Мобилно меню

Welcome, Guest
Username: Password:

TOPIC: Почина архимандрит Августин от Троянския манастир

Почина архимандрит Августин от Троянския манастир 29 Апр 2014 16:08 #37111

augustВ ранния следобед днес, вторник, 29 април 2014 г., в спешното отделение на болницата в Троян е починал архимандрит Августин, брат на Троянския манастир. Днес по обяд му е прилошало на автобусната спирка пред манастира и веднага с линейка бил откаран в болницата в близкия град Троян, но там скоропостижно се е преставил в Господа. Заедно с монаха до болницата са отишли и двама служители от обителта, съобщиха за Двери от манастира.

Архимандрит Августин е роден като Васил Кирилов Здравков в Благоевград на 26 април 1952 г. Завършил Софийската духовна семинария „Св. Иван Рилски” на гара Черепиш и Духовната академия „Св. Климент Охридски” в София. Става монах в Бачковския манастир през 1981 г., а след това е пратен от Св. Синод на БПЦ на специализация в Ленинградската (сега отново Санктпетербургска) духовна академия, където придобива кандидатска (сега докторска) степен по богословие. Връща се в Бачковския манастир, но по-късно е изпратен на послушание в Преображенския и в Дряновския манастир, докато на 20 април 1992 г. преминава на послушание в Троянската св. обител, където остана 22 години до смъртта си на днешния ден. Успоредно с послушанията си на манастирски брат архимандрит Августин изпълняваше и задълженията на енорийски свещеник в близките села край манастира, тъй като в Троянска духовна околия има голям недостиг на свещеници.

Read more...
The administrator has disabled public write access.

Почина архимандрит Августин от Троянския манастир 29 Апр 2014 17:13 #37112

 • _refab
 • _refab's Avatar
Бог да го прости!

Не познавам този монах и не знам какъв е бил личния му живот. Почти съм убеден, обаче, че онова уродливо човече - "йеромонаха" Кирил, в психопатската си и почти психотична екзалтация, съчетана с липса на морал, би могло да наклевети когото и да е - така, просто за собствено удоволствие. За него - Кирил, вероятно е било перверзно наслаждение да пренася собствената си порочност върху другите и да им слага етикетите, отнасящи се до него.
А за ожесточените и примитивни братя свещеници пак бих отразил, че поради ниска осъзнатост и култура, и поради лимитираната си интелигентност, те от една страна "не знаят какво правят", а от друга: заслужиха, мисля, антипатията на всеки по-добродетелен и по-интелектуален човек, който имаше неприятното преживяване да ги слуша и гледа. За ортаците им - "националисти", просто не ми се пише, защото има основание преценките ми да са прекалено крайни.
Last Edit: 29 Апр 2014 19:46 by _refab.
The administrator has disabled public write access.

Почина архимандрит Августин от Троянския манастир 29 Апр 2014 23:16 #37114

 • refab
 • refab's Avatar
От "Фейсбук" за архим. Августин:

"Nikolai Kurtev‎Група против митрополит Николай да оглави Българската Православна Църква !
1 hr ·

Днес в болницата в град Троян почина свещено-архимандрит Августин!
Нарочения от Карбовски и кликата му "Баба ГУСИ"!
Познавах лично този монах и с ръка на сърце мога да се закълна ,че беше духовник достойно носещ расото на "воин" на Христа!
Бог да го прости и вечна му памет!
архимандрит Харитон

Ivelina Slavcheva Бог да го прости!и аз го про4етох в медиите и си спомних за репортажа на Карбовски и как човечеца се молеше да го оставят на мира и че е болен..любопитно ми е сега какъв ще бъде коментарът на Карбовски:(
1 hr · Like
Nikolai Kurtev Мартин ми БЕШЕ приятел!Няма да му простя че се хвана с един стареца а се уплаши от епископа Борис!
55 mins · Like
Nikolai Kurtev Ето ви нагледен пример на мерзост и "благоверие"!
54 mins · Like
Ivelina Slavcheva просто не бе това начина...достатъчно е сринато реномето на бълг.православна църква..силно се надявам цялата тази кампания да не е била причината за кончината на архимадрита:(

Nikolai Kurtev Дядо Августин беше човек с много чисто сърце.Това ,че не каза и една дума за да опровергае ругателите си е пример за подражание сред монасите.Опровергавайки ги, щеше да ги изоблечи в лъжа ,а това е един от смъртните грехове.
Предпочете собственото си "поругаване" пред това да ги направи недостойни за Божията милост!
Аз нямам неговите сили и чистота и ще кажа:
Нека да получите според "правдата си"!

Nikolai Kurtev Всички в тази група ме познавате!Знаете че никога не съм толерирал педерастията в БПЦ!Има я сред всики нива и зная всеки един педераст на Църквата!
Но АРХИМАНДРИТ АВГУСТИН не беше сред тях!
45 mins · Like · 1
Данаил Антонов Бог да го прости !
25 mins · Like"

П.п. Интересен и правдив етюд тук е коментарът за дегенерата и емоционален "вампир" Карбовски!
Last Edit: 29 Апр 2014 23:18 by refab.
The administrator has disabled public write access.

