Мобилно меню

Welcome, Guest
Username: Password:

TOPIC: 9 години Двери БГ

9 години Двери БГ 24 Май 2014 08:50 #37386

7899804166 0e2657f4c3_zНа 24 май сайтът Двери навършва 9 години от своето начало като медия за църковни новини и просвета. Вече 9 години Двери не само съществува, но и се развива. Погледнато реално, от бизнес-перспектива няма никаква логика в неговото битие. Един доброволен нефинансиран проект у нас е обречен. Това обаче е бизнес-перспективата. Църковната логика е друга. Църквата е алтернативата на света; в Христос човешката логика се губи. Двери беше създаден с идеята да дава църковната, алтернативната гледна точка на събитията у нас, която не се влияе от светски и бизнес интереси, от конюктура и  кариеризъм. В много случаи Двери се оказва единствената трибуна за позицията на „гладните и жадните за правда”. Затова си струват усилията Двери да го има. А тези усилия са не само на редакторите и техническия екип на сайта. Двери е уникална медия с това, че залага на сътрудничеството със своите читатели, които наравно участват в изграждането на сайта като отражение на нашата църковна действителност. Благодарение на съобщенията, писмата, обажданията, сигналите на наши сътрудници от цяла България и от различни части на света Двери предлага разнообразни новини, репортажи и материали, подобно на скъпоплатените медии. Но не само за екипа на сайта, а и за мнозина от читателите и почитателите Двери е не само медия, но и кауза. Кауза, която звучи просто на думи, но на дела се постига трудно: да се казва истината такава, каквато е, защото само истината ни прави свободни.

Затова Двери ще съществува, докато има потребност от подобно информационно пространство, докато има хора, които започват деня с новините и коментарите от сайта ни, а богословските текстове в него ги вълнуват толкова много, че променят живота им. В Деня на славянската писменост и на българската просвета и култура благодарим на всички вас, които четете Двери, за подкрепата и сътрудничеството ви!

Честит празник!

{jcomments on}

 

Read more...
The administrator has disabled public write access.

9 години Двери БГ 25 Май 2014 02:57 #37387

  • iwan
  • iwan's Avatar
Честит празник! Дерзайте! Има смисъл! На многая и благая лета!
The administrator has disabled public write access.

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]