Мобилно меню

Welcome, Guest
Username: Password:

TOPIC: Митрополит Йосиф отслужи литургия на Въведение Богородично в параклиса на БФ/СУ

Митрополит Йосиф отслужи литургия на Въведение Богородично в параклиса на БФ/СУ 22 Ное 2013 17:38 #34911

006На Въведение Богородично, 21 ноември, по решение на Св. Синод и с благословението на Н. Св. Българския патриарх Неофит в параклиса "Св. Климент Охридски" на Богословския факултет на Софийския университет светата литургия отслужи митрополитът на САЩ, Канада и Австралия Йосиф. Възпитаник на тази школа, той с удоволствие идва и служи в нейния параклис, беседва със студенти и преподаватели. Така и на вчерашния празник митрополит Йосиф заедно с проф. протопрезвитер д-р Николай Шиваров, ефимерия свещ. Стефан Паликаров и доц. дякон д-р Иван Иванов отслужи литургията и проповядва след отпуста. Поради липса на студенти-певци песнопенията изпълни малък преподавателски хор, ръководен от новия преподавател по Църковно пеене Стоян Малинов. Накрая се причастиха със светите Тайни преподаватели, студенти и други богомолци.

Митрополитът в пространната си проповед посочи светостта и предаността на света Богородица на Божието дело за спасението на цялото човечество като светъл пример за всички учащи и учащи се в духовната школа. След това в деканата архиереят разговаря повече от два часа с преподаватели във факултета, избягвайки щекотливи църковни проблеми.

Read more...
The administrator has disabled public write access.

Митрополит Йосиф отслужи литургия на Въведение Богородично в параклиса на БФ/СУ 22 Ное 2013 20:53 #34912

  • Стефан Брадистилов
  • Стефан Брадистилов's Avatar
Блаженнопочившият Светейший Българския Патриарх Максим по кой прати Благословията? Бог да го благослови и да ни закриля!
The administrator has disabled public write access.

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]