Почина архимандрит Августин от Троянския манастир 30 Апр 2014 01:35 #37115

 • iwan
 • iwan's Avatar
Бог да прости всичките му волни и неволни прегрешения!
Бързи сме в яда си, резки в оценките си, а Християнското ни ближнолюбие - май съвсем го няма! Лесно упражняваме духовитостта и остроумието си на чуждите гърбове, а после се опитваме да лекуваме гузни съвести по същия начин... Този човек вече е при Бога - едва ли има каквато и да било нужда от нашите оценки - ценни биха били само искрените молитви за душата му (каквото и де е или не е сторил)...
The administrator has disabled public write access.

Почина архимандрит Августин от Троянския манастир 30 Апр 2014 10:34 #37116

 • sedalen
 • sedalen's Avatar
Е, сега братята от Сливен, Карбовски и националистите могат да бъдат доволни, че братството на Троянския манастир е намаляло с 1 "член". Да му мислят другите! Бог да прости о. Августин! :unsure:
Last Edit: 30 Апр 2014 10:35 by sedalen.
The administrator has disabled public write access.

Почина архимандрит Августин от Троянския манастир 30 Апр 2014 11:00 #37117

 • _refab
 • _refab's Avatar
iwan wrote:
.............Този човек вече е при Бога - едва ли има каквато и да било нужда от нашите оценки - ценни биха били само искрените молитви за душата му (каквото и де е или не е сторил)...

А замислял ли си се, дали не си топлохладен? Не пропагандираш ли тук някакъв вид неконструктивна пасивност, която като че ли обслужва само теб - така ти е удобно? Да не би при теб да става дума за вид депресивност - нещо, което би било по-добре от мътнодушие, всъщност?
По случая с "оценките" - ти да си чувал, че има нещо, което се нарича "памет" за един човек - в обществото, сред близките и роднините му! Не си чувал и "Вечна му памет"!?... А какво "пласираш" тук - нямал нужда, човекът от реабилитация, защото вече бил умрял!?? :angry: Ще го потвърдиш ли това нещо!?? :ohmy: :angry:

И за Ванга имаше подобна позиция и стил, като изрично подчертавам, че и в двата случая се оказва, че за теб истината (доколкото може да се научи) за тези две персони (а и изобщо?) - архим. Августин и Ванга, няма никакво значение!? И не само това, но имам чувството, че се и разпореждаш (при това перфидно - с пасивна агресия? и без да поемаш отговорност?) всички да следват твоята пасивно-депресивна (мътнодушна?) позиция? :ohmy:

П.п. Много въпросителни, много нещо, в този мой критичен коментар отправен към уважаемия голям и "топ" християнин iwan, който се осмелявам най-нахално (а всъщност, меко, въздържано! :unsure: :dry: ) да критикувам! :blush: :unsure: :) Ако iwan не беше правил особено изявление и по повод на коментари за Ванга, предполагам, че нямаше да реагирам така крайно, тук!
Last Edit: 30 Апр 2014 13:17 by _refab.
The administrator has disabled public write access.

Почина архимандрит Августин от Троянския манастир 01 Май 2014 01:42 #37130

 • iwan
 • iwan's Avatar
Драги _refab,

Ако снизходите към немощите ми да отделите въпросите, свързани с темата, от оценките Ви за моята незначителна и неинтересуваща никого персона - с радост ще споделя мнението си.
The administrator has disabled public write access.

Почина архимандрит Августин от Троянския манастир 01 Май 2014 09:39 #37131

 • _refab
 • _refab's Avatar
iwan wrote:
Драги _refab,

Ако снизходите към немощите ми да отделите въпросите, свързани с темата, от оценките Ви за моята незначителна и неинтересуваща никого персона - с радост ще споделя мнението си.

Добре, нека условно се разграничим от тенденцията (произтичаща, според мен от личността Ви), която като че ли давате напоследък, и която според мен - погрешно или не, има мирисен нюанс "попреминала" туршия, и да се спрем на ето това Ваше конкретно съждение, "свързано с темата": "Лесно упражняваме духовитостта и остроумието си на чуждите гърбове, а после се опитваме да лекуваме гузни съвести по същия начин... "

1.Кой упражнява тази "духовитост и остроумие на чужди гърбове"? Това е лесният въпрос, на който няма да имате затруднение да отговорите, предполагам.
2. Кой/кои лекува/т "гузни съвести по същия начин" (т.е. с "духовитост и остроумие")? Къде и как се случва това "лекуване с духовитост и остроумие на гузни съвести" в конкретния случай - с идеята за реабилитацията на реномето на архим. Августин, изразена (идеята) най-вече от негов събрат във "Фейсбук"?

Питам Ви, защото допускам, че зад този детайл, зад тезата Ви, която е основание за втория ми въпрос, се крие от една страна "мирисния нюанс на развалена туршия", а от друга отчетлив осъдителен, при това неверен, несправедлив и глуповато(?)-нелеп упрек към някой/някои!? Ха да видим, дали пък Вашето разсъждение за конкретното "лекуването на гузни съвести с остроумие и духовитост" не е парекселанс празнословие и несъответна заядливост!?
Last Edit: 01 Май 2014 10:03 by _refab.
The administrator has disabled public write access.

