Мобилно меню

Благословен е идещият в името Господне Варненски митрополит Йоан.

  • Димов
  • Topic Author
  • Visitor
  • Visitor
25 Дек 2013 08:11 - 25 Дек 2013 09:40 #35420 by Димов
"Велик си Ти Господи и чудни са Твоите дела,и нямаме достъчно сили да възпеем Твоите чудеса".
Да, наистина велик и Бог, който по Своята милост подари на Варна дядо Йоан за митрополит.

Когато Патриарх Неофит в параклиса на Св.Синод зачете резултатите от каноничния избор,стигайки до седмия гласувал митрополит в полза на дядо Йоан и стана ясно че той ще бъде архипастир на Варна, някой още тогава се провикна"ДОСТОИН".
От този момент нататък ние "като че сънувхме", прегръщахме се един други ,радвахме се,плачехме....на всеки пожелавам такава радост :))

Много от нас не бяха виждали на живо дядо Йоан(като епископ),когато той пристигна във Варна и говореше си личеше, как всички го слушат с нескрита радост,трепет и благодарност към Бога,задето Той ни подари такъв митрополит "какъвто ни и трябваше".

Благодаря Ви, професор Желев,че станахте съпричастен на нашата радост заедно с Андрей Касабов и отците от Софииска епархия, вие създадохте прекрасна атмосфера при въдворяването на дядо Йоан. Още един път специално на Вас благодаря професор Желев(има защо),да сте жив и здрав.

На тези на които до сега дядо Йоан е бил викарий и са го обичали искам да кажа,че и ние ще го обичаме,ще го ценим,ще му помагаме и подкрепяме,няма да занемарим такъв дар .... Радвайте се и вие заедно с нас,защото като се радва един член, радва се цялото тяло.
Last edit: 25 Дек 2013 09:40 by Kosio.

Please Вход to join the conversation.