Мобилно меню

Престъпно събрание в Духовната Семинария

  • Християн Мечков
  • Topic Author
  • Visitor
  • Visitor
17 Дек 2014 23:35 #38826 by Християн Мечков
Здравейте,

Пиша ви по повод на една голяма несправедливост, която се извършва спрямо наш брат, християнин.

Той е вече започнал 60-те години, но на тази възраст реши да започне да учи в Духовната Семинария „Св. Йоан Рилски“ в София. Успешно издържа изпита през лятото и бе приет като редовен ученик (паралелен курс).

Този брат обаче има цироза на черния дроб причинена от хепатит C. Поради това той често чувства слабост, гадене и друга неразположеност в едно или друго отношение. Първоначално в Духовната Семинария се отнасяха добре с него (например му направиха компромис с ходенето на задължителните богослужения), а той пък от своя страна с голяма воля и труд се справяше успешно с учението (има една 3-ка и другото са 4-ки и 5-ци).

Преди известно време обаче той бе наклеветен от някои свои събратя (редовните ученици в Семинарията спят заедно в самата Семинария) пред курсовия ръководител и пред ректора, че можел да ги зарази, че им пречи с кашлянето си вечер, с ходенето си до тоалетна и подобни неща (въпреки, че св. ап. Павел ни е казал да търпим немощите си един на другиго), и курсовият ръководител е поел инициативата да го прехвърли да учи задочно или да го изгони от Семинарията, като един от основните доводи е, че може да зарази съучениците си (!). С тази цел той непрекъснато го преследва и тормози да подпише, че доброволно се отказва от редовното си учение в Семинарията.

Това е явен случай на престъпно събрание и заговор срещу невинния и моля за съвет, за да се борим с тези иудействащи (и то в Семинарията).

Искаме да подадем жалба (оплакване) в Семинарията и в Светия Синод.

Моля за вашия съвет (в случай, че някой знае) относно процедурата по подаване на подобен вид жалби в Семинарията и в Светия Синод – на кой точно трябва да се предаде жалбата, каква форма трябва да има и т.н.

Благодаря ви предварително
Хари

Please Вход to join the conversation.