Почина архимандрит Августин от Троянския манастир 05 Май 2014 00:19 #37165

 • iwan
 • iwan's Avatar
надявам се, че не очаквате отговор... иначе - ще Ви разочаровам...
Last Edit: 05 Май 2014 00:35 by iwan.
The administrator has disabled public write access.

Почина архимандрит Августин от Троянския манастир 05 Май 2014 12:44 #37174

 • _refab
 • _refab's Avatar
iwan wrote:
надявам се, че не очаквате отговор... иначе - ще Ви разочаровам...

Но, чудя се, защо точно по този начин ме занимавате - мен и други хора, с Вашите "надежди", "отговори-неотговори" и т.н.!? :ohmy: :huh:

Ръсете си Вашите полумъдри, полуразсъдителни, според мен, полурелигиозни полусентенции. Стойте си в полу"святото", полуфарисейско необсъждане на "ванги" и т.н. Ще гледам да не се занимавам с Вашите пози, освен ако пак не заподозра или открия неоснователен и несправедлив Ваш опит за "затваряне на усти", и налагане на принудителна и недиференциряна пишман(?) "исихия".
Поздрав!
The administrator has disabled public write access.

Почина архимандрит Августин от Троянския манастир 05 Май 2014 14:40 #37176

 • Kosio
 • Kosio's Avatar
 • Offline
 • Administrator
 • Posts: 2255
 • Thank you received: 39
Какво става тук? Да включвам ли резачката? :-)
"Hey you, dont help them to bury the light! Don't give in without a fight.”
Pink Floyd
The administrator has disabled public write access.
The following user(s) said Thank You: iwan

Почина архимандрит Августин от Троянския манастир 05 Май 2014 16:04 #37177

 • _refab
 • _refab's Avatar
Kosio wrote:
Какво става тук? ..........:-)

:) А, нищо! Просто уважаемият набожен iwan и аз "се опитваме да си мием гузните съвести с духовитост и остроумие на чужд гръб", но аз малко поразплисквам наоколо, за разлика от iwan , който е много прибран в миенето! :ohmy: :) ;)

П.п. В коментара ми въвеждам парекселанс реклама, допълваща "продуктовото позициониране": "Спарки" е добра родна марка, макар и в плодотворно сътрудничество с Китай. Предлага добри и надеждни полупрофесионални и професионални уреди за обработка на дърво, желязо и др., на средни пазарни цени. ;)
The administrator has disabled public write access.

Почина архимандрит Августин от Троянския манастир 05 Май 2014 22:05 #37180

 • sedalen
 • sedalen's Avatar
"...се опитваме да си мием гузните съвести с духовитост и остроумие на чужд гръб..."

На чужд гръб или чужд ГРОБ? Я по-полека! :angry:
The administrator has disabled public write access.

Почина архимандрит Августин от Троянския манастир 05 Май 2014 23:49 #37181

 • Zhelev
 • Zhelev's Avatar
 • Offline
 • Moderator
 • Posts: 217
 • Thank you received: 57
lovechmedia....%B8%D1%80/ - това ако е вярно, наистина става дума за чужд гроб! Въдвореният с толкова надежди и публичност игумен наистина ли се е поддал на външния натиск? Просто не ми се мисли за Христовия пример с жената, хваната в прелюбодеяние...
The administrator has disabled public write access.

Почина архимандрит Августин от Троянския манастир 06 Май 2014 12:15 #37182

 • _refab
 • _refab's Avatar
Zhelev wrote:
lovechmedia....%B8%D1%80/ - това ако е вярно, наистина става дума за чужд гроб! Въдвореният с толкова надежди и публичност игумен наистина ли се е поддал на външния натиск? Просто не ми се мисли за Христовия пример с жената, хваната в прелюбодеяние...

Цитат от статията:

"„Ние вече сме призовавали Светия синод да се разграничи от публичните призиви към насилие“, казва Радослав Стоянов от БХК, който уточнява, че е външен на православната общност човек. „През 2012 година отец Евгени Янакиев от Сливен призова „всеки, който се счита християнин и българин“, да се противопостави „по всякакъв начин срещу гей парада“, като посочи, че „замерването с камъни е удачен вариант“. Стоянов твърди, че от организационния комитет на София Прайд още тогава са поискали Светия Синод да се разграничи от изказването. „До ден днешен не са направили това, което е шокиращо“, казва още правозащитникът"

Проблемът е повече в синода, в патриарха и в българското общество като цяло, и по-малко в Сионий!
The administrator has disabled public write access.

