Мобилно меню

Welcome, Guest
Username: Password:

TOPIC: Въпрос който ме вълнува

Въпрос който ме вълнува 07 Мар 2005 12:04 #5237

 • Elenna
 • Elenna's Avatar
Здравейте,
Вълнува ме въпросът за Убийството, в частност аборта. Приемам че аборта е убийство още от самото начало, искам да кажа, че съм съгласна с мнението за човека и ембриона, човека си е човек от самото начало. Обаче ако има здравословни препятствия, какво се прави тогава. Смисъл, ако забременея има вероятност да умра или бебето да умре или и двете да умрем, предпазването с медикаменти е един вид натравяне на организма а и не е 100% сигурен. Май няма метод, който да е 100%. Прекъсването на половия акт е унищожаване на мъжкото семе (същото важи и за презервативите), това не е ли в някакъв смисъ убийство на началото. Искам да кажа, че да се любим и да създаваме живот ни е дадено от Бог и имаме ли право да го възпрепятстваме, не убиваме ли по някакъв начин част от любовта между нас?
The administrator has disabled public write access.

Re: Въпрос който ме вълнува 07 Мар 2005 16:02 #5240

 • РРР
 • РРР's Avatar
Мисля, че за убийство може да се говори само когато има вече ембрион, тоест двете клетки са се сляли и са образували зародиш. Всичко останало не може да се третира като убийство.
Аз лично съм "за" използването на противозачатъчните средства, едно че чрез презервативите, например, днешното необуздано общество може да се предпази от доста болести. Освен това, тъй като сме достатъчно немощни да се въздържаме от секс и в брака, както и да гледаме по много деца, то противозачатъчните са един вид средство да упражним свободната си воля по отношение на раждането на определен брой деца. Както и да се спасим от страшния грях на аборта.
The administrator has disabled public write access.

Готов материал 07 Мар 2005 16:43 #5241

 • legion
 • legion's Avatar
 • Offline
 • User is blocked
 • Posts: 383
Когато трябва да се избира дали да загубим два живота или само един, смятам че няма какво толкова да се мисли. Избираме по-малкото зло и убиваме зародиша (обикновено такъв "конфликт на интереси" става след първия триместър), за да спасим поне майката. Разбира се индикациите за това трябва да са наистина абсолютни, поне по преценка на специалистите.

Колкото до контрацепцията, една статия има в осмия и в деветия брой на в-к "Светилник" (на .PDF).

Всякакви коментари и въпроси са добре дошли.
The administrator has disabled public write access.

Re: Въпрос който ме вълнува 08 Мар 2005 10:59 #5253

 • Elenna
 • Elenna's Avatar
Благодаря за отговорите, да наистина по някога човек трябва да избере по-малкото зло. Колкото до статиите, четох ги вече. После със съпруга ми доста поспорихме по темата. Най-вероятно много задълбавам в темата, но такава съм си по природа, оспорвам всичко до последно :)
The administrator has disabled public write access.

Re: Въпрос който ме вълнува 08 Мар 2005 15:19 #5268

 • Smilen
 • Smilen's Avatar
Все пак спермата не се състои от хора, а от полови клетки с 23 хромозома. Освен това, изливане на сперма може да стане и съвсем несъзнаелно - например по време на сън. Няма как това да е убиство.
The administrator has disabled public write access.

Re: Въпрос който ме вълнува 08 Мар 2005 15:25 #5270

 • Elenna
 • Elenna's Avatar
Е много си продуктивен на постинги днеска човече, Извинявай за фамилиарния тон , обаче ми е приятно да чета. Колкото до това за спермата имах нещо друго в предвид, а именно че при любов между двама души, които са едно в пълния смисъл (обичат се , семейство са и т.н.) това е като да не приемеш напълно любовта на този човек. Май съвсем се оплетох:)
The administrator has disabled public write access.

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]