да стопанисват. Не съм човек, който премълчава грешките на владици и патрици, но все пак тези грешки трябва да са доказани, а не извлечени от Агенция ЕЖК ("една жена каза"). От друга страна, изказванията ти от типа на "Лицето Вартоломей е Г-н Никой" наистина ме карат да се замисля кой си и къде си? Или просто си обикновен хулител, който гледа да плюе, независимо накъде. Ех, колко е лесно да си анонимен! Но отговорността си винаги я носим пред Оня, Който знае, кой зад кой ник-нейм се крие.
Last Edit: 29 Май 2014 22:05 by Zhelev.
The administrator has disabled public write access.

Историческа среща на папа Франциск и Вселенския патриарх 29 Май 2014 22:39 #37432

 • Иван
 • Иван's Avatar
Zhelev wrote:
Иване, много обвинения сипеш, а не знам откъде черпиш информацията, зад която заставаш, макар и с ник-нейма си, а не с имената си, както правя аз поне. Ако си чул нещо за някакви злоупотреби на Зографския манастир в стопанисването на имотите им в Солун или не знам на кое крайбрежие, най-добре иди и питай самия игумен, архим. Амвросий, той тия дни трябва да е в сградата на Зограф в София на Женския пазар. Така ще избегнеш някой и друг грях в клеветене на независимо кого. И в крайна сметка не мога да разбера какво общо може да има стопанисването на зографските имоти с някакви (както ти се изразяваш) далавери на Вартоломей. Вероятно не знаеш, че светогорските манастири са напълно автономни в делата си и не питат никого, кой имот как да стопанисват. Не съм човек, който премълчава грешките на владици и патрици, но все пак тези грешки трябва да са доказани, а не извлечени от Агенция ЕЖК ("една жена каза"). От друга страна, изказванията ти от типа на "Лицето Вартоломей е Г-н Никой" наистина ме карат да се замисля кой си и къде си? Колко е лесно да си анонимен! Но отговорността си винаги я носим пред Оня, Който знае, кой зад кой ник-нейм се крие.
:woohoo: Г-н Желев ,не казвам нищо за злоупотреби!Говоря за КРИЕНЕ на Истината ,такава каквато е!Поне прочетете материала,който посочих по горе!Да,говоря за "лицето Вартоломей",защото този човек никога не може да ми бъде пример,камо ли "духовен" водач ,па макар и облечен в тези дрехи!Той е МАСОН и неговите интереси и действия са масонски и икуменистки!Трябва да умре ли за да се разбере ,че това е Истина!!!???Е,за Димитрий се разбра,като Го погребваха в закован ковчег!!! :blush: Колко пъти този "духовен водач" си служи с насилие?А угодническото поведение спрямо папата?-09.01.1993г.,баламандската уния-17-24.06.1993г.,26.06.1995г.базиликата"Сан Пиетро",защо светкавица удря купола на храма?Сигурно е "случайно"?Декември 1997г.и събитията след това в Есфигмен,Асизи 2002г.януари-какво търси Вартоломей там?На всичкото отгоре и в България се чудят как да угодят на папата(Йоан ПавелІІ)Връх на тези прояви на отстъпление е словото на тогавашният игумен на Рилския манастир еп. Йоан Драговитийски,който не се посвени и засрами пред чудотворните мощи на Св.преп.Иван Рилски да изрече богохулни слова:"Разделителните стени между нас не достигат небесата"и наричайки папата истински наследник на Петровия престол,носещ благословението на първовърховните апостоли. :lol: Да, от юридическа гледна,ако не можеш да докажеш нещо което и цял свят знае,че е така ,по добре не го казвай!Но в края на краищата има гледна точка и на Истината и Съвестта!Това ,което може да се скрие от хората,не остава скрито за Други над нас ,но невидими за нас! :oops:
Last Edit: 29 Май 2014 22:45 by Иван. Reason: корекция
The administrator has disabled public write access.

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]