Почина архимандрит Августин от Троянския манастир 06 Май 2014 22:51 #37183

 • _refab
 • _refab's Avatar
Случайно попаднах на описание на книга, която не съм чел, и която, оказва се, е изчерпана. Един от обсъжданите в нея аргументи е посочен така:

"Мишел Доре и Симон Лажьонес анализират начина, по който заклеймяването на човек като хомосексуален афектира върху личността и поведението и показват, че онези, които са хетеросексуални, но ги подозират, че са хомосексуални, са в рисковата група на самоубийците. "

За по-бавно загряващите и за новочетящи ще обърна внимание, че от поведението на част от "православните" (сложил съм кавички!) - миряни и свещеници, може да се предположи, че в манталитета им едва ли се вмества разбирането и за такъв феномен като отбелязания по-горе в черно. Това се подразбира напр. от стила и методите на печално известните братя - националистически жреци, от Сливен, публично набелязали за хомосексуални някои духовници, при това без(?) да имат идеята за разграничаване не "действащи" и "недействащи" такива. (Апропо, сега се сещам: по-големият - Силвестър, не беше ли действен ревнител за това епископа Борис да стане митрополит? Ще ми отговори ли някой?)

www.books.bg...00000.html

Ето извадките от книгата, цитирани на едно място, които насочиха вниманието ми към книгата:

".. От четвърти до осми клас момчетата ми викаха "педал". Биеха ме и ме наричаха с всевъзможни имена, блъскаха ме, удряха ме с юмруци, защото съм бил педал и по-специално едно момче. Нямах късмет, понеже той винаги беше в часовете, които и аз посещавах. Сутрин се събуждах и плачех, защото не исках да ходя на училище. Майка ми не разбираше, но нима можех да й обясня? В края на гимназията, когато ме питаха : "Защо си нямаш приятелка?", аз отговарях: "Защото предпочитам да завърша учението си, да събера повече пари преди да мисля за приятелки и обвързване". Бях намерил начин да избягвам истината за себи си, защото исках да бъда оставен на мира. ...
Силвен

... Ужасни неща се случваха всеки ден, като например да бъда блъснат в храната "случайно". Да ме препънат така, че да падна с подноса си и цялата кафетерия избухваше в смях. Почти бях свикнал с всичко това. Но седмица преди опита ми за самоубийство бях жертва на нещо прекалено насилствено. В края на следобеда бях отишъл в читалнята - голяма зала с около сто чина. Нямаше много ученици, а отговорникът бе седнал с лице към стаята и разговаряше с някои от тях. Дойде и един учител. Четири момчета влязоха през задната врата и започнаха да ме бият. Ритаха ме и ме наричаха "педал". Никой - нито отговорникът, нито учителят, нито някой от учениците се намесиха или сториха нещо. След тази случка бях вече убеден, че съм повече от нищо, просто педал и си заслужавам всичко. Не смеех да кажа на родителите си какво се бе случило, защото се срамувах от причината за този тормоз. ...
Хилер


... Правех много лоши неща и многократно бях отстраняван от училище. Никога всъщност не съм бил агресивен и див, просто това беше образ, който се опитвах да изградя, за да избегна тормоза. Когато си твърд и груб, няма да те заподозрат, че си педал. ...


... Когато медицинската сестра ни говореше за хомосексуалността, всички започнаха да се смеят. Аз също се смеех с другите, защото не исках да ме подозират, че съм различен. ...
Силвен"

Мисля, че подобни теми и текстови са необходими и полезни за развитие и усъвъшенстване на религиозността на миряни и свещеници, за повишаване на образоваността и културата им, както и за култивиране на повече човещина във всички нас! Сега, когато правя този коментар, темата има 678 прочита. Ще ми е интересно да разбера колко религиозни хора,влизащи в сайта, ще имат добрата възможност да прочетат за отбелязана проблематика. Донякъде тази публикация - на коментара ми, е и в памет на монаха Августин, независимо дали е бил хетеросексуален, набеден за хомосексуален, или хомосексуален - "реализиран" или не, като такъв!
_
Last Edit: 06 Май 2014 23:05 by _refab.
The administrator has disabled public write access.

Почина архимандрит Августин от Троянския манастир 07 Май 2014 00:30 #37184

 • sedalen
 • sedalen's Avatar
Очевидно мачовщината става стил на поведение в нашата църква. Дори май се харесва и толерира?! Православен национализъм или фашизъм, както ви харесва. Това ако не е (сливенска) чалга, тури му пепел! Тези двама братя трябва да си свалят кръстовете от гърдите и да се покаят за убийството, в което участваха. Това християнство ли е? Къде са го научили това християнство? Да живеят хетеросексуалните монаси! Другите да мрат! Невиждан цинизъм, и то от духовен надзорник, пардон, "хетородуховен". Обвиниха публично епископ, което е наказуемо от каноните. Сега пък участваха в убийство, което пък е наказуемо от законите... а пък този сливенски владика има ли го изобщо и дали е с всичкия си, та търпи подобни неща? Той позволявал ли е на тези двама братя да се размотават по телевизии, да плещят глупости и да ръсят заплахи, да ходят по ставропигии и да заплашват монаси? Що за чалга поведение? Явно Синода трябва да се занимае по-внимателно с този казус и да се произнесе, щом владиката на Сливен очевидно не смее или не може. Нали все пак се отнася за ставропигия?! :huh:
The administrator has disabled public write access.

