Мобилно меню

Welcome, Guest
Username: Password:

TOPIC: Защо и кой?

Защо и кой? 16 Май 2014 12:17 #37315

ios-hackНе, не ме вълнува защо са хакнали сайта на БПЦ, на провокации не реагирам. Нито се вълнувам от въпроса кой точно стои зад атаката. Ако почнем да им се връзваме и да тръгваме по пътя на конфронтацията, ще стигнем до твърде грозни места, думи и гледки, ще паднем по-ниско, отколкото могат да го понесат душите ни, нека си запазим поне това, което сме си имали досега, нали? Имахме си спокойно и мирно съседство, имахме си и имаме добри цивилизовани отношения с мюсюлманите от нашата улица, град и село, не съм съгласен да отстъпваме назад от тия постижения. Те са плод на вековно трупана мъдрост и от двете страни.

Въпросите ми защо и кой са отправени съвсем прагматично към отговорните за поддържането на сайта. Кой администрира сайта, платена ли е длъжността, с каква система за управление на съдържанието работи и ако длъжността не е платена, а доброволческа, тези доброволци не намериха ли сили и време да реагират толкова време? Преди двайсет години, когато нямаше интернет, нямаше и „хакери”. Много ме е яд да се ползва тоя добър термин за такива недобри действия; хакерската култура е висока, за хакери като Лари Уол моралът е преди техниката и така трябва да бъде. Вандалите трябва да се назовават с термина кракери, те не заслужават титлата хакери, но медиите са наложили погрешната употреба на думата и няма измъкване от тая лоша слава. Новите времена носят непознати до днес проблеми.

Read more...
The administrator has disabled public write access.

Защо и кой? 16 Май 2014 12:35 #37316

 • Kosio
 • Kosio's Avatar
 • Offline
 • Administrator
 • Posts: 2255
 • Thank you received: 39
Сложи си на "network connections" - TCP/IP v4 - 8.8.8.8. за DNS и ще ти се оправи. DNS-ите са "шашава работа" - но за щастие повечето са настроени да не вярват на кеш, по-стар от 12 часа. До 1-2 денонощия ще се е изчистило във всички доставчици.

Иначе принципно си прав. Обаче... при доброволците проблема, че трябва да се научиш да разбираш и цениш труда им още повече, нещо което владиците трудно постигат. Самият доброволец трябва да проявява разсъдителност и поне той да цени времето си, защото може да доброволства и на други места, където да е по-полезен. Аз лично в момента бих помогнал на страницата на БПЦ през крив макарон - защото има проблем не само с техническата поддръжка, а със съдържанието. Просветителската кауза не е там, там са снимки на владици, в които да се оглеждат и да се радват на себе си.
"Hey you, dont help them to bury the light! Don't give in without a fight.”
Pink Floyd
Last Edit: 16 Май 2014 12:45 by Kosio.
The administrator has disabled public write access.

Защо и кой? 16 Май 2014 20:59 #37320

 • ivan61
 • ivan61's Avatar
И все в този дух става ясно защо хакерите след като декларират ,че нямат нищо против християните хакнаха този сайт.Разбирам че причината е лошото му стопанисване.....но резултата ,че е християнски -православен а не протестански сайт подсказва ,че има и религиозни мотиви срещу православната църква .Както и факта ,че супер новината бече разпространето толкова бързо от "услужливите " медиии.....поредната кофа с по..я

След като хакерите заявяват ,че основният им мотив са хулиганските прояви с/у джамия .....защо не хакнаха сайта на полицията например ???

Те знаят добре това ,но явно не могат да го направят ....или не искат,което е още по-лошо а и постигнаха целта си.
Резултат от цялата "дандания" е ,че се изписаха много повече критики срещу Българската Православна църква от колкото с/у полицията или хакерите.И май за сега това е първият опит на някой да помогне с оздравяването на сайта.

Само през тази година това май е вече 3-ти случай след ,който целукупния ни народа захластнат от поредната Топ новина разпространена от 'добре" информираните и платени български медии е готов да похули Православието .....НО.... винаги воден от много "благородни " мотиви .Точно това и се очаква от народа .Пропагандата продължава да работи безупречно .Не е важно как ние ви управляваме а как ги управляват вашите съседи.

Около 5% от българите истински вярват и посещават православните ни църкви........80% обаче участват в "хора" ,който хули Православието , Св.Синод,Патриарха,висшия и ниш клир ,че и миряните
The administrator has disabled public write access.

Защо и кой? 16 Май 2014 21:44 #37323

 • Kosio
 • Kosio's Avatar
 • Offline
 • Administrator
 • Posts: 2255
 • Thank you received: 39
ivan61 wrote:
След като хакерите заявяват ,че основният им мотив са хулиганските прояви с/у джамия .....защо не хакнаха сайта на полицията например ???
Правило номер 1 - хакваш каквото можеш, а не каквото искаш, след това убеждаваш всички, че точно това си искал. Сайтовете на полицията се поддържат от хора, които не подценяват сигурността.

Въпросът, който дискутираме в друга нишка е -турски хакери ли са наистина това, или е някой друг, който има полза от тази ситуация? dveri.bg/com...iew,topic/
Тук засега дискусията върви в друга посока и предлагам да се придържаме към нея - за аматьорството и доброволния труд.
Само през тази година това май е вече 3-ти случай след ,който целукупния ни народа захластнат от поредната Топ новина разпространена от 'добре" информираните и платени български медии е готов да похули Православието .....
Точно така. Добре информирани български медии. А знаете ли кой точно ги информира, над 100 от тях, още сутринта: направи го тъй наречения "пресцентър" на Св. Синод. Прочетете тук, пък да видим дали отново ще обвинявате медиите.... dveri.bg/com...w,article/
"Hey you, dont help them to bury the light! Don't give in without a fight.”
Pink Floyd
Last Edit: 16 Май 2014 21:48 by Kosio.
The administrator has disabled public write access.

Защо и кой? 17 Май 2014 20:05 #37340

 • ivan61
 • ivan61's Avatar
Благодаря
The administrator has disabled public write access.

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]