Почина архимандрит Августин от Троянския манастир 07 Май 2014 09:58 #37185

 • dona070566
 • dona070566's Avatar
Коя ли ще е следващата жертва на псевдо-православните?! Кого ли ще нарочат
да набедят, за да пострада БПЦ? Един режисиран скандал. Хиената Карбовски обича мърша. Не съм гледала прословутия порно -клип, но и да го видя- няма да повярвам. Убедена съм, че ако е имало някакви сцени - "актьорът" е бил умишлено надрусан от тези, които са го снимали. Противното - няма грам логика. След това - изнудване със снимки и т.н. Нека този - който е снимал, да обясни присъствието си на оргията в предаването на Хиената и да посочи кой му плаща за това.
Самата смърт на монаха Августин е доказателство за неговата чистота. Предполагам, че това "прилошаване" е инфаркт. Сърцето му не е могло да понесе отвратителния скеч в шоуто на Слави Трифонов , където го представяха като лигава проститутка с расо и жартиери. Мисля , че това беше най- силният удар срещу човека. И на мен ми призля , докато го гледах с отвращение, за да видя докъде ще атакуват. Шоуто беше вечерта на 28 април, а на 29 април отец Августин умря.
Разбира се каквото и да се "дрънка" в момента, е ясно, че обществото уби един човек.
Апелирам хората с чиста съвест, да не се поддават на такива щуротии като разяждащи "киселинни" думи, а да атакуват на момента хиените. Когато те преследва хиена и си до нивото й , за да я разкараш- трябва да покажеш, че си по - висок. ЧОВЕЦИ, пазете се от хората!
The administrator has disabled public write access.

Почина архимандрит Августин от Троянския манастир 07 Май 2014 10:13 #37186

 • _refab
 • _refab's Avatar
dona070566 wrote:
................... Не съм гледала прословутия порно -клип, но и да го видя- няма да повярвам...........

За какъв порно-клип става дума? Аз знам само за един - онзи - класическия, с епископа Борис. Другото, което е в интернет, е материала с лигавите перверзности на бившия вече, йеромонах Кирил. Не знам за други клипове.
А Слави Трифонов е с някаква трагична и долнопробна, едновременно, склонност към дегенеративност, която е съществена част от изявите му. Той има, мисбя аз, отчетлива необходимост да се "потапя" в гнусни и пошли работи, защото в не малка степен те са част от неговото несъзнавано. Давайки "живот" на тези пошлости и гнусотии в "шоуто" си, пак несъзнавано той се опитва чрез обективацията* им да ги изчиства (отчуждава) от своята грешна/греховна същност...

*"Всяка обективация е форма на отчуждение." (Сартр)

П.п. В предишния ми коментар помолих някой, ако знае със сигурност дали о. Силвестър е бил активен емисар застъпник на епископа Борис за изборите, да го потвърди тук - в темата. Това е съществено, защото ако е истина, ще е много показателно за същността на този човек - Силвестър. Ако не е истина - че е бил емисар и застъпник на Борис, ще трябва да се извиня.
Last Edit: 07 Май 2014 10:37 by _refab.
The administrator has disabled public write access.

Почина архимандрит Августин от Троянския манастир 07 Май 2014 10:33 #37187

 • dona070566
 • dona070566's Avatar
След тъпия скеч в шоуто останах с впечатление, че клипът е с този монах. Моята неинформираност е умишлена. Не понасям "промивката на мозъци" с бълваща мръсотия от екрана, вестниците и всичко правоъгълно, с изключение на книгите. Но въпросите ми си остават- кой и защо е снимал. Да отговори за действията си.
The administrator has disabled public write access.

Почина архимандрит Августин от Троянския манастир 07 Май 2014 10:46 #37188

 • _refab
 • _refab's Avatar
dona070566 wrote:
След тъпия скеч в шоуто останах с впечатление, че клипът е с този монах. Моята неинформираност е умишлена. Не понасям "промивката на мозъци" с бълваща мръсотия от екрана, вестниците и всичко правоъгълно, с изключение на книгите. Но въпросите ми си остават- кой и защо е снимал. Да отговори за действията си.

Моля, нека не се размива темата в две насоки: да не се подвеждат хората да си мислят, че е имало някакви документални изобличителни материали за монаха Августин. Уважаемата Дона, изясни, че се е заблудила, т.е. не са известни компрометиращи материали за монаха Августин. Другата насока за размиване на темата, която трябва да не се поема сега, според мен, е за това - кой се е погрижил порно клипа на Борис да се публикува. Този въпрос също е актуален, но тук - в тази тема, е контрапродуктивен в момента.
The administrator has disabled public write access.

Почина архимандрит Августин от Троянския манастир 07 Май 2014 11:48 #37189

 • dona070566
 • dona070566's Avatar
Благодаря! Потърсих отговор на въпроса Ви, Рефаб. Само това открих за момента и не знам колко е достоверно.


"Към жалбата е приложена декларация от свещеник Станислав Друмев от Вълчи дол, който посочва, че от иконом Силвестър Янакиев от Сливенската епархия му е упражнен натиск да гласува за агатонийския епископ Борис."

www.varnautr...a_na_varna
The administrator has disabled public write access.

Почина архимандрит Августин от Троянския манастир 07 Май 2014 12:16 #37190

 • sedalen
 • sedalen's Avatar
А пък аз пак питам: Какво значение има дали един монах е хетеро или хомосексуален, щом е призован да не практикува своята сексуалност? Нали трябва да пребивава в "ангелски образ", както пише по книгите, които монасите четат? Да се заснемеш с телефона си как различни дами ти правят (не е мястото тук да казвам какво) не е ли по-съблазнително от това да те набеди едно хлапе, което може да ти е син, като гледам снимките, че си "хомо"? Дори и да си?! Някой да доказа, че човекът е навредил на някого? На братята от Сливен и на Карбовски май им беше удобно да вземат думите на едно педалче (Кичка) и да поведат борба с педерастите в църквата, по един слух и то от такъв човек... За дедо Боре колко доказателства излязоха, че е съблазнявал дами, които могат да му бъдат дъщери? За отец Августин не прочетох и едно?! Защо не нападнаха дедото да видим как щеше да им отвърне, а нападнаха един троянски монах, който нищо не отвърна? Защото знаеха, че няма да реагира! Защото е лесна жертва! "Разппни го, разпни го! Премахни го!"
Продължавам да си мисля, че става дума за евтина PR акция?! Бог да им е на помощ! :angry:
Last Edit: 07 Май 2014 12:18 by sedalen.
The administrator has disabled public write access.

Почина архимандрит Августин от Троянския манастир 07 Май 2014 14:06 #37191

 • _refab
 • _refab's Avatar
dona070566 wrote:
Благодаря! Потърсих отговор на въпроса Ви, Рефаб. Само това открих за момента и не знам колко е достоверно.


"Към жалбата е приложена декларация от свещеник Станислав Друмев от Вълчи дол, който посочва, че от иконом Силвестър Янакиев от Сливенската епархия му е упражнен натиск да гласува за агатонийския епископ Борис."

www.varnautr...a_na_varna

Благодаря и аз!

Ето, това вече е нещо съществено! Тук може би се случва да чете някой от хората, които са в близост до този свещеник - Силвестър Янакиев. Не е изключено и той самият, негови роднини и приятели също да влизат в сайта. Как биха се произнесли по този въпрос? Може да се формализират безочливо(?) и да кажат: "Но той не познаваше достатъчно епископа Борис (като "бизнесмен" и сатрап(?), и най-малкото изобщо не знаеше за порнографското му "подвижничество" (сексуално-"православна" тантрайога!?;)! )"! А какво би казал самият Силвестър? Как би се оправдал? :unsure:
Чудя се дали имат достатъчно достойнство - свещеническо и друго, тези хора: познати, приятели, роднини но силвестър Янакиев, той самият, а също и журналисти - от гнусния тип на Карбовски или не!?
Last Edit: 07 Май 2014 14:35 by _refab.
The administrator has disabled public write access.

Почина архимандрит Августин от Троянския манастир 07 Май 2014 20:32 #37195

 • Кръстев
 • Кръстев's Avatar
На дедо Сионий едва ли му се лесно! Пита се защо се е поддал на натиска - ами страх го е. И на него му спретнаха грозен скандал, заради който подаде оставка като ректор на СДСеминария. По-интересното е дали богохранимата Сливенска епархия има митрополит? Някой може ли да отговори на този въпрос?
The administrator has disabled public write access.

Почина архимандрит Августин от Троянския манастир 12 Май 2014 21:07 #37260

 • Православен
 • Православен's Avatar
Вероятно става въпрос за нелош човек, който са го уморили с нападки, огорчения и лошо отношение. Жалко.
The administrator has disabled public write access.

Почина архимандрит Августин от Троянския манастир 20 Май 2014 03:52 #37352

 • gresnik
 • gresnik's Avatar
ЗНАЕТЕ ЛИ КАКВО....,НО НЕ ЗНАЕТЕ ЗАЩОТО НЕ СТЕ МОНАСИ НИТО АРХИМАНДРИТИ НИКОЙ ОТ ВАС ЖУРНАЛИСТИТЕ-ПИСАТЕЛИ НА ТЕЗИ СТАТИИ И МЕДИИ НЕ СИ ЗАДАВАТЕ И ЗА СЕКУНДА ВЪПРОСА КАКВО Е ДА СИ МОНАХ-ЕПИСКОП ИЛИ АРХИМАНДРИТ КАКВА ОГРОМНА И МИЛИЯРДНА ДЕМОНСКА СЪПРОТИВА СТОИ ПРЕД ТЕЗИ МОНАШЕСКИ ДУШИЧКИ ,КОИТО ДЕМОНИ С ВЪРЛА ОМРАЗА ИСКАТ ДА СЪСИПЯТ ТЕХНИЯ ПРЕДАН С ЛЮБОВ В ГОСПОДА МОНАШЕСКИ ЖИВОТ ,ЗАЩО КАЗВАМ С ЛЮБОВ?ЗАЩОТО ЛЮБОВТА ИМ КЪМ БОГА ГИ Е ПОДТИКНАЛА ДА ПОСВЕТЯТ ЖИВОТА СИ НА НЕГО, И ПОСВЕЩАВАКИ СЕ НА БОГ И СЛУЖЕЙКИ ПРЕДАНО ОТ СЪРЦЕ ДЯВОЛСКИЯ ЗАВИСТНИК БЪРЗА ДА ОТНЕМЕ РАВНОАНГЕЛНИЯ МУ ЖИВОТ ДА ГО СЪСИПЕ И СВЛЕЧЕ ЖИВ В АДА КАТО НАСЪСКВА ВАС ЖУРНАЛИСТИТЕ И МЕДИИТЕ ДА ГИ ХАПЕТЕ И РАЗКЪСВАТЕ С ДУМИТЕ И ПОДИГРАВКИТЕ СИ ПО САЙТОВЕТЕ И ПО МЕДИИТЕ ! НИМА ТЕ НЕ СА ХОРА НИМА КАТО НОСЯТ РАСО НЕ СА ХОРА НИМА ТЕ СА БЕЗГРЕШНИ АКО НАС ХОРАТА НИ ИЗКУШАВАТ 33-РИ ДЕМОНА НА РАЗЛИЧНИ СЪБЛАЗНИ И ГРЕХОВЕ,ТО ТЯХ ГИ ИЗКУШАВАТ 303-ТРИ ЗАЩОТО ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА ЗА ДЕМОНИТЕ СА ЛЕСНА ПЛЯЧКА ЗА ПРИСВОЯВАНЕ НАЛИ СА СВЕТСКИ ХОРА, А МОНАСИТЕ ЗА ТЯХ СА НАЙ-ГОЛЯМАТА СЪПРОТИВА И ЦЕЛТА ИМ Е ДА ГИ СМАЖАТ И КОГАТО ЕДИН МОНАХ СЪГРЕШИ СТОРИ ГРЯХ КАКТО ГО СЪДИТЕ В ГРЯХ НА БЛУДСТВО АЗ ВИ ПИТАМ НИМА МОГАТ ДА СЕ ПРОТИВОПОСТАВЯТ НА ГРЕХЪТ НИЕ НА 33-ТРИ ДЕМОНА НЕМОЖЕМ ДА ИЗДАРЖИМ А ТЕ НА 303-ТРИ МОГАТ ЛИ ? ЦЕЛТА ИМ Е НА ЛУКАВИТЕ ГАДИНИ ДЕМОНИТЕ КОИТО СА В ПОДНЕБЕСНОТО ЦАРСВО Е ДА НЯМА МОНАСИ ЗАЩОТО ХОРАТА ВЗЕХА ДА СИ ПРИСВОЯВАТ БОЖИИТЕ ДЕЛА ТОЕСТ ДА СЪДЯТ А САМО ЕДИН Е СЪДИЯТА НЕ Е ЛИ САМО ЕДИН БЕЗ ГРЯХ НИМА ТОЗИ ЕДИН БЕЗ ГРЯХ Е С ИМЕТО МОНАХ АВГУСТИН НЕ, НЕ Е С ИМЕТО МОНАХ АВГУСТИН А С ИМЕТО ГОСПОД ИИСУС ХРИСТОС КОЙТО ЕДНИЧЪК Е БЕЗ ГРЯХ И САМО ТОЙ Е СЪДИЯТА И САМО ТОЙ ИМА ПРАВОТО ДА СЪДИ ЖИВИ И МЪРТВИ А НЕ ВИЕ ЖУРНАЛИСТИТЕ ,ЗАЩОТО ЗА ГЕШКАТА ИМА И ПРОШКА НИМА ДЕТЕТО КАТО ЯДОСА БАЩА СИ ТОЙ ГО ИЗОСТАВЯ НЕ НАЛИ ТОЙ ПОИСКВА ПРОШКА ОТ БАЩА СИ И БАЩА МУ МУ ПРОЩАВА И ПРОДЪЛЖАВА ДА СЕ ГРИЖИ ЗА НЕГО ЦЯЛ ЖИВОТ ТАКА И С МОНАХ АВГОСТИН НИМА АКО ТОЙ Е ИЗВЪРШИЛ ГРЯХ ПРЕД ЛИЦЕТО БОЖИЕ НИМА ТОЙ НЕ СЕ Е ПОКАЯЛ И БОГ НЕ МУ Е ПРОСТИЛ БОГ Е МНОГОМИЛОСТИВ И ДЪЛГОТЪРПЕЛИВ ТОЙ НЕ НИ СЕ ГНЕВИ ДОКРАЙ НИТО НИ СЕ ВЕЧНО СЪРДИ ,ЗА ГРЕШКАТА ИМА И ПРОШКА!НАРОДА СКУПЧЕН ОКОЛО БЛУДНИЦАТА ВСЕКИ С КАМЪК В РЪКА И ГОСПОД ЗАСТАНАЛ ДО НЕЯ КАКВО КАЗА НА НАРОДА КОЙТО ОТ ВАС НЯМА ГРЯХ ПРЪВ ДА ХВЪРЛИ КАМЪК ВЪРХУ НЕЯ ....И ТЕ КАКВО НАПРАВИХА ПОСРАМИХА СЕ ОТ ПОСТЪПКАТА СИ ОСТАВИХА КАМЪНИТЕ СИ НА ЗЕМЯТА И СЕ РАЗОТИДОХА И НИТО ЕДИН НЕ ПОНЕЧИ ДА ХВЪРЛИ КАМЪК ВЪРХУ Й ЗАЩОТО ВСЕКИ В НЕГО МОМЕНТ СИ ПРИПОМНИ КОЛКО Е ГРЕШЕН И НЕДОСТОЕН И СЕ СМИРИХА И СИ ОТИДОХА !СМИРЕТЕ СЕ ИМАЙТЕ СТРАХ БОЖИИ ЕЙ ХОРА БОЖИИ СЪЗДАНИЯ СТЕ НА СКРЪБНИЯ ЛИСТ КАЗВАТЕ БОГ ДА ГО УПОКОИ В ЦАРСТВОТО НЕБЕСНО А ПОСЛЕ ГОВОРИТЕ ЗЛОВОНИЯ ЗА ВЪЗНАСЯЩАТА МУ СЕ И ТОКУ ЩО ИЗЛЯЗЛА ОТ ТЯЛОТО ДУША ЗЛИ СЛОВА И ПОДИГАВКИ ЗА ДУШАТА МУ ВИЕ НЕ СТЕ МОНАСИ И НЯМА КАК ДА ЗНАЕТЕ КАКВА МЪКА Е ПРЕЖИВЯЛ ЗА ДА ЗАПАЗИ МОНАШЕСКИТЕ СИ ОБЕТИ И КОЛКО МУ Е БИЛО ТРУДНО НО С ЖЕЛАНИЕ И С ЛЮБОВ Е НОСИЛ КРЪСТАТ СИ КАТО МОНАХ ПРЕД БОГА !НЕ СМЕЙТЕ ДА СЕ ПОДИГРАВАТЕ И ДА СЪДИТЕ КАЗВАМ ВИ ГО С ЛЮБОВ МНОГО Е ОПАСНО ЗАСТАВАТЕ ДИРЕКТНО СРЕЩУ БОГ А КОЙТО ЗАСТАВА СРЕЩУ БОГ СТАВА ОПАСНО И МОЖЕ ДА СИ НАВЛЕЧЕТЕ БОЖИЯ ГНЯВ КОЙТО НЕ ВИ ГО ПОЖЕЛАВАМ ЗАЩОТО И ВИЕ СТЕ БОЖИИ СЪЗДАНИИЦА И ВИ ЖЕЛАЯ ДУШЕСПАСЕНИЕТО НА ВАШИТЕ ДУШИ МИР И ЛЮБОВ В БОГА!С БРАТСКА ЛЮБОВ АЗ НЕДОСТОЙНИЯ:с име грешник
The administrator has disabled public write access.

Почина архимандрит Августин от Троянския манастир 20 Май 2014 16:13 #37354

 • Православен
 • Православен's Avatar
Едно е сигурно - монашеското житие е свръхестествено житие. Може би хората до известна степен са свикнали с понятието "монах", но всъщност това е нещо необяснимо и практически невъзможно. Това са обети, които много много надхвърлят нормалните човешки възможности. Те са наистина невъзможни, ако Бог не действа, за да станат възможни. Те са и нелогични, безсмислени и ненужни, ако ги погледнем по човешки. А в същината си са велики.
Прав е авторът на горния коментар - не знаем какво е да си монах. Наистина е страшно, според мен. Като осъдени на смърт са тея хора. Защото да обичаш Бог в тоя свят е равносилно на смърт.
The administrator has disabled public write access.

Почина архимандрит Августин от Троянския манастир 21 Май 2014 04:53 #37358

 • Kosio
 • Kosio's Avatar
 • Offline
 • Administrator
 • Posts: 2255
 • Thank you received: 39
gresnik wrote:
ЗНАЕТЕ ЛИ КАКВО....,=
Знаете ли какво, ако обичате прочетете правилата на форума (бутончето с удивителна) и никога, но *НИКОГА* повече не крещете. Ако го направите още веднъж, край с участието Ви тук.
"Hey you, dont help them to bury the light! Don't give in without a fight.”
Pink Floyd
The administrator has disabled public write access.

Почина архимандрит Августин от Троянския манастир 28 Май 2014 13:55 #37423

 • gresnik
 • gresnik's Avatar
Kosio wrote:
gresnik wrote:
ЗНАЕТЕ ЛИ КАКВО....,=
Знаете ли какво, ако обичате прочетете правилата на форума (бутончето с удивителна) и никога, но *НИКОГА* повече не крещете. Ако го направите още веднъж, край с участието Ви тук.

Аз не съм крещял на никого,незнам за какво ми говорите всичко което е написано от моя страна е с най добри и изкренни чуства и незнам защо ми отправяте тези заплахи?
The administrator has disabled public write access.

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]